Cucina Casalinga AmsterdamAls je in Amsterdam op zoek bent naar een Italiaans restaurant lijken er opties te over. Maar als je écht Italiaans wilt eten dan heb ik een pareltje voor je ontdekt.

Een Italiaans restaurant, verstopt in een hoekje op de Stadionweg in Amsterdam, dat je in eerste instantie mogelijk over het hoofd zou zien. Er zijn de afgelopen jaren ook wat wisselingen geweest in hoe het restaurant zich wil laten zien – voorheen kon je er ook lunchen, dat kan nu niet meer – maar in de keuken staat nog steeds chef Lorenzo en de man kan geweldig koken.

Italiaans restaurant Amsterdam: Cucina Casalinga

Bij Cucina Casalinga wordt gekookt in de traditie van de Zuid Italiaanse cucina povera. Kort gezegd, de Italiaanse keuken zoals die vroeger bestond. Met weinig ingrediënten iets fantastisch lekkers maken. Geen opsmuk, geen toestanden maar gewoon goed Italiaans eten. Nou. Dat kunnen ze bij Cucina Casalinga kan ik je vertellen.

Eigenaar Giovanni Carmelitano woont om de hoek en loopt binnen met zijn bijna éénjarige zoon. Hij staat niet zelf meer in de keuken, maar vertelt gepassioneerd over zijn restaurant.

Marktmenu

Er wordt tegenwoordig  met een ‘marktmenu’ gekookt. Het beste van het seizoen, het lekkerste dat verkrijgbaar is en gasten kiezen alleen nog hoeveel gangen ze willen eten. Ik hou van dit soort menu’s. Ik haat kiezen namelijk haha en laat dat liever over aan de chef. Die precies weet wat er op dat moment het allerlekkerst is.

 

Wij starten vandaag met een polenta met knolselderijcréme en geschaafde paddenstoelen. Daarna volgen gefrituurde verse ansjovis, met een bieslook mayonaise. Heerlijk!

Vervolgens de lekkerste cacio e pepe die ik in tijden heb gehad. Met huisgemaakte pasta! We eindigen met een laatste zomers dessert met geweldig ijs en een heerlijk chewy meringue. Niks meer aan doen!

 

De wijnen

Bij Cucina Casalinga kun je trouwens uit een prachtige selectie Italiaanse wijnen kiezen. Wij dronken vandaag vooral een heerlijke mousserende wijn (Franciacorta) en bij het dessert een verrassend glas Grasso.

 

Italiaans restaurant Amsterdam

Is het eten bij Cucina Casalinga hoogdravend? Nee. Gelukkig niet zelfs! Dit is gewoon verdomd lekker Italiaans eten. Soms is meer dan dat ook gewoon niet nodig. Dus zoek je een Italiaans restaurant in Amsterdam waar je meer dan blij de deur uit loopt, dan weet je nu waar je moet zijn!

Cucina Casalinga zit op de Stadionweg 271 in Amsterdam. Reserveren kan via hun website.

Gepubliceerd op 28 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.