Cucina Casalinga AmsterdamAls je in Amsterdam op zoek bent naar een Italiaans restaurant lijken er opties te over. Maar als je écht Italiaans wilt eten dan heb ik een pareltje voor je ontdekt.

Een Italiaans restaurant, verstopt in een hoekje op de Stadionweg in Amsterdam, dat je in eerste instantie mogelijk over het hoofd zou zien. Er zijn de afgelopen jaren ook wat wisselingen geweest in hoe het restaurant zich wil laten zien – voorheen kon je er ook lunchen, dat kan nu niet meer – maar in de keuken staat nog steeds chef Lorenzo en de man kan geweldig koken.

Italiaans restaurant Amsterdam: Cucina Casalinga

Bij Cucina Casalinga wordt gekookt in de traditie van de Zuid Italiaanse cucina povera. Kort gezegd, de Italiaanse keuken zoals die vroeger bestond. Met weinig ingrediënten iets fantastisch lekkers maken. Geen opsmuk, geen toestanden maar gewoon goed Italiaans eten. Nou. Dat kunnen ze bij Cucina Casalinga kan ik je vertellen.

Eigenaar Giovanni Carmelitano woont om de hoek en loopt binnen met zijn bijna éénjarige zoon. Hij staat niet zelf meer in de keuken, maar vertelt gepassioneerd over zijn restaurant.

Marktmenu

Er wordt tegenwoordig  met een ‘marktmenu’ gekookt. Het beste van het seizoen, het lekkerste dat verkrijgbaar is en gasten kiezen alleen nog hoeveel gangen ze willen eten. Ik hou van dit soort menu’s. Ik haat kiezen namelijk haha en laat dat liever over aan de chef. Die precies weet wat er op dat moment het allerlekkerst is.

 

Wij starten vandaag met een polenta met knolselderijcréme en geschaafde paddenstoelen. Daarna volgen gefrituurde verse ansjovis, met een bieslook mayonaise. Heerlijk!

Vervolgens de lekkerste cacio e pepe die ik in tijden heb gehad. Met huisgemaakte pasta! We eindigen met een laatste zomers dessert met geweldig ijs en een heerlijk chewy meringue. Niks meer aan doen!

 

De wijnen

Bij Cucina Casalinga kun je trouwens uit een prachtige selectie Italiaanse wijnen kiezen. Wij dronken vandaag vooral een heerlijke mousserende wijn (Franciacorta) en bij het dessert een verrassend glas Grasso.

 

Italiaans restaurant Amsterdam

Is het eten bij Cucina Casalinga hoogdravend? Nee. Gelukkig niet zelfs! Dit is gewoon verdomd lekker Italiaans eten. Soms is meer dan dat ook gewoon niet nodig. Dus zoek je een Italiaans restaurant in Amsterdam waar je meer dan blij de deur uit loopt, dan weet je nu waar je moet zijn!

Cucina Casalinga zit op de Stadionweg 271 in Amsterdam. Reserveren kan via hun website.

Gepubliceerd op 28 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.