Cucina Casalinga AmsterdamAls je in Amsterdam op zoek bent naar een Italiaans restaurant lijken er opties te over. Maar als je écht Italiaans wilt eten dan heb ik een pareltje voor je ontdekt.

Een Italiaans restaurant, verstopt in een hoekje op de Stadionweg in Amsterdam, dat je in eerste instantie mogelijk over het hoofd zou zien. Er zijn de afgelopen jaren ook wat wisselingen geweest in hoe het restaurant zich wil laten zien – voorheen kon je er ook lunchen, dat kan nu niet meer – maar in de keuken staat nog steeds chef Lorenzo en de man kan geweldig koken.

Italiaans restaurant Amsterdam: Cucina Casalinga

Bij Cucina Casalinga wordt gekookt in de traditie van de Zuid Italiaanse cucina povera. Kort gezegd, de Italiaanse keuken zoals die vroeger bestond. Met weinig ingrediënten iets fantastisch lekkers maken. Geen opsmuk, geen toestanden maar gewoon goed Italiaans eten. Nou. Dat kunnen ze bij Cucina Casalinga kan ik je vertellen.

Eigenaar Giovanni Carmelitano woont om de hoek en loopt binnen met zijn bijna éénjarige zoon. Hij staat niet zelf meer in de keuken, maar vertelt gepassioneerd over zijn restaurant.

Marktmenu

Er wordt tegenwoordig  met een ‘marktmenu’ gekookt. Het beste van het seizoen, het lekkerste dat verkrijgbaar is en gasten kiezen alleen nog hoeveel gangen ze willen eten. Ik hou van dit soort menu’s. Ik haat kiezen namelijk haha en laat dat liever over aan de chef. Die precies weet wat er op dat moment het allerlekkerst is.

 

Wij starten vandaag met een polenta met knolselderijcréme en geschaafde paddenstoelen. Daarna volgen gefrituurde verse ansjovis, met een bieslook mayonaise. Heerlijk!

Vervolgens de lekkerste cacio e pepe die ik in tijden heb gehad. Met huisgemaakte pasta! We eindigen met een laatste zomers dessert met geweldig ijs en een heerlijk chewy meringue. Niks meer aan doen!

 

De wijnen

Bij Cucina Casalinga kun je trouwens uit een prachtige selectie Italiaanse wijnen kiezen. Wij dronken vandaag vooral een heerlijke mousserende wijn (Franciacorta) en bij het dessert een verrassend glas Grasso.

 

Italiaans restaurant Amsterdam

Is het eten bij Cucina Casalinga hoogdravend? Nee. Gelukkig niet zelfs! Dit is gewoon verdomd lekker Italiaans eten. Soms is meer dan dat ook gewoon niet nodig. Dus zoek je een Italiaans restaurant in Amsterdam waar je meer dan blij de deur uit loopt, dan weet je nu waar je moet zijn!

Cucina Casalinga zit op de Stadionweg 271 in Amsterdam. Reserveren kan via hun website.

Gepubliceerd op 28 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2022
cadeau tiips voor de feestdagen
 
Feestdagen special – beauty & lifestyle

Met de feestdagen op komst zet ik een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Wie weet zit er iets voor je tussen voor de komende […]
11 november 2022
de waag leiden
 
11x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 11 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
21 oktober 2022
wintercocktails
 
Wintercocktails

Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee