Cucina Casalinga AmsterdamAls je in Amsterdam op zoek bent naar een Italiaans restaurant lijken er opties te over. Maar als je écht Italiaans wilt eten dan heb ik een pareltje voor je ontdekt.

Een Italiaans restaurant, verstopt in een hoekje op de Stadionweg in Amsterdam, dat je in eerste instantie mogelijk over het hoofd zou zien. Er zijn de afgelopen jaren ook wat wisselingen geweest in hoe het restaurant zich wil laten zien – voorheen kon je er ook lunchen, dat kan nu niet meer – maar in de keuken staat nog steeds chef Lorenzo en de man kan geweldig koken.

Italiaans restaurant Amsterdam: Cucina Casalinga

Bij Cucina Casalinga wordt gekookt in de traditie van de Zuid Italiaanse cucina povera. Kort gezegd, de Italiaanse keuken zoals die vroeger bestond. Met weinig ingrediënten iets fantastisch lekkers maken. Geen opsmuk, geen toestanden maar gewoon goed Italiaans eten. Nou. Dat kunnen ze bij Cucina Casalinga kan ik je vertellen.

Eigenaar Giovanni Carmelitano woont om de hoek en loopt binnen met zijn bijna éénjarige zoon. Hij staat niet zelf meer in de keuken, maar vertelt gepassioneerd over zijn restaurant.

Marktmenu

Er wordt tegenwoordig  met een ‘marktmenu’ gekookt. Het beste van het seizoen, het lekkerste dat verkrijgbaar is en gasten kiezen alleen nog hoeveel gangen ze willen eten. Ik hou van dit soort menu’s. Ik haat kiezen namelijk haha en laat dat liever over aan de chef. Die precies weet wat er op dat moment het allerlekkerst is.

 

Wij starten vandaag met een polenta met knolselderijcréme en geschaafde paddenstoelen. Daarna volgen gefrituurde verse ansjovis, met een bieslook mayonaise. Heerlijk!

Vervolgens de lekkerste cacio e pepe die ik in tijden heb gehad. Met huisgemaakte pasta! We eindigen met een laatste zomers dessert met geweldig ijs en een heerlijk chewy meringue. Niks meer aan doen!

 

De wijnen

Bij Cucina Casalinga kun je trouwens uit een prachtige selectie Italiaanse wijnen kiezen. Wij dronken vandaag vooral een heerlijke mousserende wijn (Franciacorta) en bij het dessert een verrassend glas Grasso.

 

Italiaans restaurant Amsterdam

Is het eten bij Cucina Casalinga hoogdravend? Nee. Gelukkig niet zelfs! Dit is gewoon verdomd lekker Italiaans eten. Soms is meer dan dat ook gewoon niet nodig. Dus zoek je een Italiaans restaurant in Amsterdam waar je meer dan blij de deur uit loopt, dan weet je nu waar je moet zijn!

Cucina Casalinga zit op de Stadionweg 271 in Amsterdam. Reserveren kan via hun website.

Gepubliceerd op 28 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.