Insane van Vanja van der LeedenInsane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.

De reden voor het ontstaan van Insane is inmiddels bij de meeste kookboekenlezers wel bekend. Na een historie met allergieën en boulimia en een verstoorde relatie met eten ontdekte Vanja wat goed eten met haar doet.

Nu is dat voor heel veel mensen een reden om door te slaan en te gaan preken over gezond eten, gelukkig is Vanja niet zo en resulteert het in Insane.

Insane gezond, insane lekker

Dat is denk ik de beste omschrijving van Insane. Ja, er wordt gelet op gezond. Met de hulp van diëtist Kelly Bennis is gekeken naar de voedingswaarde van alle recepten. Maar waar ik normaal afhaak als er een diëtist bij een boek betrokken wordt, word ik van Insane juist ongelofelijk blij. Want insane lekker is, naast gezond, misschien nog wel belangrijker.

Alle recepten zien er watertandend lekker uit. Dat Remko Kraaijeveld, naast de partner van Vanja, de fotograaf is, is duidelijk zichtbaar. Zijn signature is goed in het boek terug te zien. De afwisseling tussen buitenfoto’s, studio foto’s en gewoon hele toffe foto’s van hun kinderen maakt het een sprankelend boek. Anders dan alle andere gezonde kookboeken die er zijn.

Meer dan alleen gezonde recepten

Voor wie het wel belangrijk vindt dat gezond ook echt gezond is staat er ook nog genoeg praktische informatie in het boek. Wederom samen met diëtist Kelly Bennis opgesteld. Wat ik héél fijn vind is dat er nergens bij de gerechten calorieën vermeld staan. Kijk maar gewoon naar de ingrediënten en dan zie je al dat alle recepten voedzaam zijn.

Die recepten zijn er van heel simpel tot uitdagend. En met hele toegankelijke ingrediënten en soms ook ingrediënten waar je even je best voor moet doen. Zoals ik al zei, qua moeilijkheid komt iedereen ook nog eens aan zijn trekken. Qua lekker kun je niet anders dan blij worden van dit boek.

Insane van Vanja van der Leeden

Uiteraard kookte ik ook uit Insane van Vanja van der Leeden. Meerdere keren zelfs. Want zowel de watermeloen gazpacho als de laksa waren zó lekker dat ik die al een aantal keer gemaakt heb. Dat zegt eigenlijk wel genoeg, want ik kook op dit moment vrij weinig uit andermans kookboeken, omdat ik zo druk ben met het maken van mijn eigen boeken.

Het recept van de Laksa deel ik met je, want die is werkelijk verrukkelijk en anders dan je wellicht zou verwachten echt in minder dan een uur gemaakt. Je wilt nooit meer anders!

Dus ben je op zoek naar een boek vol heerlijke, verrassende, maakbare recepten die ook nog eens gezond zijn, dan is Insane van Vanja van der Leeden een dikke aanrader. Het boek is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, kost € 34,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 22 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
review vega zonder pakjes en zakjes
 
Review Vega zónder pakjes & zakjes

Dat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!
3 augustus 2022
pride amsterdam regenboogkind
 
Pride Amsterdam en regenboogkinderen

Begin augustus kleurt Amsterdam regenboog, tijdens de jaarlijkse Pride Amsterdam. Wij gingen er dit jaar om wel heel bijzondere reden naar toe.
30 juli 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
4 juli 2022
Susan Aretz
 
Zomerpauze op SusanAretz.nl

De zomerpauze komt er aan en waarom ik die inlas en wat dat betekent lees je vandaag op de site.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!