Insane van Vanja van der LeedenInsane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.

De reden voor het ontstaan van Insane is inmiddels bij de meeste kookboekenlezers wel bekend. Na een historie met allergieën en boulimia en een verstoorde relatie met eten ontdekte Vanja wat goed eten met haar doet.

Nu is dat voor heel veel mensen een reden om door te slaan en te gaan preken over gezond eten, gelukkig is Vanja niet zo en resulteert het in Insane.

Insane gezond, insane lekker

Dat is denk ik de beste omschrijving van Insane. Ja, er wordt gelet op gezond. Met de hulp van diëtist Kelly Bennis is gekeken naar de voedingswaarde van alle recepten. Maar waar ik normaal afhaak als er een diëtist bij een boek betrokken wordt, word ik van Insane juist ongelofelijk blij. Want insane lekker is, naast gezond, misschien nog wel belangrijker.

Alle recepten zien er watertandend lekker uit. Dat Remko Kraaijeveld, naast de partner van Vanja, de fotograaf is, is duidelijk zichtbaar. Zijn signature is goed in het boek terug te zien. De afwisseling tussen buitenfoto’s, studio foto’s en gewoon hele toffe foto’s van hun kinderen maakt het een sprankelend boek. Anders dan alle andere gezonde kookboeken die er zijn.

Meer dan alleen gezonde recepten

Voor wie het wel belangrijk vindt dat gezond ook echt gezond is staat er ook nog genoeg praktische informatie in het boek. Wederom samen met diëtist Kelly Bennis opgesteld. Wat ik héél fijn vind is dat er nergens bij de gerechten calorieën vermeld staan. Kijk maar gewoon naar de ingrediënten en dan zie je al dat alle recepten voedzaam zijn.

Die recepten zijn er van heel simpel tot uitdagend. En met hele toegankelijke ingrediënten en soms ook ingrediënten waar je even je best voor moet doen. Zoals ik al zei, qua moeilijkheid komt iedereen ook nog eens aan zijn trekken. Qua lekker kun je niet anders dan blij worden van dit boek.

Insane van Vanja van der Leeden

Uiteraard kookte ik ook uit Insane van Vanja van der Leeden. Meerdere keren zelfs. Want zowel de watermeloen gazpacho als de laksa waren zó lekker dat ik die al een aantal keer gemaakt heb. Dat zegt eigenlijk wel genoeg, want ik kook op dit moment vrij weinig uit andermans kookboeken, omdat ik zo druk ben met het maken van mijn eigen boeken.

Het recept van de Laksa deel ik met je, want die is werkelijk verrukkelijk en anders dan je wellicht zou verwachten echt in minder dan een uur gemaakt. Je wilt nooit meer anders!

Dus ben je op zoek naar een boek vol heerlijke, verrassende, maakbare recepten die ook nog eens gezond zijn, dan is Insane van Vanja van der Leeden een dikke aanrader. Het boek is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, kost € 34,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 22 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022