IJsthee met basilicumAls je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee.

Want dat je met munt thee, en dus ook ijsthee kunt maken, wist je al. Maar ijsthee met basilicum is écht heel lekker en net even anders. Ik dronk ‘m voor het eerst toen ik voor mijn column op Liever in Leiden op zoek was naar verrassende ijskoffie en ijsthee. Toch vond ik die versie net iets te zoet, dus ging ik thuis aan het experimenteren.

Wat het verschil maakt in smaak is het soort thee dat je gebruikt. Ik koos voor de kamille, vanille en manuka honing thee van Pukka. Die is lekker mild, maar heeft toch genoeg smaak zodat de basilicum daarna beter tot zijn recht komt dan wanneer je zwarte thee gebruikt.

Om de ijsthee iets een zoetje te geven voegde ik een theelepel Manuka honing toe. Dat is niet alleen super lekkere honing. Maar hij wordt ook duurzaam gewonnen en heeft ongekend veel werkingen. Niet alleen lekker dus, maar ook goed voor je.

Die componenten samen maken dat je, nadat de thee is afgekoeld, een heerlijk verfrissende ijsthee met basilicum hebt. Verdubbel het recept vooral en maak gewoon meteen een hele kan, want hij is zo op!

Voor longdrinkglas ijsthee

250 ml kokend water
1 zakje kamille, vanille en manuka thee
1 theelepel Manuka honing
1 takje basilicum
voldoende ijsblokjes

manuka honing

IJsthee met basilicum

Voor deze ijsthee zet je eerst reguliere warm thee. Doe het kokend water in een grote mok. Voeg het zakje thee toe en laat 2 minuten trekken, je wilt de thee niet te sterk. Voeg de honing toe en roer door. Laat je thee afkoelen tot handwarm en steek dan het takje basilicum in de thee. Hoe langer je die in de thee laat, hoe meer smaakt de basilicum geeft. Laat nu in zijn geheel afkoelen.

Doe ijsblokjes in een groot glas en giet hier de koude thee bij. Even doorroeren en genieten maar!

Gepubliceerd op 1 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.