IJsthee met basilicumAls je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee.

Want dat je met munt thee, en dus ook ijsthee kunt maken, wist je al. Maar ijsthee met basilicum is écht heel lekker en net even anders. Ik dronk ‘m voor het eerst toen ik voor mijn column op Liever in Leiden op zoek was naar verrassende ijskoffie en ijsthee. Toch vond ik die versie net iets te zoet, dus ging ik thuis aan het experimenteren.

Wat het verschil maakt in smaak is het soort thee dat je gebruikt. Ik koos voor de kamille, vanille en manuka honing thee van Pukka. Die is lekker mild, maar heeft toch genoeg smaak zodat de basilicum daarna beter tot zijn recht komt dan wanneer je zwarte thee gebruikt.

Om de ijsthee iets een zoetje te geven voegde ik een theelepel Manuka honing toe. Dat is niet alleen super lekkere honing. Maar hij wordt ook duurzaam gewonnen en heeft ongekend veel werkingen. Niet alleen lekker dus, maar ook goed voor je.

Die componenten samen maken dat je, nadat de thee is afgekoeld, een heerlijk verfrissende ijsthee met basilicum hebt. Verdubbel het recept vooral en maak gewoon meteen een hele kan, want hij is zo op!

Voor longdrinkglas ijsthee

250 ml kokend water
1 zakje kamille, vanille en manuka thee
1 theelepel Manuka honing
1 takje basilicum
voldoende ijsblokjes

manuka honing

IJsthee met basilicum

Voor deze ijsthee zet je eerst reguliere warm thee. Doe het kokend water in een grote mok. Voeg het zakje thee toe en laat 2 minuten trekken, je wilt de thee niet te sterk. Voeg de honing toe en roer door. Laat je thee afkoelen tot handwarm en steek dan het takje basilicum in de thee. Hoe langer je die in de thee laat, hoe meer smaakt de basilicum geeft. Laat nu in zijn geheel afkoelen.

Doe ijsblokjes in een groot glas en giet hier de koude thee bij. Even doorroeren en genieten maar!

Gepubliceerd op 1 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2022
cadeau tiips voor de feestdagen
 
Feestdagen special – beauty & lifestyle

Met de feestdagen op komst zet ik een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Wie weet zit er iets voor je tussen voor de komende […]
11 november 2022
de waag leiden
 
11x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 11 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
21 oktober 2022
wintercocktails
 
Wintercocktails

Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
28 juli 2022
espresso tonic
 
Espresso tonic

Move over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo'n lekkere espresso tonic maakt.