Huzarensalade met honing/mosterddressing



Samenwerking – Wie in de zomer de barbecue aansteekt zal ook met regelmaat een lekkere aardappel- of huzarensalade erbij willen serveren. Die kun je natuurlijk kopen, maar ik ga je laten zien hoe makkelijk het is om ‘m zelf te maken. Zó veel lekkerder ook!

En je kunt ‘m dus bij de BBQ serveren, maar hij is ook ideaal om mee te nemen naar het strand, als makkelijke maaltijd tijdens een picknick of gewoon thuis op een zomerse dag. Eigenlijk is een zelfgemaakte huzarensalade de hele zomer door gewoon een goed en lekker idee.

Huzarensalade_honingmosterd Smulpaapje

Huzarensalade voor 8-10 personen

750 gr krieltjes, in schil
500 m knolselderij
3 appels, bijvoorbeeld Elstar of Granny Smith
200 gr augurkblokjes
200 gr hamreepjes
1 kleine rode ui (ongeveer 35 gram)
1 klein bosje platte peterselie, fijngesneden
optioneel: hardgekookte eieren, ter garnering

voor de honing/mosterddressing

2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap
zout & peper

Zelfgemaakte huzarensalade

Zet een grote pan met (gezouten) water op en breng die aan de kook. Was in de tussentijd de aardappels en schil de knolselderij. Snijd van beiden vervolgens gelijke blokjes, grootte afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kook deze igezamenlijk in het gezouten water maximaal 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes. Ze moeten beetgaar zijn. Terwijl dit kookt snijd je de appels in blokjes en doe je die samen met de augurkblokjes, hamreepjes en gesnipperd uitje in een grote kom.

Honingmosterddressing

Maak de dressing door alle ingrediënten tot één geheel te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappel- en knolselderijblokjes af en laat even uitstomen. Meng de nog warme blokjes nu met de dressing en voeg de andere ingrediënten toe. Goed mengen. Proef en breng waar nodig nog op smaak met extra zout en peper. Snijd de peterselie fijn en meng door de huzarensalade. Laat nu afkoelen en zet daarna tot gebruik, afgedekt, weg in de koelkast.

Perfecte picknickgerecht

De gehele huzarensalade is prima eerder voor te bereiden. Hij wordt er eigenlijk alleen maar lekkerder van. Serveer met partjes gekookt ei, wat extra peterselie en vers gebakken brood. Ideaal als picknickgerecht, bij de barbecue, tijdens een feestje of als lichte (lunch/avond) maaltijd.

Variatietip: in plaats van hamreepjes kun je ook restjes gebraden kip gebruiken. Of vervang de ham door Hollandse garnalen of gestoomde makreel.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.