Hummus bowl met cavolo nero



Dit is zo’n recept dat, als je een blik kikkererwten in huis hebt, heel snel in elkaar draait (letterlijk eigenlijk) na een dag werken, kinderen ophalen en/of andere drukke toestanden.

Ik maakte ‘met roergebakken cavolo nero en wat champignons, omdat die toevallig nog in de koelkast lagen. Maar iedere favoriete groente die snel klaar is kan als topping worden gebruikt. 

Hummusbowl Smulpaapje

Voor 2 personen als lichte maaltijd

1 blik kikkererwten (400g) – níet uit laten lekken!
1el lekkere olijfolie
¼ el citroensap
¼ tl knoflookpoeder
zout en peper
200g cavolo nero
1tl paprikapoeder
optioneel: 150g feta

Hummus bowl met cavolo nero

Doe de kikkererwten met het vocht in een pannetje en warm kort op, tot ze warm zijn. Giet af, maar bewaar het vocht! Doe de helft van de kikkererwten met de olie, citroensap, knoflookpoeder en afgegoten vocht in een foodprocessor en draai tot hummus. Voeg evt nog wat extra olie of citroensap naar smaak toe. Breng verder op smaak met zout en peper en zet even weg.

Roergebakken cavolo nero

Verhit in een pan een drup olie en roerbak de cavalo nero in een paar minuten beetgaar. Haal uit de pan en rooster hierin de andere helft van de kikkererwten, bestrooid met paprikapoeder, tot ze licht gebruind zijn.

Hummus bowl

Schep de hummus over twee borden en spreid uit. Verdeel hierover de gebakken cavalo nero en de geroosterde kikkererwten. Top met verkruimelde feta, als je die gebruikt. Drupje olie er nog over, pita erbij serveren en klaar ben je!

 

Gepubliceerd op 4 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.