Honing citroenkip



Eigenlijk koop ik nooit meer kipfilet, niet alleen omdat kippendijen goedkoper zijn maar vooral ook omdat er veel meer smaak aan zit.

Die smaak versterk je nog eens met deze te gekke honing citroenmarinade die al in korte tijd smaakt afgeeft, maar waar je ze ook rustig een nacht in kunt laten liggen. Daarna zijn ze in nog geen 10 minuten klaar om te serveren!

honingkip met citroen

Voor 4 personen

1el honing
rasp van ½ citroen
2el citroensap
1teen knoflook, geraspt of geperst
½ tl – 1 tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
2el olie

4 kippendijen, zonder bot

Honing citroenkip

Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar en leg hier de kippendijen in. Dek af met huishoudfolie en laat minstens een half uur, maar liefst langer marineren. Haal ze er dan uit, laat even uitlekken en bak ze in een goed hete koekenpan in 6-8 minuten (zonder extra olie!) goudbruin en gaar.

Serveer met avocado & granaatappelcouscous of wie weet wel met wat ovenaardappeltjes en je favoriete groente!

honingkipcitroen

Gepubliceerd op 15 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.