Honing citroenkip



Eigenlijk koop ik nooit meer kipfilet, niet alleen omdat kippendijen goedkoper zijn maar vooral ook omdat er veel meer smaak aan zit.

Die smaak versterk je nog eens met deze te gekke honing citroenmarinade die al in korte tijd smaakt afgeeft, maar waar je ze ook rustig een nacht in kunt laten liggen. Daarna zijn ze in nog geen 10 minuten klaar om te serveren!

honingkip met citroen

Voor 4 personen

1el honing
rasp van ½ citroen
2el citroensap
1teen knoflook, geraspt of geperst
½ tl – 1 tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
2el olie

4 kippendijen, zonder bot

Honing citroenkip

Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar en leg hier de kippendijen in. Dek af met huishoudfolie en laat minstens een half uur, maar liefst langer marineren. Haal ze er dan uit, laat even uitlekken en bak ze in een goed hete koekenpan in 6-8 minuten (zonder extra olie!) goudbruin en gaar.

Serveer met avocado & granaatappelcouscous of wie weet wel met wat ovenaardappeltjes en je favoriete groente!

honingkipcitroen

Gepubliceerd op 15 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.