Homemade gember & sinaasappelthee



Nee, een recept kun je dit niet noemen. Maar ik dronk het vorige week voor het eerst bij The Breakfast Club in Amsterdam en het is zó lekker dat ik het wel met jullie moet delen. Zelfgemaakte thee met verse gember & sinaasappel.

Hipsterthee zou je het ook kunnen noemen, maar ik vind het vooral mega lekker, zó gemaakt en ook nog eens super gezond. In de zomer ook heerlijk als zelfgemaakte ijsthee, zo koud mogelijk geserveerd met heel veel ijs.

gembersinaasappelthee

Zelfgemaakte gember & sinaasappelthee

verse gember
1 sinaasappel, in plakjes
honing, naar smaak
gekookt water, net van de kook af

Thee van gember & sinaasappel

Wat je op de foto ziet is letterlijk alles wat je nodig hebt voor deze thee. Doe het bij elkaar in een groot glas. Kook water, laat dat dan even een minuutje staan en giet het dan bij de gember en sinaasappel. Laat lekker even trekken en breng, als je het wat zoeter wilt, op smaak met wat honing. Dat is het!

Als je de thee op hebt kun je er prima nog een glas van zetten. Doe dan simpelweg nog een keer heet water bij wat er al in je glas zit.

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!