Het Laura’s Bakery Bakboek – review



Na haar eerste boek – Het Basisbakboek – kon je er donder op zeggen dat er een volgende zou komen. Want als je de basis onder de knie hebt kun je verder.

Dus is er nu het tweede boek van Larua Kieft, het Laura’s Bakery bakboek, vernoemd naar haar blog, dat je een stap verder neemt in de wereld van bakken.

Lauras Bakery Bakboek cover

Laura’s Bakery Bakboek

Het boek is duidelijk familie van het eerste boek. De stijl is hetzelfde, de vormgeving en kleuren lijken op die van boek één. In het boek 70 recepten voor gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. En ook in dit boek heeft Laura de styling én fotografie weer zelf gedaan.

Persoonlijke noot

Ik krijg het boek thuisgestuurd met een persoonlijke noot van Laura erin. En die weet, net als de meesten inmiddels, dat het meeste van mijn bakwerk ‘s ochtends vroeg gebeurt 😉 Wat ik uit dit boek wil bakken is nog niet zo 1,2,3, gekozen. Want uit 70 recepten is het altijd lastig kiezen en alles ziet er even lekker uit.

Lauras Bakery Bakboek persoonlijke noot

Tips en Trucs

Het boek begint met tips en trucs. Handig, want wat is nou het verschil tussen bakpoeder en baking soda. Hoe kun je variëren met de recepten en wat als je bepaalde ingrediënten wilt vervangen. Laura neemt ze met je door. Bij alle recepten vind je ook weer tips, hoe lang je de baksels bijvoorbeeld kunt bewaren en wat de beste manier is. Handig!

Keuze genoeg

Zoals ik al zei, er is genoeg keuze qua recepten. De zoete baksels spreken mij overigens meer aan dan de borrelhapjes die in het boek staan. Uiteindelijk koos ik er voor om de appelrondo’s te maken. En oh wat een succes waren die. Echt awesome! Ik ben op zich niet echt een zoetekauw, maar bij deze koeken heb ik me écht moeten inhouden om ze niet allemaal zelf op te eten. Het recept deel ik dan ook graag met je!

Appelrondo's Laurasbakery

Bakboek voor de thuisbakker

Wil je een heleboel opties hebben van recepten die iedere thuisbakker kan maken? Wil je zeker weten dat je recepten lukken, dan is dit boek voor jou. Het Laura’s Bakery bakboek is uitgegeven door Forte Culinair, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.