Het Laura’s Bakery Bakboek – review



Na haar eerste boek – Het Basisbakboek – kon je er donder op zeggen dat er een volgende zou komen. Want als je de basis onder de knie hebt kun je verder.

Dus is er nu het tweede boek van Larua Kieft, het Laura’s Bakery bakboek, vernoemd naar haar blog, dat je een stap verder neemt in de wereld van bakken.

Lauras Bakery Bakboek cover

Laura’s Bakery Bakboek

Het boek is duidelijk familie van het eerste boek. De stijl is hetzelfde, de vormgeving en kleuren lijken op die van boek één. In het boek 70 recepten voor gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. En ook in dit boek heeft Laura de styling én fotografie weer zelf gedaan.

Persoonlijke noot

Ik krijg het boek thuisgestuurd met een persoonlijke noot van Laura erin. En die weet, net als de meesten inmiddels, dat het meeste van mijn bakwerk ‘s ochtends vroeg gebeurt 😉 Wat ik uit dit boek wil bakken is nog niet zo 1,2,3, gekozen. Want uit 70 recepten is het altijd lastig kiezen en alles ziet er even lekker uit.

Lauras Bakery Bakboek persoonlijke noot

Tips en Trucs

Het boek begint met tips en trucs. Handig, want wat is nou het verschil tussen bakpoeder en baking soda. Hoe kun je variëren met de recepten en wat als je bepaalde ingrediënten wilt vervangen. Laura neemt ze met je door. Bij alle recepten vind je ook weer tips, hoe lang je de baksels bijvoorbeeld kunt bewaren en wat de beste manier is. Handig!

Keuze genoeg

Zoals ik al zei, er is genoeg keuze qua recepten. De zoete baksels spreken mij overigens meer aan dan de borrelhapjes die in het boek staan. Uiteindelijk koos ik er voor om de appelrondo’s te maken. En oh wat een succes waren die. Echt awesome! Ik ben op zich niet echt een zoetekauw, maar bij deze koeken heb ik me écht moeten inhouden om ze niet allemaal zelf op te eten. Het recept deel ik dan ook graag met je!

Appelrondo's Laurasbakery

Bakboek voor de thuisbakker

Wil je een heleboel opties hebben van recepten die iedere thuisbakker kan maken? Wil je zeker weten dat je recepten lukken, dan is dit boek voor jou. Het Laura’s Bakery bakboek is uitgegeven door Forte Culinair, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.