Het Laura’s Bakery Bakboek – review



Na haar eerste boek – Het Basisbakboek – kon je er donder op zeggen dat er een volgende zou komen. Want als je de basis onder de knie hebt kun je verder.

Dus is er nu het tweede boek van Larua Kieft, het Laura’s Bakery bakboek, vernoemd naar haar blog, dat je een stap verder neemt in de wereld van bakken.

Lauras Bakery Bakboek cover

Laura’s Bakery Bakboek

Het boek is duidelijk familie van het eerste boek. De stijl is hetzelfde, de vormgeving en kleuren lijken op die van boek één. In het boek 70 recepten voor gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. En ook in dit boek heeft Laura de styling én fotografie weer zelf gedaan.

Persoonlijke noot

Ik krijg het boek thuisgestuurd met een persoonlijke noot van Laura erin. En die weet, net als de meesten inmiddels, dat het meeste van mijn bakwerk ‘s ochtends vroeg gebeurt 😉 Wat ik uit dit boek wil bakken is nog niet zo 1,2,3, gekozen. Want uit 70 recepten is het altijd lastig kiezen en alles ziet er even lekker uit.

Lauras Bakery Bakboek persoonlijke noot

Tips en Trucs

Het boek begint met tips en trucs. Handig, want wat is nou het verschil tussen bakpoeder en baking soda. Hoe kun je variëren met de recepten en wat als je bepaalde ingrediënten wilt vervangen. Laura neemt ze met je door. Bij alle recepten vind je ook weer tips, hoe lang je de baksels bijvoorbeeld kunt bewaren en wat de beste manier is. Handig!

Keuze genoeg

Zoals ik al zei, er is genoeg keuze qua recepten. De zoete baksels spreken mij overigens meer aan dan de borrelhapjes die in het boek staan. Uiteindelijk koos ik er voor om de appelrondo’s te maken. En oh wat een succes waren die. Echt awesome! Ik ben op zich niet echt een zoetekauw, maar bij deze koeken heb ik me écht moeten inhouden om ze niet allemaal zelf op te eten. Het recept deel ik dan ook graag met je!

Appelrondo's Laurasbakery

Bakboek voor de thuisbakker

Wil je een heleboel opties hebben van recepten die iedere thuisbakker kan maken? Wil je zeker weten dat je recepten lukken, dan is dit boek voor jou. Het Laura’s Bakery bakboek is uitgegeven door Forte Culinair, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.