Het Laura’s Bakery Bakboek – review



Na haar eerste boek – Het Basisbakboek – kon je er donder op zeggen dat er een volgende zou komen. Want als je de basis onder de knie hebt kun je verder.

Dus is er nu het tweede boek van Larua Kieft, het Laura’s Bakery bakboek, vernoemd naar haar blog, dat je een stap verder neemt in de wereld van bakken.

Lauras Bakery Bakboek cover

Laura’s Bakery Bakboek

Het boek is duidelijk familie van het eerste boek. De stijl is hetzelfde, de vormgeving en kleuren lijken op die van boek één. In het boek 70 recepten voor gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. En ook in dit boek heeft Laura de styling én fotografie weer zelf gedaan.

Persoonlijke noot

Ik krijg het boek thuisgestuurd met een persoonlijke noot van Laura erin. En die weet, net als de meesten inmiddels, dat het meeste van mijn bakwerk ‘s ochtends vroeg gebeurt 😉 Wat ik uit dit boek wil bakken is nog niet zo 1,2,3, gekozen. Want uit 70 recepten is het altijd lastig kiezen en alles ziet er even lekker uit.

Lauras Bakery Bakboek persoonlijke noot

Tips en Trucs

Het boek begint met tips en trucs. Handig, want wat is nou het verschil tussen bakpoeder en baking soda. Hoe kun je variëren met de recepten en wat als je bepaalde ingrediënten wilt vervangen. Laura neemt ze met je door. Bij alle recepten vind je ook weer tips, hoe lang je de baksels bijvoorbeeld kunt bewaren en wat de beste manier is. Handig!

Keuze genoeg

Zoals ik al zei, er is genoeg keuze qua recepten. De zoete baksels spreken mij overigens meer aan dan de borrelhapjes die in het boek staan. Uiteindelijk koos ik er voor om de appelrondo’s te maken. En oh wat een succes waren die. Echt awesome! Ik ben op zich niet echt een zoetekauw, maar bij deze koeken heb ik me écht moeten inhouden om ze niet allemaal zelf op te eten. Het recept deel ik dan ook graag met je!

Appelrondo's Laurasbakery

Bakboek voor de thuisbakker

Wil je een heleboel opties hebben van recepten die iedere thuisbakker kan maken? Wil je zeker weten dat je recepten lukken, dan is dit boek voor jou. Het Laura’s Bakery bakboek is uitgegeven door Forte Culinair, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!