Het Laura’s Bakery Bakboek – review



Na haar eerste boek – Het Basisbakboek – kon je er donder op zeggen dat er een volgende zou komen. Want als je de basis onder de knie hebt kun je verder.

Dus is er nu het tweede boek van Larua Kieft, het Laura’s Bakery bakboek, vernoemd naar haar blog, dat je een stap verder neemt in de wereld van bakken.

Lauras Bakery Bakboek cover

Laura’s Bakery Bakboek

Het boek is duidelijk familie van het eerste boek. De stijl is hetzelfde, de vormgeving en kleuren lijken op die van boek één. In het boek 70 recepten voor gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. En ook in dit boek heeft Laura de styling én fotografie weer zelf gedaan.

Persoonlijke noot

Ik krijg het boek thuisgestuurd met een persoonlijke noot van Laura erin. En die weet, net als de meesten inmiddels, dat het meeste van mijn bakwerk ‘s ochtends vroeg gebeurt 😉 Wat ik uit dit boek wil bakken is nog niet zo 1,2,3, gekozen. Want uit 70 recepten is het altijd lastig kiezen en alles ziet er even lekker uit.

Lauras Bakery Bakboek persoonlijke noot

Tips en Trucs

Het boek begint met tips en trucs. Handig, want wat is nou het verschil tussen bakpoeder en baking soda. Hoe kun je variëren met de recepten en wat als je bepaalde ingrediënten wilt vervangen. Laura neemt ze met je door. Bij alle recepten vind je ook weer tips, hoe lang je de baksels bijvoorbeeld kunt bewaren en wat de beste manier is. Handig!

Keuze genoeg

Zoals ik al zei, er is genoeg keuze qua recepten. De zoete baksels spreken mij overigens meer aan dan de borrelhapjes die in het boek staan. Uiteindelijk koos ik er voor om de appelrondo’s te maken. En oh wat een succes waren die. Echt awesome! Ik ben op zich niet echt een zoetekauw, maar bij deze koeken heb ik me écht moeten inhouden om ze niet allemaal zelf op te eten. Het recept deel ik dan ook graag met je!

Appelrondo's Laurasbakery

Bakboek voor de thuisbakker

Wil je een heleboel opties hebben van recepten die iedere thuisbakker kan maken? Wil je zeker weten dat je recepten lukken, dan is dit boek voor jou. Het Laura’s Bakery bakboek is uitgegeven door Forte Culinair, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.