Havermoutbites met sinaasappel
Super makkelijke en gezonde havermoutkoekjes, die je eigenlijk in één hap kunt opeten. Snel klaar, kort in de oven dus instant resultaat.
Wel op de dag van bakken meteen opeten, want daarna verliezen ze snel hun ‘bite’
Voor ongeveer 6 stuks
75g havermoutvlokken
1 rijpe banaan
40ml sinaasappelsap (vers geperst)
½tl kaneel
Verder nodig: staafmixer, bakplaat met bakpapeier, oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Havermoutbites
Mix de banaan met het sinaasappelsap met een staafmixer en doe dit in de kom bij de havermoutvlokken en kaneel. Goed mengen. Met je handen haal je nu kleine beetjes eruit en leg die, als een koekje, op de bakplaat.
Bak 10-15minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. Even laten afkoelen maar dan lekker meteen opeten!
Gepubliceerd op 28 juli 2016
Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.