Havermoutbites met sinaasappel



Super makkelijke en gezonde havermoutkoekjes, die je eigenlijk in één hap kunt opeten. Snel klaar, kort in de oven dus instant resultaat.

Wel op de dag van bakken meteen opeten, want daarna verliezen ze snel hun ‘bite’

Voor ongeveer 6 stuks

75g havermoutvlokken
1 rijpe banaan
40ml sinaasappelsap (vers geperst)
½tl kaneel

Verder nodig: staafmixer, bakplaat met bakpapeier, oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Havermoutbites

Mix de banaan met het sinaasappelsap met een staafmixer en doe dit in de kom bij de havermoutvlokken en kaneel. Goed mengen. Met je handen haal je nu kleine beetjes eruit en leg die, als een koekje, op de bakplaat.

Bak 10-15minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. Even laten afkoelen maar dan lekker meteen opeten!

Gepubliceerd op 28 juli 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!