Havermoutbites met sinaasappel

Super makkelijke en gezonde havermoutkoekjes, die je eigenlijk in één hap kunt opeten. Snel klaar, kort in de oven dus instant resultaat.
Wel op de dag van bakken meteen opeten, want daarna verliezen ze snel hun ‘bite’
Voor ongeveer 6 stuks
75g havermoutvlokken
1 rijpe banaan
40ml sinaasappelsap (vers geperst)
½tl kaneel
Verder nodig: staafmixer, bakplaat met bakpapeier, oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Havermoutbites
Mix de banaan met het sinaasappelsap met een staafmixer en doe dit in de kom bij de havermoutvlokken en kaneel. Goed mengen. Met je handen haal je nu kleine beetjes eruit en leg die, als een koekje, op de bakplaat.
Bak 10-15minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. Even laten afkoelen maar dan lekker meteen opeten!
Gepubliceerd op 28 juli 2016
Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!