Hartige taart met spinazie, geitenkaas & pancetta



Een multifunctioneel recept, want deze hartige taart is niet alleen lekker als gezond borrelhapje. Maar doet het ook geweldig tijdens een lunch, brunchbuffet en ja, zelfs in de lunchtrommel.

Kun je geen pancetta vinden, dan kun je eventueel ook bacon- of gerookte spekreepjes gebruiken.

Dit heb je nodig

1 pak (diepvries) bladspinazie
75g romige geitenkaasspread naar keuze
1 plak pancetta (1cm dik), in kleine blokjes gesneden
1 ei, losgeklopt
150g kleine tomaatjes, in kwarten
1 rol vers bladerdeeg (AH)
Bakblik naar keuze – ingevet

Oven voorverwarmen op 180C

Hartige taart met spinazie

Laat de spinazie ontdooien en zo goed mogelijk uitlekken. Je wilt zo min mogelijk vocht in de spinazie. Knijp evt. extra met je handen uit om het laatste beetje vocht eruit te krijgen. Meng de spinazie met de romige geitenkaas. Bak daarna de spekjes krokant in een hete pan zonder olie en laat uitlekken op keukenpapier. Meng door de spinazie en breng op smaak met wat verse peper.

Gezond borrelhapje of lekkere lunch

Voorzie je bakblik van het bladerdeeg. Je kunt één groot blik gebruiken, of bijvoorbeeld meerdere kleintjes. Verdeel het spinaziemengsel over het deeg en verdeel daarover de tomatenblokjes. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopt ei. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zowel koud, als warm erg lekker

Gepubliceerd op 25 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.