Hartige taart met spinazie, geitenkaas & pancetta

Een multifunctioneel recept, want deze hartige taart is niet alleen lekker als gezond borrelhapje. Maar doet het ook geweldig tijdens een lunch, brunchbuffet en ja, zelfs in de lunchtrommel.
Kun je geen pancetta vinden, dan kun je eventueel ook bacon- of gerookte spekreepjes gebruiken.
Dit heb je nodig
1 pak (diepvries) bladspinazie
75g romige geitenkaasspread naar keuze
1 plak pancetta (1cm dik), in kleine blokjes gesneden
1 ei, losgeklopt
150g kleine tomaatjes, in kwarten
1 rol vers bladerdeeg (AH)
Bakblik naar keuze – ingevet
Oven voorverwarmen op 180C
Hartige taart met spinazie
Laat de spinazie ontdooien en zo goed mogelijk uitlekken. Je wilt zo min mogelijk vocht in de spinazie. Knijp evt. extra met je handen uit om het laatste beetje vocht eruit te krijgen. Meng de spinazie met de romige geitenkaas. Bak daarna de spekjes krokant in een hete pan zonder olie en laat uitlekken op keukenpapier. Meng door de spinazie en breng op smaak met wat verse peper.
Gezond borrelhapje of lekkere lunch
Voorzie je bakblik van het bladerdeeg. Je kunt één groot blik gebruiken, of bijvoorbeeld meerdere kleintjes. Verdeel het spinaziemengsel over het deeg en verdeel daarover de tomatenblokjes. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopt ei. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zowel koud, als warm erg lekker
Gepubliceerd op 25 december 2016