Hartige taart met spinazie, geitenkaas & pancetta



Een multifunctioneel recept, want deze hartige taart is niet alleen lekker als gezond borrelhapje. Maar doet het ook geweldig tijdens een lunch, brunchbuffet en ja, zelfs in de lunchtrommel.

Kun je geen pancetta vinden, dan kun je eventueel ook bacon- of gerookte spekreepjes gebruiken.

Dit heb je nodig

1 pak (diepvries) bladspinazie
75g romige geitenkaasspread naar keuze
1 plak pancetta (1cm dik), in kleine blokjes gesneden
1 ei, losgeklopt
150g kleine tomaatjes, in kwarten
1 rol vers bladerdeeg (AH)
Bakblik naar keuze – ingevet

Oven voorverwarmen op 180C

Hartige taart met spinazie

Laat de spinazie ontdooien en zo goed mogelijk uitlekken. Je wilt zo min mogelijk vocht in de spinazie. Knijp evt. extra met je handen uit om het laatste beetje vocht eruit te krijgen. Meng de spinazie met de romige geitenkaas. Bak daarna de spekjes krokant in een hete pan zonder olie en laat uitlekken op keukenpapier. Meng door de spinazie en breng op smaak met wat verse peper.

Gezond borrelhapje of lekkere lunch

Voorzie je bakblik van het bladerdeeg. Je kunt één groot blik gebruiken, of bijvoorbeeld meerdere kleintjes. Verdeel het spinaziemengsel over het deeg en verdeel daarover de tomatenblokjes. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopt ei. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zowel koud, als warm erg lekker

Gepubliceerd op 25 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.