Hartige spinaziepancakes met pancetta



Het is waarschijnlijk niet de eerste combinatie waar je ‘s ochtends aan denkt, spinazie en pancakes. Toch wil ik je laten zien hoe goed die twee samen gaan en te gek als ontbijt zijn.

Super gezond door de spinazie, lekkere crunchy spek erbij en een heel klein beetje zoet door de zongedroogde tomaatjes. Ik daag je uit om ze te proberen!

Voor ongeveer 10 stuks

1 ei
85g halfvolle yoghurt
50g spinazie
200ml halfvolle melk
175g bloem
½ tl baking soda
mespunt zout
3el verse platte peterselie, fijngehakt
50g geraspte parmezaanse kaas
6 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
4-8 plakjes pancetta (of gebruik bacon)

Verder nodig: staafmixer

Pancakes met spinazie

Meng in een maatbeker de yoghurt met het ei en doe er de spinazie bij die je met een staafmixer fijn mixt. Meng er dan de melk bij. In een aparte km gaat de bloem, baking soda en zoet. Meng even door elkaar. Dan de kaas en peterselie er door mengen. Giet de natte ingrediënten erbij en meng even kort door. Als laatste de tomaatjes erdoor.

Hartige ontbijtpancakes

Verhit een koekenpan tot ‘ie goed heet is en doe er een drupje (zonnebloem)olie in. Schep er met een juslepel drie hoopjes beslag in en bak om en om tot ze gaar en goudbruin zijn. Bak in een tweede, droge, hete koekenpan de pancetta knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de spinaziepancakes met de krokante pancetta.

Meer pancake inspiratie

Toch liever zoete pancakes als ontbijt? Je vindt hier nog véél meer pancake recepten!
 

Gepubliceerd op 31 juli 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.