Hartige spinaziepancakes met pancetta

Het is waarschijnlijk niet de eerste combinatie waar je ’s ochtends aan denkt, spinazie en pancakes. Toch wil ik je laten zien hoe goed die twee samen gaan en te gek als ontbijt zijn.
Super gezond door de spinazie, lekkere crunchy spek erbij en een heel klein beetje zoet door de zongedroogde tomaatjes. Ik daag je uit om ze te proberen!
Voor ongeveer 10 stuks
1 ei
85g halfvolle yoghurt
50g spinazie
200ml halfvolle melk
175g bloem
½ tl baking soda
mespunt zout
3el verse platte peterselie, fijngehakt
50g geraspte parmezaanse kaas
6 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
4-8 plakjes pancetta (of gebruik bacon)
Verder nodig: staafmixer
Pancakes met spinazie
Meng in een maatbeker de yoghurt met het ei en doe er de spinazie bij die je met een staafmixer fijn mixt. Meng er dan de melk bij. In een aparte km gaat de bloem, baking soda en zoet. Meng even door elkaar. Dan de kaas en peterselie er door mengen. Giet de natte ingrediënten erbij en meng even kort door. Als laatste de tomaatjes erdoor.
Hartige ontbijtpancakes
Verhit een koekenpan tot ‘ie goed heet is en doe er een drupje (zonnebloem)olie in. Schep er met een juslepel drie hoopjes beslag in en bak om en om tot ze gaar en goudbruin zijn. Bak in een tweede, droge, hete koekenpan de pancetta knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de spinaziepancakes met de krokante pancetta.
Meer pancake inspiratie
Toch liever zoete pancakes als ontbijt? Je vindt hier nog véél meer pancake recepten!
Gepubliceerd op 31 juli 2016