Hard lemonade, meer dan een trend?Hard Lemonade is een uit de VS overgewaaide trend in drankenland. Low alcohol drankjes, meestal op basis van wodka. Maar is het meer dan trend?

Hard lemonades zijn in Amerika al jarenlang te koop. In een land dat ook aan light bier doet wellicht ook niet zo gek. De drankjes zijn laag in alcoholpercentage (rond de 4 à 5%) en ook altijd laag in calorieën (rond de 100Kcal). Omdat de meesten in blikjes/flesjes te koop zijn deed het mij in eerste instantie denken aan Breezers (ja, ik ben zó oud…).

Hard lemonade

Maar hard lemonades zijn in Amerika ooit vooral bedacht voor de ‘bewuste drinker’. Daar zit ook het grote verschil met de toenmalige Breezers. Die waren mierzoet, op basis van rum. De hard lemonades willen juist frisser en lichter zijn, maar wel net als Breezers, het alcoholpercentage beperkt houden.

Inmiddels in de trend ook in Nederland aangekomen, en zijn er verschillende merken die daar op inhaken. Ik proefde onder meer de blikjes van Carlett Elix. Die noemen het trouwens hard seltzer, maar het is hetzelfde principe. Zowel hard lemonade als hard seltzer is een mix van alcohol – koolzuurhoudend water en toegevoegde ingrediënten. Ik was er nog niet echt van onder de indruk, als ik heel eerlijk ben.

Ketel 1 introduceerde deze zomer haar eigen versie. Niet in blik, dus je bepaalt uiteindelijk zelf de sterkte van je drankje. Zij gebruiken als basis jenever en mixen die met citroensiroop van Pinky Rose en vullen ‘m daarna aan met spuitwater. Deze vond ik wel weer lekker, subtiel maar super fris door de citroensiroop. Maar wellicht ook omdat ik zelf kon bepalen hoeveel jenever erin ging…

Trend of oude wijn in nieuwe zakken?

Het is natuurlijk altijd de vraag of een trend doorzet. Maar ook in Nederland wordt meer en meer ingespeeld op de bewuste drinker. Verwachting is wel dat meer merken op de trend van hard lemonades zullen inspringen, waarmee de kans natuurlijk groter wordt dat ze blijvend in de schappen zullen komen. Zeker als je ze eventueel straks ook bij supermarkten kunt kopen. Nu is dat veelal nog via speciaalzaken en/of online.

Maar eigenlijk is hard lemonade gewoon een frisdrank met een scheut alcohol daarin. Dat is – vind ik persoonlijk – eigenlijk daarna in een nieuw jasje gegoten en heeft een nieuwe trendy naam gekregen. Ja, het is minder alcohol dan bijvoorbeeld een glas wijn. Maar de meeste biertjes zitten ook rond de 5% alcohol. Daar zitten over het algemeen dan weer wel meer calorieën in, maar enorm veel verschil is er nu ook weer niet.

Oude wijn in nieuwe zakken? Ik ben benieuwd hoe deze trend zich in Nederland gaat ontwikkelen en ga het voor je in de gaten houden. Omdat ik de hard lemonade van Ketel 1 wel weer echt lekker vond deel ik dat recept vandaag nog met je. Kun je zelf eens proeven of je die hard lemonades wat vindt!

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.