Granolataartjes met groene kiwi



Granolataartjes met kiwi

SAMENWERKING – Hieperdepiep hoeraaaaa. Smulpaapje jr. is jarig. Acht jaar alweer! En speciaal voor haar verjaardag maakte ik deze granolataartjes met kiwi. Zijn ze niet tof?  Wat ik er zo feestelijk aan vind is dat ze wel echt als een taartje eruit zien, maar stiekem ook een beetje gezond zijn.

De bodem is gezoet met appelmoes en daarna gebakken. De vulling is halfvolle kwark en daar bovenop vind je de zoete, maar oh zo gezonde groene kiwi. Maar boven alles zijn ze ook nog eens gewoon super lekker!

Voor 12 stuks

250g granola, naar keuze
100g appelmoes
50g honing
Halfvolle kwark, een lepel per granolacup
2 Zespri Green kiwi, in partjes (zonder schil)
Aardbeienjam (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst), een theelepel per granolacup
verse munt, ter garnering
12 bosbessen

Verder nodig: een muffinblik *) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Bereidingswijze granola taartjes met Zespri green kiwi

Zorg dat de granola niet te grof is, zodat je ‘goed kunt mengen met de appelmoes en honing. Eventueel kun je de granola in een foodprocessor nog iets fijner malen. Meng de granola dan met de appelmoes en honing en bedek de bodem van het muffinblik ermee. Zorg voor een iets opstaand randje, zodat de kwark straks goed op z’n plek blijft. Duw goed stevig aan, zodat ze straks niet uit elkaar vallen als je ze eruit haalt. Met vochtige vingers gaat dat heel makkelijk.

Bak de granolacups 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat dan afkoelen en duw ze voorzichtig uit de holtes van het muffinblik. Laat ze nu helemaal afkoelen en zet ze op een mooie schaal.

Gezonde traktatie met kiwi

Vul de granolacups nu met een lepel kwark. Doe daarop een theelepel jam en garneer met partjes groene kiwi, een bosbes en een klein takje munt. Meteen serveren, dan zijn ze het állerlekkerst!

kiwitaartjes met granola_def.jpg

Tips voor de lekkerste granolataartjes

NB: een muffinblik van siliconen werkt het beste voor deze taartjes, omdat je de cups dan naar boven kunt duwen. Of gebruik, zoals ik ook deed, een bakblik met losse bodems, zgn. ‘sandwich bakblikken’. De granolataartjes zijn knapperig als ze zijn afgekoeld, maar worden naar verloop van tijd weer wat zachter (vanwege de appelmoes) bak ze dus niet té lang vantevoren. Gelukkig zijn ze zó klaar!

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi. Het is een van de vier kiwirecepten die je de komende maanden op Smulpaapje zult vinden.

Gepubliceerd op 6 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.