Granolataartjes met groene kiwi



Granolataartjes met kiwi

SAMENWERKING – Hieperdepiep hoeraaaaa. Smulpaapje jr. is jarig. Acht jaar alweer! En speciaal voor haar verjaardag maakte ik deze granolataartjes met kiwi. Zijn ze niet tof?  Wat ik er zo feestelijk aan vind is dat ze wel echt als een taartje eruit zien, maar stiekem ook een beetje gezond zijn.

De bodem is gezoet met appelmoes en daarna gebakken. De vulling is halfvolle kwark en daar bovenop vind je de zoete, maar oh zo gezonde groene kiwi. Maar boven alles zijn ze ook nog eens gewoon super lekker!

Voor 12 stuks

250g granola, naar keuze
100g appelmoes
50g honing
Halfvolle kwark, een lepel per granolacup
2 Zespri Green kiwi, in partjes (zonder schil)
Aardbeienjam (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst), een theelepel per granolacup
verse munt, ter garnering
12 bosbessen

Verder nodig: een muffinblik *) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Bereidingswijze granola taartjes met Zespri green kiwi

Zorg dat de granola niet te grof is, zodat je ‘goed kunt mengen met de appelmoes en honing. Eventueel kun je de granola in een foodprocessor nog iets fijner malen. Meng de granola dan met de appelmoes en honing en bedek de bodem van het muffinblik ermee. Zorg voor een iets opstaand randje, zodat de kwark straks goed op z’n plek blijft. Duw goed stevig aan, zodat ze straks niet uit elkaar vallen als je ze eruit haalt. Met vochtige vingers gaat dat heel makkelijk.

Bak de granolacups 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat dan afkoelen en duw ze voorzichtig uit de holtes van het muffinblik. Laat ze nu helemaal afkoelen en zet ze op een mooie schaal.

Gezonde traktatie met kiwi

Vul de granolacups nu met een lepel kwark. Doe daarop een theelepel jam en garneer met partjes groene kiwi, een bosbes en een klein takje munt. Meteen serveren, dan zijn ze het állerlekkerst!

kiwitaartjes met granola_def.jpg

Tips voor de lekkerste granolataartjes

NB: een muffinblik van siliconen werkt het beste voor deze taartjes, omdat je de cups dan naar boven kunt duwen. Of gebruik, zoals ik ook deed, een bakblik met losse bodems, zgn. ‘sandwich bakblikken’. De granolataartjes zijn knapperig als ze zijn afgekoeld, maar worden naar verloop van tijd weer wat zachter (vanwege de appelmoes) bak ze dus niet té lang vantevoren. Gelukkig zijn ze zó klaar!

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi. Het is een van de vier kiwirecepten die je de komende maanden op Smulpaapje zult vinden.

Gepubliceerd op 6 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.