A Tale of Tokyo, een limited edition van GlenmorangieJapans eikenhout, rijping in bourbon- en sherryvaten geeft deze whisky van Glenmorangie een unieke smaak, die de contrasten van Tokio weerspiegelt.

Als je de director of whisky van Glenmorangie vraagt naar wat deze limited edition zo bijzonder maakt is zijn antwoord zo uniek, als dat de whisky is “k heb een deel van de Glenmorangie spirit deels gerijpt in zeldzame Japanse Mizunara eiken vaten, waar ik al enige tijd nieuwsgierig naar was. De invloed van dit hout is ongelooflijk complex en ongebruikelijk; het vereiste balans en verzachting met Glenmorangie die was gerijpt in bourbon- en sherryvaten, en het resultaat is een dram vol heerlijke zintuiglijke contrasten, net als een reis naar Tokio.”

Het smaakprofiel van deze whisky levert dan ook een uitzonderlijk glas op. In het smaakprofiel van de whisky komen peper en bittere kersen samen met kokos, terwijl het sinaasappelschil versmelt met wierook en zoet eiken. Bij de afdronk zijn de klassieke Glenmorangie smaken van mandarijn, amandel en marsepein te ontdekken. Niet zo maar een whisky dus.

Dat zie je ook terug in de verpakking en de fles van A Tale of Tokyo, die is ontworpen door de Japanse kunstenaar Yamaguchi Akira. “Het idee van mijn thuisstad Tokyo roept zoveel verschillende gedachten en gevoelens op, en mijn werk weerspiegelt de contrasten van de stad op vele manieren. Het opnemen van hints over Glenmorangie en zijn whisky sprak echt tot mijn gevoel voor speelsheid.”

Glenmorangie limited edition

Door de kenmerkende maximalistische vogelperspectiefstijl van Akira te verenigen met het technicolor palet van Glenmorangie, plaatst het beroemde bezienswaardigheden en kenmerken van zowel Tokio als de Highland Distilleerderij naast elkaar, evenals traditionele Japanse bezigheden met knipogen naar de smaken van de whisky.

Van de Tokyo Tower en Ueno Park tot de giraffe-hoge ketels van Glenmorangie en weelderige Mizunara eikenbomen, er zijn veel complexe, verborgen ontdekkingen in zijn werk, inclusief verschillende afbeeldingen van Dr. Bill verspreid door het kunstwerk.

Dus niet alleen een unieke whisky qua smaak, maar zéker ook qua fles en verpakking. Vanaf 28 september te koop, exclusief via Gall & Gall. Een fles kost € 85,-

Gepubliceerd op 28 september 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.