A Tale of Tokyo, een limited edition van GlenmorangieJapans eikenhout, rijping in bourbon- en sherryvaten geeft deze whisky van Glenmorangie een unieke smaak, die de contrasten van Tokio weerspiegelt.

Als je de director of whisky van Glenmorangie vraagt naar wat deze limited edition zo bijzonder maakt is zijn antwoord zo uniek, als dat de whisky is “k heb een deel van de Glenmorangie spirit deels gerijpt in zeldzame Japanse Mizunara eiken vaten, waar ik al enige tijd nieuwsgierig naar was. De invloed van dit hout is ongelooflijk complex en ongebruikelijk; het vereiste balans en verzachting met Glenmorangie die was gerijpt in bourbon- en sherryvaten, en het resultaat is een dram vol heerlijke zintuiglijke contrasten, net als een reis naar Tokio.”

Het smaakprofiel van deze whisky levert dan ook een uitzonderlijk glas op. In het smaakprofiel van de whisky komen peper en bittere kersen samen met kokos, terwijl het sinaasappelschil versmelt met wierook en zoet eiken. Bij de afdronk zijn de klassieke Glenmorangie smaken van mandarijn, amandel en marsepein te ontdekken. Niet zo maar een whisky dus.

Dat zie je ook terug in de verpakking en de fles van A Tale of Tokyo, die is ontworpen door de Japanse kunstenaar Yamaguchi Akira. “Het idee van mijn thuisstad Tokyo roept zoveel verschillende gedachten en gevoelens op, en mijn werk weerspiegelt de contrasten van de stad op vele manieren. Het opnemen van hints over Glenmorangie en zijn whisky sprak echt tot mijn gevoel voor speelsheid.”

Glenmorangie limited edition

Door de kenmerkende maximalistische vogelperspectiefstijl van Akira te verenigen met het technicolor palet van Glenmorangie, plaatst het beroemde bezienswaardigheden en kenmerken van zowel Tokio als de Highland Distilleerderij naast elkaar, evenals traditionele Japanse bezigheden met knipogen naar de smaken van de whisky.

Van de Tokyo Tower en Ueno Park tot de giraffe-hoge ketels van Glenmorangie en weelderige Mizunara eikenbomen, er zijn veel complexe, verborgen ontdekkingen in zijn werk, inclusief verschillende afbeeldingen van Dr. Bill verspreid door het kunstwerk.

Dus niet alleen een unieke whisky qua smaak, maar zéker ook qua fles en verpakking. Vanaf 28 september te koop, exclusief via Gall & Gall. Een fles kost € 85,-

Gepubliceerd op 28 september 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.