Gingerbread muffins met mokka botercrème



Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet, hahaha. Want oh want zijn ze lèkker!

De gingerbread muffins maakte ik op verzoek van mijn dochter. We hadden eetbare kerstversiersels bij de Lidl gekocht die ze dolgraag wilde gebruiken. Ik maakte er een mokka botercrème bij, zodat de decoraties goed blijven zitten. Maar eigenlijk vooral omdat ik dolgraag een keer muffins mét frosting wilde maken. En potjandorie wat is dat een lekker verhaal geworden!

De muffins zijn niet té zoet, want dat is de botercrème namelijk al. Ze zijn we lekker luchtig. Ook zonder botercrème zijn ze  trouwens heerlijk.

En natuurlijk kun je deze muffins op ieder moment van het jaar maken. Dan zet je gewoon geen kerstversiering op je mokka botercrème, maar gebruik je alleen sprinkles of versier ze voor Sinterklaas. Of voor een verjaardag. Of gewoon, omdat het weekend is. Net wat je zelf wil!

Voor 12 muffins

  • 350 g bloem
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 ½ tl kaneel
  • 1 ¼ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 3 eieren
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 150 g griekse yoghurt

Voor de mokka botercrème

  • 100g zachte roomboter
  • 225 g poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 5 g instant espressopoeder
  • optioneel ½ el chocolademelk

Verder nodig: muffinblik – muffinvormpjes (deze zijn van Flying Tiger) – kerstversiersels / sprinkles – spuitzak met kartelmondje – mixer – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

gingerbread muffins

Gingerbread muffins met mokkacrème

Begin voor je gingerbread muffins met het mengen van de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de eieren, zonnebloemolie en yoghurt. Mix die goed door elkaar met een vork. Giet bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Verdeel dit over de vormpjes in je bakblik en bak ze in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal het blik uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen.

Mokka botercrème

Voor je botercrème doe je de zachte boter, poedersuiker, cacao en espressopoeder in een kom. Met een mixer mix je dit, in eerste instantie op een rustig tempo, tot één geheel. Blijf daarna minimaal 5 minuten mixen, tot alles helemaal zacht is. Nog iets te stevig? Voeg dan een halve eetlepel (chocolade)melk toe om het iets losser te maken. Schep je mokka botercrème dan in een spuitzak en laat op kamertemperatuur liggen, tot je muffins zijn afgekoeld. Spuit dan rozetten op je muffins en decoreer die naar wens.

Gepubliceerd op 26 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!