Gingerbread muffins met mokka botercrème



Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet, hahaha. Want oh want zijn ze lèkker!

De gingerbread muffins maakte ik op verzoek van mijn dochter. We hadden eetbare kerstversiersels bij de Lidl gekocht die ze dolgraag wilde gebruiken. Ik maakte er een mokka botercrème bij, zodat de decoraties goed blijven zitten. Maar eigenlijk vooral omdat ik dolgraag een keer muffins mét frosting wilde maken. En potjandorie wat is dat een lekker verhaal geworden!

De muffins zijn niet té zoet, want dat is de botercrème namelijk al. Ze zijn we lekker luchtig. Ook zonder botercrème zijn ze  trouwens heerlijk.

En natuurlijk kun je deze muffins op ieder moment van het jaar maken. Dan zet je gewoon geen kerstversiering op je mokka botercrème, maar gebruik je alleen sprinkles of versier ze voor Sinterklaas. Of voor een verjaardag. Of gewoon, omdat het weekend is. Net wat je zelf wil!

Voor 12 muffins

  • 350 g bloem
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 ½ tl kaneel
  • 1 ¼ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 3 eieren
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 150 g griekse yoghurt

Voor de mokka botercrème

  • 100g zachte roomboter
  • 225 g poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 5 g instant espressopoeder
  • optioneel ½ el chocolademelk

Verder nodig: muffinblik – muffinvormpjes (deze zijn van Flying Tiger) – kerstversiersels / sprinkles – spuitzak met kartelmondje – mixer – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

gingerbread muffins

Gingerbread muffins met mokkacrème

Begin voor je gingerbread muffins met het mengen van de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de eieren, zonnebloemolie en yoghurt. Mix die goed door elkaar met een vork. Giet bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Verdeel dit over de vormpjes in je bakblik en bak ze in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal het blik uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen.

Mokka botercrème

Voor je botercrème doe je de zachte boter, poedersuiker, cacao en espressopoeder in een kom. Met een mixer mix je dit, in eerste instantie op een rustig tempo, tot één geheel. Blijf daarna minimaal 5 minuten mixen, tot alles helemaal zacht is. Nog iets te stevig? Voeg dan een halve eetlepel (chocolade)melk toe om het iets losser te maken. Schep je mokka botercrème dan in een spuitzak en laat op kamertemperatuur liggen, tot je muffins zijn afgekoeld. Spuit dan rozetten op je muffins en decoreer die naar wens.

Gepubliceerd op 26 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.