Gingerbread muffins met mokka botercrème



Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet, hahaha. Want oh want zijn ze lèkker!

De gingerbread muffins maakte ik op verzoek van mijn dochter. We hadden eetbare kerstversiersels bij de Lidl gekocht die ze dolgraag wilde gebruiken. Ik maakte er een mokka botercrème bij, zodat de decoraties goed blijven zitten. Maar eigenlijk vooral omdat ik dolgraag een keer muffins mét frosting wilde maken. En potjandorie wat is dat een lekker verhaal geworden!

De muffins zijn niet té zoet, want dat is de botercrème namelijk al. Ze zijn we lekker luchtig. Ook zonder botercrème zijn ze  trouwens heerlijk.

En natuurlijk kun je deze muffins op ieder moment van het jaar maken. Dan zet je gewoon geen kerstversiering op je mokka botercrème, maar gebruik je alleen sprinkles of versier ze voor Sinterklaas. Of voor een verjaardag. Of gewoon, omdat het weekend is. Net wat je zelf wil!

Voor 12 muffins

  • 350 g bloem
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 ½ tl kaneel
  • 1 ¼ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 3 eieren
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 150 g griekse yoghurt

Voor de mokka botercrème

  • 100g zachte roomboter
  • 225 g poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 5 g instant espressopoeder
  • optioneel ½ el chocolademelk

Verder nodig: muffinblik – muffinvormpjes (deze zijn van Flying Tiger) – kerstversiersels / sprinkles – spuitzak met kartelmondje – mixer – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

gingerbread muffins

Gingerbread muffins met mokkacrème

Begin voor je gingerbread muffins met het mengen van de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de eieren, zonnebloemolie en yoghurt. Mix die goed door elkaar met een vork. Giet bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Verdeel dit over de vormpjes in je bakblik en bak ze in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal het blik uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen.

Mokka botercrème

Voor je botercrème doe je de zachte boter, poedersuiker, cacao en espressopoeder in een kom. Met een mixer mix je dit, in eerste instantie op een rustig tempo, tot één geheel. Blijf daarna minimaal 5 minuten mixen, tot alles helemaal zacht is. Nog iets te stevig? Voeg dan een halve eetlepel (chocolade)melk toe om het iets losser te maken. Schep je mokka botercrème dan in een spuitzak en laat op kamertemperatuur liggen, tot je muffins zijn afgekoeld. Spuit dan rozetten op je muffins en decoreer die naar wens.

Gepubliceerd op 26 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!