Gingerbread muffins met mokka botercrème



Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet, hahaha. Want oh want zijn ze lèkker!

De gingerbread muffins maakte ik op verzoek van mijn dochter. We hadden eetbare kerstversiersels bij de Lidl gekocht die ze dolgraag wilde gebruiken. Ik maakte er een mokka botercrème bij, zodat de decoraties goed blijven zitten. Maar eigenlijk vooral omdat ik dolgraag een keer muffins mét frosting wilde maken. En potjandorie wat is dat een lekker verhaal geworden!

De muffins zijn niet té zoet, want dat is de botercrème namelijk al. Ze zijn we lekker luchtig. Ook zonder botercrème zijn ze  trouwens heerlijk.

En natuurlijk kun je deze muffins op ieder moment van het jaar maken. Dan zet je gewoon geen kerstversiering op je mokka botercrème, maar gebruik je alleen sprinkles of versier ze voor Sinterklaas. Of voor een verjaardag. Of gewoon, omdat het weekend is. Net wat je zelf wil!

Voor 12 muffins

  • 350 g bloem
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 ½ tl kaneel
  • 1 ¼ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 3 eieren
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 150 g griekse yoghurt

Voor de mokka botercrème

  • 100g zachte roomboter
  • 225 g poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 5 g instant espressopoeder
  • optioneel ½ el chocolademelk

Verder nodig: muffinblik – muffinvormpjes (deze zijn van Flying Tiger) – kerstversiersels / sprinkles – spuitzak met kartelmondje – mixer – oven voorverwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

gingerbread muffins

Gingerbread muffins met mokkacrème

Begin voor je gingerbread muffins met het mengen van de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker gaan de eieren, zonnebloemolie en yoghurt. Mix die goed door elkaar met een vork. Giet bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Verdeel dit over de vormpjes in je bakblik en bak ze in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal het blik uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen.

Mokka botercrème

Voor je botercrème doe je de zachte boter, poedersuiker, cacao en espressopoeder in een kom. Met een mixer mix je dit, in eerste instantie op een rustig tempo, tot één geheel. Blijf daarna minimaal 5 minuten mixen, tot alles helemaal zacht is. Nog iets te stevig? Voeg dan een halve eetlepel (chocolade)melk toe om het iets losser te maken. Schep je mokka botercrème dan in een spuitzak en laat op kamertemperatuur liggen, tot je muffins zijn afgekoeld. Spuit dan rozetten op je muffins en decoreer die naar wens.

Gepubliceerd op 26 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker