Gevulde portobella’s



We zijn thuis liefhebber van deze grote paddenstoel. Ik gebruikte ‘onder andere in dit recept al maar ga je vandaag laten zien hoe lekker het ook is om ‘te vullen.

Wij bakten ze – indirect – op de barbecue, maar het kan ook net zo prima in een voorverwarmde oven. Eet ‘daarna puur, of lekker op een broodje als vegaburger.

portobella gevuld burger

Voor 6 gevulde paddenstoelen

6 portobella’s
20g Panko (AH)
1teen knoflook
rasp van 1 citroen
50g blauwschimmelkaas (of gebruik je favoriete alternatief) + 6 plakjes extra
zwarte peper

Verder nodig: staafmixer/keukenmachine – ovenschaal – bbq/oven voorverwarmd op 175C

Gevulde portobella’s

Snijd de kontjes van de paddenstoelen en met een theelepel schraap je voorzichtig het hoedje leeg. Doe dit in een keukenmachine, samen met de panko, citroenrasp, knoflook en kaas en blitz. Vul hiermee de paddenstoelen, zet in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

portobella gevuld voor

Portobella van de BBQ

Zet de ovenschaal 10 minuten op de BBQ (of in de oven). De laatste 5 minuten doe je er nog wat extra kaas over. In de oven zet je er dan even de grill op, in de BBQ laat je ze gewoon nog staan tot de kaas gesmolten is.

Serveer met gekarameliseerde uien en als je wilt een briochebroodje. Zo bouw je je eigen vegetarische burger!

Gepubliceerd op 26 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.