Gevulde portobella’s



We zijn thuis liefhebber van deze grote paddenstoel. Ik gebruikte ‘onder andere in dit recept al maar ga je vandaag laten zien hoe lekker het ook is om ‘te vullen.

Wij bakten ze – indirect – op de barbecue, maar het kan ook net zo prima in een voorverwarmde oven. Eet ‘daarna puur, of lekker op een broodje als vegaburger.

portobella gevuld burger

Voor 6 gevulde paddenstoelen

6 portobella’s
20g Panko (AH)
1teen knoflook
rasp van 1 citroen
50g blauwschimmelkaas (of gebruik je favoriete alternatief) + 6 plakjes extra
zwarte peper

Verder nodig: staafmixer/keukenmachine – ovenschaal – bbq/oven voorverwarmd op 175C

Gevulde portobella’s

Snijd de kontjes van de paddenstoelen en met een theelepel schraap je voorzichtig het hoedje leeg. Doe dit in een keukenmachine, samen met de panko, citroenrasp, knoflook en kaas en blitz. Vul hiermee de paddenstoelen, zet in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

portobella gevuld voor

Portobella van de BBQ

Zet de ovenschaal 10 minuten op de BBQ (of in de oven). De laatste 5 minuten doe je er nog wat extra kaas over. In de oven zet je er dan even de grill op, in de BBQ laat je ze gewoon nog staan tot de kaas gesmolten is.

Serveer met gekarameliseerde uien en als je wilt een briochebroodje. Zo bouw je je eigen vegetarische burger!

Gepubliceerd op 26 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.