Geroosterde venkel zoete aardappelsoep met sinaasappel



Drie soorten groente in één heerlijk crémige soep, dat is deze venkel zoete aardappelsoep waar ook nog winterwortel in zit. Niet alleen een prachtige oranje kleur, maar ook een lekkerdere, romige smaak krijg je na een half uurtje roosteren in de oven.

De frisse noot in de soep is door de toevoeging van sinaasappel. Stukje brood erbij en klaar ben je eigenlijk al. Eet smakelijk!

venkel zoeteaardappelsoep Smulpaapje

Maaltijdsoep voor vier personen

500g venkel
200g zoete aardappel
250g winterwortel
drupje olie
1 ½ liter groentebouillon
100ml vers sinaasappelsap (1 grote sinaasappel)
zout & peper

verder nodig: bakblik met bakpapier, oven voorverwarmen op 200C, blender/staafmixer

Geroosterde venkel zoete aardappelsoep met sinaasappel

Maak de groente schoon en snijd in grove stukken. Leg op de bakplaat en besprenkel met een drupje neutrale olie. Rooster een half uur, in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de groenten even om. Bereid in de tussentijd de bouillon voor, dat mag prima van een blokje zijn.

Romige maaltijdsoep met groente

Als de groenten gaar geroosterd zijn doe je ze bij de bouillon. Breng aan de kook en laat alles goed warm en gaar worden. Pureer dan tot een romige soep en voeg de sinaasappelsap toe. Breng op smaak met zout en peper en klaar ben je.

Verspillingsvrij

Houd je restjes soep over dan zijn die de dag erna heerlijk als lunch of laat de soep meteen goed afkoelen en vries wat overgebleven is in voor een ander moment.

Gepubliceerd op 13 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.