Gepofte zoete aardappel van de BBQOnlangs was ik in Tel Aviv waar ik voor het eerst gepofte zoete aardappel at. Niet zoals wij meestal aardappels poffen – in aluminiumfolie op de BBQ – maar zo, in het vuur geroosterd. Een zwartgeblakerde buitenkant als gevolg. Maar een onweerstaanbare binnenkant als bonus.

Tijd dus om dat thuis ook te proberen. En wat blijkt, super easy en nét zo lekker! Gauw maken dus.

Gepofte zoete aardappel – voor 4 personen

Vier grote zoete aardappels
een hete BBQ (minimaal 200C)
crème fraîche
zout & peper

Bereidingswijze BBQ aardappels

Borstel de aardappels goed schoon. Verhit de BBQ en als de kooltjes smeulen leg je de aardappels, aan de zijkant, in de hete kolen. In de tijd dat die poffen – reken zeker op een uur – kun je de barbecue gerust voor andere zaken gebruiken. Zoals bijvoorbeeld het bereiden van de gekruide kip, die wij bij de aardappel aten.

Prik voorzichtig, door de schil, in de aardappel om te testen of ‘ie goed gaar is. Haal de aardappels, voorzichtig en met een tang, uit het vuur en laat op een plank even iets afkoelen. Dan halveren, zout en peper erover en serveren met een goede schep creme fraîche. Meer heeft het niet nodig!

Gepubliceerd op 15 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.