Gepofte zoete aardappel van de BBQ



Onlangs was ik in Tel Aviv waar ik voor het eerst gepofte zoete aardappel at. Niet zoals wij meestal aardappels poffen – in aluminiumfolie op de BBQ – maar zo, in het vuur geroosterd. Een zwartgeblakerde buitenkant als gevolg. Maar een onweerstaanbare binnenkant als bonus.

Tijd dus om dat thuis ook te proberen. En wat blijkt, super easy en nét zo lekker! Gauw maken dus.

Gepofte zoete aardappel – voor 4 personen

Vier grote zoete aardappels
een hete BBQ (minimaal 200C)
crème fraîche
zout & peper

Bereidingswijze BBQ aardappels

Borstel de aardappels goed schoon. Verhit de BBQ en als de kooltjes smeulen leg je de aardappels, aan de zijkant, in de hete kolen. In de tijd dat die poffen – reken zeker op een uur – kun je de barbecue gerust voor andere zaken gebruiken. Zoals bijvoorbeeld het bereiden van de gekruide kip, die wij bij de aardappel aten.

Prik voorzichtig, door de schil, in de aardappel om te testen of ‘ie goed gaar is. Haal de aardappels, voorzichtig en met een tang, uit het vuur en laat op een plank even iets afkoelen. Dan halveren, zout en peper erover en serveren met een goede schep creme fraîche. Meer heeft het niet nodig!

Gepubliceerd op 15 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.