Gepofte zoete aardappel van de BBQOnlangs was ik in Tel Aviv waar ik voor het eerst gepofte zoete aardappel at. Niet zoals wij meestal aardappels poffen – in aluminiumfolie op de BBQ – maar zo, in het vuur geroosterd. Een zwartgeblakerde buitenkant als gevolg. Maar een onweerstaanbare binnenkant als bonus.

Tijd dus om dat thuis ook te proberen. En wat blijkt, super easy en nét zo lekker! Gauw maken dus.

Gepofte zoete aardappel – voor 4 personen

Vier grote zoete aardappels
een hete BBQ (minimaal 200C)
crème fraîche
zout & peper

Bereidingswijze BBQ aardappels

Borstel de aardappels goed schoon. Verhit de BBQ en als de kooltjes smeulen leg je de aardappels, aan de zijkant, in de hete kolen. In de tijd dat die poffen – reken zeker op een uur – kun je de barbecue gerust voor andere zaken gebruiken. Zoals bijvoorbeeld het bereiden van de gekruide kip, die wij bij de aardappel aten.

Prik voorzichtig, door de schil, in de aardappel om te testen of ‘ie goed gaar is. Haal de aardappels, voorzichtig en met een tang, uit het vuur en laat op een plank even iets afkoelen. Dan halveren, zout en peper erover en serveren met een goede schep creme fraîche. Meer heeft het niet nodig!

Gepubliceerd op 15 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.