Gemberkoekjes (uit het Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek)



Met minder dan 10 ingrediënten en in slechts drie stappen maak je héél veel van de gemberkoekjes van Rutger van den Broek, uit zijn Makkelijke bakboek. Ik hou van de eenvoud van dit soort koekjesrecepten.

In minder dan 10 minuten is je deeg klaar en niet veel later geurt je hele keuken naar versgebakken koekjes. Zet een kop (gember)thee of koffie en genieten maar!

Gemberkoekjes (25 stuks)

175g zachte roomboter
175g lichte basterdsuiker
40ml gembersiroop
1 ei (M)
mespunt zout
300g bloem
1tl bakingsoda
1,5tl gemberpoeder
100g fijne suiker

verder nodig: oven voorverwarmen op 170C – bakplaat met bakpapier

Recept voor de lekkerste gemberkoekjes

Doe de zachte boter, basterdsuiker, gembersiroop, ei en zout in een kom en meng tot een zacht geheel. Dat kan met een handmixer of in je Kitchenaid. Voeg daarna de bloem, bakingsoda en gemberpoeder toe en kneed kort en snel tot een deeg.

Maak bolletjes van ongeveer 2,5 centimeter en rol die door de fijne suiker. Leg met genoeg ruimte ertussen op de bakplaat en druk ze plat, tot ongeveer één centimeter. Bij mij pasten er 12 koekjes op één plaat. Ik heb ze aan het eind met nog wat extra suiker bestrooid. Bak de koekjes 15-20 minuten. Haal ze daarna meteen van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst.

Knapperig of chewy?

Ik maakte twee versies: eentje wat dunner die ik 20 minuten bakte. Die werden daardoor wat donkerder en knapperiger. De andere koekjes bakte ik 15 minuten, waardoor ze lichter bleven en iets meer chewy. Kijk dus wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.