Gemberkoekjes (uit het Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek)



Met minder dan 10 ingrediënten en in slechts drie stappen maak je héél veel van de gemberkoekjes van Rutger van den Broek, uit zijn Makkelijke bakboek. Ik hou van de eenvoud van dit soort koekjesrecepten.

In minder dan 10 minuten is je deeg klaar en niet veel later geurt je hele keuken naar versgebakken koekjes. Zet een kop (gember)thee of koffie en genieten maar!

Gemberkoekjes (25 stuks)

175g zachte roomboter
175g lichte basterdsuiker
40ml gembersiroop
1 ei (M)
mespunt zout
300g bloem
1tl bakingsoda
1,5tl gemberpoeder
100g fijne suiker

verder nodig: oven voorverwarmen op 170C – bakplaat met bakpapier

Recept voor de lekkerste gemberkoekjes

Doe de zachte boter, basterdsuiker, gembersiroop, ei en zout in een kom en meng tot een zacht geheel. Dat kan met een handmixer of in je Kitchenaid. Voeg daarna de bloem, bakingsoda en gemberpoeder toe en kneed kort en snel tot een deeg.

Maak bolletjes van ongeveer 2,5 centimeter en rol die door de fijne suiker. Leg met genoeg ruimte ertussen op de bakplaat en druk ze plat, tot ongeveer één centimeter. Bij mij pasten er 12 koekjes op één plaat. Ik heb ze aan het eind met nog wat extra suiker bestrooid. Bak de koekjes 15-20 minuten. Haal ze daarna meteen van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst.

Knapperig of chewy?

Ik maakte twee versies: eentje wat dunner die ik 20 minuten bakte. Die werden daardoor wat donkerder en knapperiger. De andere koekjes bakte ik 15 minuten, waardoor ze lichter bleven en iets meer chewy. Kijk dus wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.