Gemberkoekjes (uit het Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek)



Met minder dan 10 ingrediënten en in slechts drie stappen maak je héél veel van de gemberkoekjes van Rutger van den Broek, uit zijn Makkelijke bakboek. Ik hou van de eenvoud van dit soort koekjesrecepten.

In minder dan 10 minuten is je deeg klaar en niet veel later geurt je hele keuken naar versgebakken koekjes. Zet een kop (gember)thee of koffie en genieten maar!

Gemberkoekjes (25 stuks)

175g zachte roomboter
175g lichte basterdsuiker
40ml gembersiroop
1 ei (M)
mespunt zout
300g bloem
1tl bakingsoda
1,5tl gemberpoeder
100g fijne suiker

verder nodig: oven voorverwarmen op 170C – bakplaat met bakpapier

Recept voor de lekkerste gemberkoekjes

Doe de zachte boter, basterdsuiker, gembersiroop, ei en zout in een kom en meng tot een zacht geheel. Dat kan met een handmixer of in je Kitchenaid. Voeg daarna de bloem, bakingsoda en gemberpoeder toe en kneed kort en snel tot een deeg.

Maak bolletjes van ongeveer 2,5 centimeter en rol die door de fijne suiker. Leg met genoeg ruimte ertussen op de bakplaat en druk ze plat, tot ongeveer één centimeter. Bij mij pasten er 12 koekjes op één plaat. Ik heb ze aan het eind met nog wat extra suiker bestrooid. Bak de koekjes 15-20 minuten. Haal ze daarna meteen van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst.

Knapperig of chewy?

Ik maakte twee versies: eentje wat dunner die ik 20 minuten bakte. Die werden daardoor wat donkerder en knapperiger. De andere koekjes bakte ik 15 minuten, waardoor ze lichter bleven en iets meer chewy. Kijk dus wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.