Gemberkoekjes (uit het Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek)



Met minder dan 10 ingrediënten en in slechts drie stappen maak je héél veel van de gemberkoekjes van Rutger van den Broek, uit zijn Makkelijke bakboek. Ik hou van de eenvoud van dit soort koekjesrecepten.

In minder dan 10 minuten is je deeg klaar en niet veel later geurt je hele keuken naar versgebakken koekjes. Zet een kop (gember)thee of koffie en genieten maar!

Gemberkoekjes (25 stuks)

175g zachte roomboter
175g lichte basterdsuiker
40ml gembersiroop
1 ei (M)
mespunt zout
300g bloem
1tl bakingsoda
1,5tl gemberpoeder
100g fijne suiker

verder nodig: oven voorverwarmen op 170C – bakplaat met bakpapier

Recept voor de lekkerste gemberkoekjes

Doe de zachte boter, basterdsuiker, gembersiroop, ei en zout in een kom en meng tot een zacht geheel. Dat kan met een handmixer of in je Kitchenaid. Voeg daarna de bloem, bakingsoda en gemberpoeder toe en kneed kort en snel tot een deeg.

Maak bolletjes van ongeveer 2,5 centimeter en rol die door de fijne suiker. Leg met genoeg ruimte ertussen op de bakplaat en druk ze plat, tot ongeveer één centimeter. Bij mij pasten er 12 koekjes op één plaat. Ik heb ze aan het eind met nog wat extra suiker bestrooid. Bak de koekjes 15-20 minuten. Haal ze daarna meteen van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst.

Knapperig of chewy?

Ik maakte twee versies: eentje wat dunner die ik 20 minuten bakte. Die werden daardoor wat donkerder en knapperiger. De andere koekjes bakte ik 15 minuten, waardoor ze lichter bleven en iets meer chewy. Kijk dus wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 16 oktober 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!