Gegrilde perzik & burrata salade
Fruit in je eten is altijd een beetje tricky, maar juist met kinderen vaak een manier om ze iets nieuws te laten proberen. Daarnaast, burrata. ALLES wordt lekkerder van burrata. Dit romige broertje van de mozzarella is tegenwoordig ook in de supermarkt te koop.
Dus de combinatie van die romigheid, met de gegrilde perzik en de funky dressing over de salade maakt dit wel echt een heerlijke zomerse salade. Dankjewel Jord Althuizen en No worries BBQ voor het recept!
Gegrilde perzik & burrata salade uit No worries BBQ
voor de dressing
2el honing
2tl Zaanse mosterd
2el wittewijnazijn (ik gebruikte granaatappelazijn)
3el chipotle tabasco (ik gebruikte 2tl!)
100ml extra vierge olijfolie
zout & peper
voor de salade
4 perziken, gehalveerd (niet té rijp)
2 stronkjes witlof *
75g rucola
2 rode uien, julienne gesneden
300g burrata
75g hazelnoten, geroosterd
handje croutons
*ik gebruikte een zak gemengde salade met nog extra rucola erover
verder nodig: BBQ of grill (ik gebruikte een grillpan
Gegrilde perzik & burrata salade
Meng voor de dressing de honing, mosterd, azijn en tabasco en roer met een garde door elkaar. Giet daar de olijfolie bij, terwijl je roert zodat een dressing wordt gevormd. Proef en stel waar nodig bij. Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
Gegrilde perziken
Verhit een BBQ of grill tot 200C (of in mijn geval, verhit een grillpan tot goed heet). Jord bestrijkt dan de helften van de perzik nog met wat olie. Ik grilde ze zonder dat te doen. Je grilt tot je mooie grillstrepen hebt en je perziken iets zachter, maar niet ‘ushy’ worden. De duur hangt af van de mate van rijpheid van je fruit.
Salade van de BBQ
Verdeel de salade op een grote schaal, samen met de rode ui (die ik was vergeten realiseer ik me nu). Daarover de rucola, perzik en grove stukken burrata. Breng op smaak met zout & versgemalen peper en garneer met de hazelnoten, die je nog even grof hakt en de croutons. Als laatste pas de dressing erover en dan lekker genieten!
Gepubliceerd op 29 mei 2019