Gegrilde perzik & burrata salade



Fruit in je eten is altijd een beetje tricky, maar juist met kinderen vaak een manier om ze iets nieuws te laten proberen. Daarnaast, burrata. ALLES wordt lekkerder van burrata. Dit romige broertje van de mozzarella is tegenwoordig ook in de supermarkt te koop.

Dus de combinatie van die romigheid, met de gegrilde perzik en de funky dressing over de salade maakt dit wel echt een heerlijke zomerse salade. Dankjewel Jord Althuizen en No worries BBQ voor het recept!

gegrilde perziksalade Jord _ Smulpaapje

Gegrilde perzik & burrata salade uit No worries BBQ

voor de dressing

2el honing
2tl Zaanse mosterd
2el wittewijnazijn (ik gebruikte granaatappelazijn)
3el chipotle tabasco (ik gebruikte 2tl!)
100ml extra vierge olijfolie
zout & peper

voor de salade

4 perziken, gehalveerd (niet té rijp)
2 stronkjes witlof *
75g rucola
2 rode uien, julienne gesneden
300g burrata
75g hazelnoten, geroosterd
handje croutons

*ik gebruikte een zak gemengde salade met nog extra rucola erover

verder nodig: BBQ of grill (ik gebruikte een grillpan

Gegrilde perzik & burrata salade

Meng voor de dressing de honing, mosterd, azijn en tabasco en roer met een garde door elkaar. Giet daar de olijfolie bij, terwijl je roert zodat een dressing wordt gevormd. Proef en stel waar nodig bij. Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.

Gegrilde perziken

Verhit een BBQ of grill tot 200C (of in mijn geval, verhit een grillpan tot goed heet). Jord bestrijkt dan de helften van de perzik nog met wat olie. Ik grilde ze zonder dat te doen. Je grilt tot je mooie grillstrepen hebt en je perziken iets zachter, maar niet ‘ushy’ worden. De duur hangt af van de mate van rijpheid van je fruit.

Salade van de BBQ

Verdeel de salade op een grote schaal, samen met de rode ui (die ik was vergeten realiseer ik me nu). Daarover de rucola, perzik en grove stukken burrata. Breng op smaak met zout & versgemalen peper en garneer met de hazelnoten, die je nog even grof hakt en de croutons. Als laatste pas de dressing erover en dan lekker genieten!

 

Gepubliceerd op 29 mei 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...