Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping



Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Een spannend BBQ recept met gegrilde mais zoals je ‘m nog niet eerder hebt gegeten. Deze mais van de BBQ met fetatopping kun je met iedere BBQ heel eenvoudig maken.

Voor vier personen
4 maiskolven, ingevet met neutrale olie
100g feta
rasp van 1 citroen
15g verse peterselie
15g verse bieslook
zwarte peper, naar smaak
chiliflakes, naar smaak

verder nodig: hete BBQ (ongeveer 200C)

Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Rooster de maiskolven op een rooster boven je hete kolen. Draai regelmatig om, in ongeveer 20 minuten is je mais gaar en lekker bruin geroosterd.  In de tussentijd maak je je fetatopping. Verkruimel de feta en meng daar de citroenrasp, fijn gesneden verse kruiden, peper en chiliflakes door heen. Verdeel dit over je geroosterde maiskolven en serveer.

Wil je nóg een smaakcomponent toevoegen, smeer je maiskolven dan na het roosteren eerst rondom in met limoen/chipotleboter. Dat recept vind je hier.

Gepubliceerd op 8 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.