Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping



Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Een spannend BBQ recept met gegrilde mais zoals je ‘m nog niet eerder hebt gegeten. Deze mais van de BBQ met fetatopping kun je met iedere BBQ heel eenvoudig maken.

Voor vier personen
4 maiskolven, ingevet met neutrale olie
100g feta
rasp van 1 citroen
15g verse peterselie
15g verse bieslook
zwarte peper, naar smaak
chiliflakes, naar smaak

verder nodig: hete BBQ (ongeveer 200C)

Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Rooster de maiskolven op een rooster boven je hete kolen. Draai regelmatig om, in ongeveer 20 minuten is je mais gaar en lekker bruin geroosterd.  In de tussentijd maak je je fetatopping. Verkruimel de feta en meng daar de citroenrasp, fijn gesneden verse kruiden, peper en chiliflakes door heen. Verdeel dit over je geroosterde maiskolven en serveer.

Wil je nóg een smaakcomponent toevoegen, smeer je maiskolven dan na het roosteren eerst rondom in met limoen/chipotleboter. Dat recept vind je hier.

Gepubliceerd op 8 juni 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt