Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping
Een spannend BBQ recept met gegrilde mais zoals je ‘m nog niet eerder hebt gegeten. Deze mais van de BBQ met fetatopping kun je met iedere BBQ heel eenvoudig maken.
Voor vier personen
4 maiskolven, ingevet met neutrale olie
100g feta
rasp van 1 citroen
15g verse peterselie
15g verse bieslook
zwarte peper, naar smaak
chiliflakes, naar smaak
verder nodig: hete BBQ (ongeveer 200C)
Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping
Rooster de maiskolven op een rooster boven je hete kolen. Draai regelmatig om, in ongeveer 20 minuten is je mais gaar en lekker bruin geroosterd. In de tussentijd maak je je fetatopping. Verkruimel de feta en meng daar de citroenrasp, fijn gesneden verse kruiden, peper en chiliflakes door heen. Verdeel dit over je geroosterde maiskolven en serveer.
Wil je nóg een smaakcomponent toevoegen, smeer je maiskolven dan na het roosteren eerst rondom in met limoen/chipotleboter. Dat recept vind je hier.
Gepubliceerd op 8 juni 2020