Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping



Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Een spannend BBQ recept met gegrilde mais zoals je ‘m nog niet eerder hebt gegeten. Deze mais van de BBQ met fetatopping kun je met iedere BBQ heel eenvoudig maken.

Voor vier personen
4 maiskolven, ingevet met neutrale olie
100g feta
rasp van 1 citroen
15g verse peterselie
15g verse bieslook
zwarte peper, naar smaak
chiliflakes, naar smaak

verder nodig: hete BBQ (ongeveer 200C)

Gegrilde mais van de BBQ met fetatopping

Rooster de maiskolven op een rooster boven je hete kolen. Draai regelmatig om, in ongeveer 20 minuten is je mais gaar en lekker bruin geroosterd.  In de tussentijd maak je je fetatopping. Verkruimel de feta en meng daar de citroenrasp, fijn gesneden verse kruiden, peper en chiliflakes door heen. Verdeel dit over je geroosterde maiskolven en serveer.

Wil je nóg een smaakcomponent toevoegen, smeer je maiskolven dan na het roosteren eerst rondom in met limoen/chipotleboter. Dat recept vind je hier.

Gepubliceerd op 8 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.