Gegrilde ananas van de barbecue



Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Dit barbecuerecept is nu al de grote hit uit mijn boek BBQ-tijd. Ook het filmpje dat ik er met The Basterd van maakte is echt al tienduizenden keren bekeken. En niet zo gek ook, want het is een van de makkelijkste desserts om van de barbecue te maken.

Je marineert de ananas in rum en chili en daarna gril je ‘m af op je hete barbecue. Goeie klodder limoenmascarpone erop en smullen maar!

Als je ananas op de barbecue wilt grillen begin je eerst van de hele ananas op smaak te brengen. Ik doe dat in rum, en voor de pit wat chilivlokken er over heen. Je kunt dat zo lang laten marineren als je wil. Wil je meer pit, dan gebruik je ook nog wat verse chilipeper. Maar dit vonden wij zo perfect. Wil je geen alcohol gebruiken, dan is vers sinaasappelsap ook lekker.

Als je klaar bent om de ananas te grillen is het nog maar een kwartiertje werk voor dat je gegrilde ananas met rum en chili klaar is. Maak in de tijd dat je de ananas grilt de honing / limoenyoghurt voor nóg meer smaak. Het perfecte dessert na een avond eten van de barbecue.

Dit heb je nodig voor 3-4 personen

1 hele ananas, in plakken gesneden
5 el lekkere rum (bijvoorbeeld Barokko van Don Papa of de  Queen pineapple & spice rum van Spirited Union)
1 tl chilivlokken

Voor de honing-limoenmascarpone

125 gram mascarpone
1 el honing (bijvoorbeeld Egmont Manuka honing)
rasp van 1 limoen
1 el fijngesneden verse munt
2 el geroosterde (cashew of macadamie) noten, grof gehakt
optioneel: scheutje extra rum

Verder nodig: barbecue (direct vuur) op 200 C

ananas van de bbq uit bbq tijd

Gegrilde ananas van de barbecue met rum en chili

Leg je geschilde ananas in het midden van twee royale vellen aluminiumfolie. Bestrooi je ananas met de chili vlokken en giet de rum erover. Even goed erdoor draaien en dan stevig inpakken, zodat de rum er niet uit kan lopen. Leg je ingepakte ananas in een schaal en zet weg in de koelkast.

Meng voor de limoenmascarpone in een kommetje de mascarpone met de honing, limoenrasp, kneepje limoensap en munt. Proef even of je het zuur en zoet zo goed in balans vindt. Zet afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.

Dessert van de barbecue

Zorg dat je barbecue op 200 C (direct vuur) verhit is als je de ananas wilt gaan grillen. Gril de plakken ananas 3-4 minuten per kant, direct op het rooster.

Leg je gegrilde ananas op een schaal. Goeie schep van de limoenmascarpone op je ananas en als je wilt nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!

Gepubliceerd op 6 april 2023


2 reacties

  1. Peter schreef:

    Dit recept al 2 keer gemaakt, van avond word het weer als een dessert geserveerd . Word weer genieten 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.