Gegrilde ananas van de barbecue



Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.

Als je ananas op de barbecue wilt grillen begin je eerst van de hele ananas op smaak te brengen. Ik doe dat in rum, met voor de pit wat chilivlokken er over heen. Je kunt dat zo lang laten marineren als je wil. Wil je meer pit, dan gebruik je ook nog wat verse chilipeper. Maar dit vonden wij zo perfect. Wil je geen alcohol gebruiken, dan is vers sinaasappelsap ook lekker.

Als je klaar bent om de ananas te grillen is het nog maar een kwartiertje werk voor dat je gegrilde ananas met rum en chili klaar is. Maak in de tijd dat je de ananas grilt de honing / limoenyoghurt voor nóg meer smaak. Het perfecte dessert na een avond eten van de barbecue.

Ik zal je eerst even vertellen wat je nodig hebt voor 3-4 personen

1 hele ananas, kroon eraf en schil verwijderd
5 el lekkere rum (ik gebruikte Queen pineapple & spice rum van Spirited Union)
1 tl chilivlokken

Voor de honing-limoenyoghurt

5 el Griekse yoghurt
1 el honing (ik gebruikte Egmont Manuka honing)
rasp van 1 limoen
1 el fijngesneden verse munt
2 el geroosterde (cashew of macadamie) noten, grof gehakt

Verder nodig: barbecue (direct vuur) op 200 C

   

Gegrilde ananas van de barbecue met rum en chili

Leg je geschilde ananas in het aluminiumfolie en bestrooi met de chili vlokken en giet de rum erover. Even goed er door draaien en dan stevig inpakken, zodat de rum er niet uit kan lopen. Dit kun je zolang laten staan als je wilt.

Zorg dat je barbecue op ongeveer 200 C (direct vuur) staat als je de ananas wilt gaan grillen. De eerste tien minuten doe je dat terwijl de ananas nog verpakt is in het folie. Draai halverwege even om. Daarna haal je de ananas van de barbecue. Snijd de ananas in gelijke plakken. Hoeveel dat er zijn hangt een beetje van de grootte van je ananas af.

Gegrilde ananas van de bbq

Gril de ananas nu nog ongeveer 3-4 minuten per kant, direct op het rooster. Haal dan je gegrilde ananas van de barbecue en leg op een schaal. Lekker een schep van de honing-limoenyoghurt op je ananas en nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!

 

Gepubliceerd op 13 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!