Gegrilde ananas van de barbecue



Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.

Als je ananas op de barbecue wilt grillen begin je eerst van de hele ananas op smaak te brengen. Ik doe dat in rum, met voor de pit wat chilivlokken er over heen. Je kunt dat zo lang laten marineren als je wil. Wil je meer pit, dan gebruik je ook nog wat verse chilipeper. Maar dit vonden wij zo perfect. Wil je geen alcohol gebruiken, dan is vers sinaasappelsap ook lekker.

Als je klaar bent om de ananas te grillen is het nog maar een kwartiertje werk voor dat je gegrilde ananas met rum en chili klaar is. Maak in de tijd dat je de ananas grilt de honing / limoenyoghurt voor nóg meer smaak. Het perfecte dessert na een avond eten van de barbecue.

Ik zal je eerst even vertellen wat je nodig hebt voor 3-4 personen

1 hele ananas, kroon eraf en schil verwijderd
5 el lekkere rum (ik gebruikte Queen pineapple & spice rum van Spirited Union)
1 tl chilivlokken

Voor de honing-limoenyoghurt

5 el Griekse yoghurt
1 el honing (ik gebruikte Egmont Manuka honing)
rasp van 1 limoen
1 el fijngesneden verse munt
2 el geroosterde (cashew of macadamie) noten, grof gehakt

Verder nodig: barbecue (direct vuur) op 200 C

   

Gegrilde ananas van de barbecue met rum en chili

Leg je geschilde ananas in het aluminiumfolie en bestrooi met de chili vlokken en giet de rum erover. Even goed er door draaien en dan stevig inpakken, zodat de rum er niet uit kan lopen. Dit kun je zolang laten staan als je wilt.

Zorg dat je barbecue op ongeveer 200 C (direct vuur) staat als je de ananas wilt gaan grillen. De eerste tien minuten doe je dat terwijl de ananas nog verpakt is in het folie. Draai halverwege even om. Daarna haal je de ananas van de barbecue. Snijd de ananas in gelijke plakken. Hoeveel dat er zijn hangt een beetje van de grootte van je ananas af.

Gegrilde ananas van de bbq

Gril de ananas nu nog ongeveer 3-4 minuten per kant, direct op het rooster. Haal dan je gegrilde ananas van de barbecue en leg op een schaal. Lekker een schep van de honing-limoenyoghurt op je ananas en nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!

 

Gepubliceerd op 13 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker