Gebakken spek met gembersaus uit Japaneasy



Omdat je doordeweeks waarschijnlijk, ik niet tenminste, niet echt tijd en zin hebt om sushi te staan rollen koos ik uit het te gekke boek Japaneasy voor een Japans recept dat je ook met gemak op een maandag in elkaar draait. De gembersaus is zó gemaakt en ook super lekker als marinade voor kip of als glazuur voor vis.

Vandaag gebruiken we ‘m voor varkensbuik. Ik gebruikte mijn zelfgedroogde bacon ervoor, die ik al eerder in dunne plakjes had gesneden. Is je vlees voorbereid, dan staat de rest van je gerecht in een kwartier op tafel. Hoe Japaneasy wil je het hebben?!

Japaneasy gember spek

Japans hoofdgerecht voor vier personen

400g varkensbuik, zonder zwoerd – liefst van de slager
60g verse gember, geschild en in dunne plakjes
6el sojasaus (ik gebruikte Kikkoman minder zout)
6el Mirin
4el sake
1el ketchup
1tl sesamolie
1el zonnebloemolie
½ spitskool, in dunne reepjes
150g taugé
2 bosuitjes, gesnipperd
geroosterd sesamzaad

Japanse marinade

Pureer de gember met de soja, mirin, sake, ketchup en sesamolie in de blender of keukenmachine. Heb je die apparatuur niet dan kun je de gember ook raspen en met de andere ingrediënten mengen tot een sausje. Snijd het vlees in de lengte doormidden, laat het in een half uurje licht opstijven in de vriezer en snijd er daarna hele dunne plakjes van. Je kunt dit natuurlijk ook je slager vragen om te doen. Ik sneed de kleine plakjes daarna ook nog een keer in drie stukjes.

Gebakken spek met gembersaus

Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de plakjes spek en de spitskool in 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg dan gembersaus toe. Omscheppen en dan de taugé erbij en nog een minuut meebakken,  tot de taugé gaar is en alles goed bedekt is met de saus. Strooi de bosuitjes en sesam erover ter garnereing. Serveer met gekookte rijst.

Gepubliceerd op 24 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.