Garnalen taco’s met ananassalsa



Het klinkt misschien gek, garnalen en ananas maar oh jongens wat is het lekker. En simpel te maken. Zo’n op en top fast food gerecht waar je blij van wordt.

En ja, die eet je met je handen en natúúrlijk mag er dan ook een schaaltje nachochips op tafel. Smullen geblazen!

garnalen taco Smulpaapje

Voor 4 personen

Voor de salsa

½ verse ananas, geschild en harde kern verwijderd, in kleine blokjes
1el verse munt, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
sap van 2 limoenen

Voor de taco’s

1 zak reuzegarnalen (á 450g), diepvries AH
mespunt gerookte paprika
1 blikje cannelini bonen (á 175g), afgespoeld en uitgelekt
scheutje oli.

Verder nodig; 2 rijpe avocado’s (in dunne plakjes) en kleine zachte tortilla’s (verwarmt volgens gebruiksaanwijzing, vlak voor je gaat eten)

Ananassalsa met munt en rode ui

Begin met het maken van de salsa. Snijd alle ingrediënten in gelijke, kleine stukjes en meng. Begin eerst met het sap van 1 limoen, proef dan en doe er eventueel nog wat meer sap bij. Zet afgedekt weg.

Garnalen met gerookte paprika

Laat de garnalen ontdooien, verwijder het schilletje van de staart en hussel ze om met gerookt paprikapoeder en een klein beetje olie. Zet een koekenpan op hoog vuur en dan bak heel kort (maar nog steeds op hoog vuur) de garnalen tot ze mooi roze zijn. Hussel de pan regelmatig om, zodat de garnalen aan alle kanten bakken. Haal uit de pan, doe in kom en dek af met aluminiumfolie. Bak in de nog steeds hete pan, nu met een heel klein scheutje olie, in 2-3 minuten de boontjes. Doe ze in een apart kommetjes.

Taco’s met garnalen, bonen en salsa

Zet kommetjes garnalen, boontjes, reepjes avocado en de salsa op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s maken. Als dat niet fast food Smulpaapje style is?!

Gepubliceerd op 19 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.