Garnalen taco’s met ananassalsa



Het klinkt misschien gek, garnalen en ananas maar oh jongens wat is het lekker. En simpel te maken. Zo’n op en top fast food gerecht waar je blij van wordt.

En ja, die eet je met je handen en natúúrlijk mag er dan ook een schaaltje nachochips op tafel. Smullen geblazen!

garnalen taco Smulpaapje

Voor 4 personen

Voor de salsa

½ verse ananas, geschild en harde kern verwijderd, in kleine blokjes
1el verse munt, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
sap van 2 limoenen

Voor de taco’s

1 zak reuzegarnalen (á 450g), diepvries AH
mespunt gerookte paprika
1 blikje cannelini bonen (á 175g), afgespoeld en uitgelekt
scheutje oli.

Verder nodig; 2 rijpe avocado’s (in dunne plakjes) en kleine zachte tortilla’s (verwarmt volgens gebruiksaanwijzing, vlak voor je gaat eten)

Ananassalsa met munt en rode ui

Begin met het maken van de salsa. Snijd alle ingrediënten in gelijke, kleine stukjes en meng. Begin eerst met het sap van 1 limoen, proef dan en doe er eventueel nog wat meer sap bij. Zet afgedekt weg.

Garnalen met gerookte paprika

Laat de garnalen ontdooien, verwijder het schilletje van de staart en hussel ze om met gerookt paprikapoeder en een klein beetje olie. Zet een koekenpan op hoog vuur en dan bak heel kort (maar nog steeds op hoog vuur) de garnalen tot ze mooi roze zijn. Hussel de pan regelmatig om, zodat de garnalen aan alle kanten bakken. Haal uit de pan, doe in kom en dek af met aluminiumfolie. Bak in de nog steeds hete pan, nu met een heel klein scheutje olie, in 2-3 minuten de boontjes. Doe ze in een apart kommetjes.

Taco’s met garnalen, bonen en salsa

Zet kommetjes garnalen, boontjes, reepjes avocado en de salsa op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s maken. Als dat niet fast food Smulpaapje style is?!

Gepubliceerd op 19 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.