Garnalen taco’s met ananassalsa

Het klinkt misschien gek, garnalen en ananas maar oh jongens wat is het lekker. En simpel te maken. Zo’n op en top fast food gerecht waar je blij van wordt.
En ja, die eet je met je handen en natúúrlijk mag er dan ook een schaaltje nachochips op tafel. Smullen geblazen!
Voor 4 personen
Voor de salsa
½ verse ananas, geschild en harde kern verwijderd, in kleine blokjes
1el verse munt, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
sap van 2 limoenen
Voor de taco’s
1 zak reuzegarnalen (á 450g), diepvries AH
mespunt gerookte paprika
1 blikje cannelini bonen (á 175g), afgespoeld en uitgelekt
scheutje oli.
Verder nodig; 2 rijpe avocado’s (in dunne plakjes) en kleine zachte tortilla’s (verwarmt volgens gebruiksaanwijzing, vlak voor je gaat eten)
Ananassalsa met munt en rode ui
Begin met het maken van de salsa. Snijd alle ingrediënten in gelijke, kleine stukjes en meng. Begin eerst met het sap van 1 limoen, proef dan en doe er eventueel nog wat meer sap bij. Zet afgedekt weg.
Garnalen met gerookte paprika
Laat de garnalen ontdooien, verwijder het schilletje van de staart en hussel ze om met gerookt paprikapoeder en een klein beetje olie. Zet een koekenpan op hoog vuur en dan bak heel kort (maar nog steeds op hoog vuur) de garnalen tot ze mooi roze zijn. Hussel de pan regelmatig om, zodat de garnalen aan alle kanten bakken. Haal uit de pan, doe in kom en dek af met aluminiumfolie. Bak in de nog steeds hete pan, nu met een heel klein scheutje olie, in 2-3 minuten de boontjes. Doe ze in een apart kommetjes.
Taco’s met garnalen, bonen en salsa
Zet kommetjes garnalen, boontjes, reepjes avocado en de salsa op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s maken. Als dat niet fast food Smulpaapje style is?!
Gepubliceerd op 19 oktober 2016