Garnalen taco’s met ananassalsa



Het klinkt misschien gek, garnalen en ananas maar oh jongens wat is het lekker. En simpel te maken. Zo’n op en top fast food gerecht waar je blij van wordt.

En ja, die eet je met je handen en natúúrlijk mag er dan ook een schaaltje nachochips op tafel. Smullen geblazen!

garnalen taco Smulpaapje

Voor 4 personen

Voor de salsa

½ verse ananas, geschild en harde kern verwijderd, in kleine blokjes
1el verse munt, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
sap van 2 limoenen

Voor de taco’s

1 zak reuzegarnalen (á 450g), diepvries AH
mespunt gerookte paprika
1 blikje cannelini bonen (á 175g), afgespoeld en uitgelekt
scheutje oli.

Verder nodig; 2 rijpe avocado’s (in dunne plakjes) en kleine zachte tortilla’s (verwarmt volgens gebruiksaanwijzing, vlak voor je gaat eten)

Ananassalsa met munt en rode ui

Begin met het maken van de salsa. Snijd alle ingrediënten in gelijke, kleine stukjes en meng. Begin eerst met het sap van 1 limoen, proef dan en doe er eventueel nog wat meer sap bij. Zet afgedekt weg.

Garnalen met gerookte paprika

Laat de garnalen ontdooien, verwijder het schilletje van de staart en hussel ze om met gerookt paprikapoeder en een klein beetje olie. Zet een koekenpan op hoog vuur en dan bak heel kort (maar nog steeds op hoog vuur) de garnalen tot ze mooi roze zijn. Hussel de pan regelmatig om, zodat de garnalen aan alle kanten bakken. Haal uit de pan, doe in kom en dek af met aluminiumfolie. Bak in de nog steeds hete pan, nu met een heel klein scheutje olie, in 2-3 minuten de boontjes. Doe ze in een apart kommetjes.

Taco’s met garnalen, bonen en salsa

Zet kommetjes garnalen, boontjes, reepjes avocado en de salsa op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s maken. Als dat niet fast food Smulpaapje style is?!

Gepubliceerd op 19 oktober 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.