Frozen yogurt met bosbessen & chocola

De zomer vraagt om ijs! Maar omdat we niet allemaal een ijsmachine hebben is het ook fijn als je iets verfrissends kunt maken zonder dat je die nodig hebt. Hallo frozen yogurt!
Want zonder ijsmachine maak je toch een heerlijk verwenijsje. Ik geef jullie nu een variant met chocola. Binnenkort volgt er nog een gezondere optie. Maar genieten ga je sowieso!
Voor 6-8 porties
250ml Griekse yoghurt (volvet)
2 rijpe bananen
300g bosbessen
50ml maple syrup
50g chocola (ik gebruikte Handsoff my chocolate, 35% cacao)
Zelfgemaakte frozen yogurt
Zorg dat voor je begint je de banaan en bosbessen een nacht in de vriezer hebt gehad. Die gaan samen met de yoghurt en maple syrup in een keukenmachine of blender tot je een romig geheel hebt. Daar meng je de grof gehakte chocola door heen.
Giet dit alles in een afsluitbare container en vries het in. Hoe langer je het in de vriezer laat staan, hoe harder het wordt. Als dat zo is moet je dus zorgen dat je het tijdig uit de vriezer haalt voor je het lekker kunt scheppen/eten. Enjoy!
Gepubliceerd op 10 juli 2019