Frozen yogurt met bosbessen & chocola



De zomer vraagt om ijs! Maar omdat we niet allemaal een ijsmachine hebben is het ook fijn als je iets verfrissends kunt maken zonder dat je die nodig hebt. Hallo frozen yogurt!

Want zonder ijsmachine maak je toch een heerlijk verwenijsje. Ik geef jullie nu een variant met chocola. Binnenkort volgt er nog een gezondere optie. Maar genieten ga je sowieso!

frozen yogurt chocola Smulpaapje

Voor 6-8 porties

250ml Griekse yoghurt (volvet)
2 rijpe bananen
300g bosbessen
50ml maple syrup
50g chocola (ik gebruikte Handsoff my chocolate, 35% cacao)

Zelfgemaakte frozen yogurt

Zorg dat voor je begint je de banaan en bosbessen een nacht in de vriezer hebt gehad. Die gaan samen met de yoghurt en maple syrup in een keukenmachine of blender tot je een romig geheel hebt. Daar meng je de grof gehakte chocola door heen.

Giet dit alles in een afsluitbare container en vries het in. Hoe langer je het in de vriezer laat staan, hoe harder het wordt. Als dat zo is moet je dus zorgen dat je het tijdig uit de vriezer haalt voor je het lekker kunt scheppen/eten. Enjoy!

Gepubliceerd op 10 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.