Frozen cupcakes



Op warme dagen wil je graag dat de kids goed drinken en wat fruit binnenkrijgen, maar ja je kunt als ouders wel meer willen. Soms willen zij dan gewoon alleen maar ijs.

Nou, dat komt goed uit want alles wat jij wilt dat ze binnenkrijgen zit in deze cupcakes, maar dan in bevroren staat. Win win!

Voor ongeveer 12 stuks

300ml yoghurt – verdeeld in 2x 150ml
1 banaan
10 aardbeien

Verder nodig: siliconen muffinplaat – staafmixer – vriezer

Frozen smoothies

Mix 150ml yoghurt met de banaan tot helemaal glad. Idem voor de andere 150ml yoghurt, maar dan met de schoongemaakte aardbeien. Giet een laagje bananenyoghurt in de muffinvormpjes, tot die op is. Daarop gaat dan een laagje aardbeienyoghurt.

Zet het blik minstens 4 uur, liefst de hele nacht, in de vriezer. Daarna kun je de frozen cupcakes er dan zó uitwippen en laten opeten.

Tip: geen muffinblik?

Je kunt het natuurlijk ook in losse muffinvormpjes gieten, maar kies ook dan voor siliconen want in papieren vormpjes gaat het door het papier lekken en/of krijg je de papiertjes er niet meer af!

Variatietips

Je kunt natuurlijk ieder soort fruit dat je in huis hebt hiervoor gebruiken, ook diepvriesfruit!

Lekker knoeien

Omdat er geen stokje in zit en de cupcakes bevroren zijn kan het een knoeiboel worden. Maar hé, het is vakantie en netjes eten doen we morgen wel weer. Wil je het geknoei beperken leg ze dan in een bakje, zodat ze ‘m daar in kunnen leggen in plaats van op de grond, tafel of bank 😉 Je kunt er natuurlijk – voor je ze invriest – ook een ijslolly stokje in steken, dat scheelt ook weer!

Gepubliceerd op 24 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.