Frozen cupcakes



Op warme dagen wil je graag dat de kids goed drinken en wat fruit binnenkrijgen, maar ja je kunt als ouders wel meer willen. Soms willen zij dan gewoon alleen maar ijs.

Nou, dat komt goed uit want alles wat jij wilt dat ze binnenkrijgen zit in deze cupcakes, maar dan in bevroren staat. Win win!

Voor ongeveer 12 stuks

300ml yoghurt – verdeeld in 2x 150ml
1 banaan
10 aardbeien

Verder nodig: siliconen muffinplaat – staafmixer – vriezer

Frozen smoothies

Mix 150ml yoghurt met de banaan tot helemaal glad. Idem voor de andere 150ml yoghurt, maar dan met de schoongemaakte aardbeien. Giet een laagje bananenyoghurt in de muffinvormpjes, tot die op is. Daarop gaat dan een laagje aardbeienyoghurt.

Zet het blik minstens 4 uur, liefst de hele nacht, in de vriezer. Daarna kun je de frozen cupcakes er dan zó uitwippen en laten opeten.

Tip: geen muffinblik?

Je kunt het natuurlijk ook in losse muffinvormpjes gieten, maar kies ook dan voor siliconen want in papieren vormpjes gaat het door het papier lekken en/of krijg je de papiertjes er niet meer af!

Variatietips

Je kunt natuurlijk ieder soort fruit dat je in huis hebt hiervoor gebruiken, ook diepvriesfruit!

Lekker knoeien

Omdat er geen stokje in zit en de cupcakes bevroren zijn kan het een knoeiboel worden. Maar hé, het is vakantie en netjes eten doen we morgen wel weer. Wil je het geknoei beperken leg ze dan in een bakje, zodat ze ‘m daar in kunnen leggen in plaats van op de grond, tafel of bank 😉 Je kunt er natuurlijk – voor je ze invriest – ook een ijslolly stokje in steken, dat scheelt ook weer!

Gepubliceerd op 24 juli 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd