Frambozen & bananenbrood



Gewoon bananenbrood vind ik al heerlijk, bananenbrood met noten wordt het nog lekkerder van maar er is nu nóg een versie bananabread waar je heel blij van gaat worden. Met frambozen namelijk. Het zoete van het bananenbrood wordt opgefrist door de frisse smaak van frambozen. Het is net dat beetje extra wat het nog lekkerder maakt. Probeer maar!

Voor een frambozen-bananenbrood (ongeveer 10 plakken)

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
3 rijpe bananen
1 ei
1tl vanille extract
150ml karnemelk
125g verse frambozen

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)

Frambozen & bananenbrood

Meng de bloem met bakingsoda, zout en suiker. In een maatbeker gaat de karnemelk met het vanille extract, ei en de bananen. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel. Dat gaat bij je droge ingrediënten. Meng even kort door.

Vers bananenbrood

In je bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier) gaat de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de frambozen. Dan de rest van het beslag erover en op de bovenkant de rest van de frambozen (duw ze voorzichtig iets in het beslag). Bak dit ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt.

Iets laten afkoelen in het blik, voor je de cake eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.