Frambozen & bananenbrood



Gewoon bananenbrood vind ik al heerlijk, bananenbrood met noten wordt het nog lekkerder van maar er is nu nóg een versie bananabread waar je heel blij van gaat worden. Met frambozen namelijk. Het zoete van het bananenbrood wordt opgefrist door de frisse smaak van frambozen. Het is net dat beetje extra wat het nog lekkerder maakt. Probeer maar!

Voor een frambozen-bananenbrood (ongeveer 10 plakken)

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
3 rijpe bananen
1 ei
1tl vanille extract
150ml karnemelk
125g verse frambozen

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)

Frambozen & bananenbrood

Meng de bloem met bakingsoda, zout en suiker. In een maatbeker gaat de karnemelk met het vanille extract, ei en de bananen. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel. Dat gaat bij je droge ingrediënten. Meng even kort door.

Vers bananenbrood

In je bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier) gaat de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de frambozen. Dan de rest van het beslag erover en op de bovenkant de rest van de frambozen (duw ze voorzichtig iets in het beslag). Bak dit ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt.

Iets laten afkoelen in het blik, voor je de cake eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.