Frambozen & bananenbrood



Gewoon bananenbrood vind ik al heerlijk, bananenbrood met noten wordt het nog lekkerder van maar er is nu nóg een versie bananabread waar je heel blij van gaat worden. Met frambozen namelijk. Het zoete van het bananenbrood wordt opgefrist door de frisse smaak van frambozen. Het is net dat beetje extra wat het nog lekkerder maakt. Probeer maar!

Voor een frambozen-bananenbrood (ongeveer 10 plakken)

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
3 rijpe bananen
1 ei
1tl vanille extract
150ml karnemelk
125g verse frambozen

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)

Frambozen & bananenbrood

Meng de bloem met bakingsoda, zout en suiker. In een maatbeker gaat de karnemelk met het vanille extract, ei en de bananen. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel. Dat gaat bij je droge ingrediënten. Meng even kort door.

Vers bananenbrood

In je bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier) gaat de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de frambozen. Dan de rest van het beslag erover en op de bovenkant de rest van de frambozen (duw ze voorzichtig iets in het beslag). Bak dit ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt.

Iets laten afkoelen in het blik, voor je de cake eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.