Frambozen & bananenbrood



Gewoon bananenbrood vind ik al heerlijk, bananenbrood met noten wordt het nog lekkerder van maar er is nu nóg een versie bananabread waar je heel blij van gaat worden. Met frambozen namelijk. Het zoete van het bananenbrood wordt opgefrist door de frisse smaak van frambozen. Het is net dat beetje extra wat het nog lekkerder maakt. Probeer maar!

Voor een frambozen-bananenbrood (ongeveer 10 plakken)

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
3 rijpe bananen
1 ei
1tl vanille extract
150ml karnemelk
125g verse frambozen

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)

Frambozen & bananenbrood

Meng de bloem met bakingsoda, zout en suiker. In een maatbeker gaat de karnemelk met het vanille extract, ei en de bananen. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel. Dat gaat bij je droge ingrediënten. Meng even kort door.

Vers bananenbrood

In je bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier) gaat de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de frambozen. Dan de rest van het beslag erover en op de bovenkant de rest van de frambozen (duw ze voorzichtig iets in het beslag). Bak dit ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt.

Iets laten afkoelen in het blik, voor je de cake eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.