Frambozen & bananenbrood



Gewoon bananenbrood vind ik al heerlijk, bananenbrood met noten wordt het nog lekkerder van maar er is nu nóg een versie bananabread waar je heel blij van gaat worden. Met frambozen namelijk. Het zoete van het bananenbrood wordt opgefrist door de frisse smaak van frambozen. Het is net dat beetje extra wat het nog lekkerder maakt. Probeer maar!

Voor een frambozen-bananenbrood (ongeveer 10 plakken)

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
3 rijpe bananen
1 ei
1tl vanille extract
150ml karnemelk
125g verse frambozen

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)

Frambozen & bananenbrood

Meng de bloem met bakingsoda, zout en suiker. In een maatbeker gaat de karnemelk met het vanille extract, ei en de bananen. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel. Dat gaat bij je droge ingrediënten. Meng even kort door.

Vers bananenbrood

In je bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier) gaat de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de frambozen. Dan de rest van het beslag erover en op de bovenkant de rest van de frambozen (duw ze voorzichtig iets in het beslag). Bak dit ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt.

Iets laten afkoelen in het blik, voor je de cake eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...