Food fotografie met Huawei P10plusWant wie belt er tegenwoordig nog? En pas als je mobiel kapot valt (dank je wel echtgenoot 😉) merk je pas hoe onthand je bent en altijd terugvalt op het overal en altijd kunnen fotograferen.

Maar ga maar eens op zoek naar een vervanger, in het overvolle aanbod van mobieltjes. De redding kwam toen ik de vraag kreeg of ik de nieuwste Huawei P10plus wilde uitproberen. En dan blijkt dus dat je verliefd kunt worden op apparatuur….

Ervaringen Huawei P10plus voor foodfotografie

Want laat ik voorop stellen dat ik geen technisch onderlegd gebruiker van mobiele telefoons ben. Sterker nog, ongeduldiger dan ik zijn ze er niet. Als ik niet in één of twee keer proberen erachter kom hoe iets werkt wil het nog wel eens gebeuren dat er dingen door de kamer vliegen…

Nadat ik hiervoor een Samsung S6 had (geen innige liefde) en daarvoor een iPhone (heerlijk intuïtief) was ik dan ook vooral op zoek naar de intuïtie van de iPhone maar dan met een betere camera dan de Samsung en liefst enigszins betaalbaar, aangezien ik ‘zonder abonnement zou moeten aanschaffen.

Briljante camera

Als eerste natuurlijk – nadat ik ‘geïnstalleerd had, en wat ook nog eens best vlotjes verliep – aan de slag met de camera. Holy crap! Die is waanzinnig. Ik kan niet anders dan lyrisch zijn. Echt. Alles wat je wilt, van volledig automatisch tot met de hand je iso en de hele santekraam zelf instellen is mogelijk. Gebruik je het knopje van het groot diafragma, dan focust ‘ie automatisch op de voorgrond, en wordt de achtergrond minder scherp. Precies wat ik voor bijvoorbeeld foodfotografie wil.

Huawei P10plus Oreo
  Foto genomen met groot diafragma

Weg met je gewone camera

Ook de kleuren, scherp. Zo mooi! Het gemak van switchen naar de mogelijkheden (swipen van links naar rechts, of van rechts naar links voor nog meer opties) is super simpel. Wil je meteen zwart-wit, dat kan. Perfecte selfies? Er zit een beautyfilter op. Ik maak geen geintje! Gooi je dure camera maar aan de kant. Alles wat je qua fotografie wil, zit in deze camera. Erhm, mobiel. Want je kunt er ook nog steeds mee bellen 😉

Huawei P10plus selfie
  Foto genomen met de selfie-stand

Pluspunten Huawei P10plus

Naast de camera dus, die alleen al je aankoop/keuze waard maakt, heeft de telefoon nog veel meer pluspunten, te weten

  • Batterijduur; véle malen langer dan alle telefoons die ik hiervoor heb gehad
  • Supercharge; is je batterij dan toch leeg, dan is ‘ie werkelijk in een mum van tijd opgeladen. Ik heb het niet getimed, maar volgens Huawei binnen 30 minuten!
  • Intuïtief; ik vind het een mix tussen alle vernuftigheid van iPhone en hoe je met Android veel naar je eigen hand kunt zetten. Het feit dat ik redelijk wat instellingen zelf heb kunnen vinden én instellen zegt eigenlijk alles. Want zoals gezegd, geduld zit niet in mijn genen 😉
  • Openen met vingerafdruk; bij mijn vorige toestel moest ik tig keer per dag mijn pincode ingeven. Hier leg ik mijn vinger op de homeknop en voilá, open! (pincode kan overigens nog steeds en wordt naast je vingerafdruk ook iedere 3 dagen ter check gevraagd)

Huawei _ mosselfoto
  Foto genomen met de PRO-stand

Minpunten

Geen enkel toestel is perfect. Veel zal ook afhangen van wat je gewend bent en waar je de voorkeur aan geeft. Voor mij is het enige minpunt – maar dat geldt voor alle goeie telefoons – dat zonder een abonnement aanschaf ervan best prijzig is. Maar als ik het afzet tegen de vele voordelen dan vind ik het de aanschafprijs nog steeds waard.

Verschil P10 lite en P10plus

Naast het geheugen, de P10plus heeft 128gb geheugen, is dat toch echt de camera. De kwaliteit van de camera op de P10plus is nóg beter. Als je twijfelt zou ik kiezen voor de P10plus!

Food foto’s op Smulpaapje met Huawei P10plus

Of het jullie is opgevallen weet ik niet, maar gedurende de tijd dat ik het toestel heb getest heb ik meerdere foodfoto’s voor de site gemaakt met de P10plus. Puur omdat de kwaliteit van de foto’s meer dan geweldig is en ik ze zonder schroom voor de site durf te gebruiken.

Er staan zelfs 2 foto’s in mijn nieuwe boek die met de P10plus zijn gemaakt. Het zegt denk ik genoeg. Overigens zijn alle foto’s in dit artikel (m.u.v. bovenstaande food foto, die iets is opgelicht in Photoshop, niet bewerkt of voorzien van enig filter. De kwaliteit is gewoon goed genoeg om ze zó te gebruiken)

Conclusie

Never ever had ik ooit verwacht zo verknocht te raken aan een apparaat. Laat staan aan een telefoon. Maar het is gebeurd. Innige liefde. Een briljante camera, een intuïtief toestel dat snel oplaadt, niet in een vloek en zucht leeg is. Ik ben blij!

Ik ga de marketing manager van Huawei geloof ik even informeren dat ‘ie zijn leentoestel als ‘ingepikt’ kan beschouwen en mijn echtgenoot bedanken voor het laten sneuvelen van mijn vorige toestel 😉

Disclaimer

Voor het testen van de Huawei P10plus is een toestel ter beschikking gesteld. Ik heb er verder geen financiële vergoeding voor ontvangen. Reviews zijn altijd een weergave van mijn persoonlijke, eerlijke ervaring.

 

Gepubliceerd op 12 juli 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.