Flora BatavaHet prachtige hotel Flora Batava, dat midden in de Vechtstreek ligt, was de plek waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…

Maar laten we eerst even beginnen met het feit dat ik in twee dagen tijd meer geschreven kreeg dan in alle weken ervoor. Niks is lekkerder dan in alle rust je kunnen focussen op teksten. Zeker als er een deadline boven je hoofd hangt. Dat mocht ik ook nog eens in de mooiste kamer van het hotel.

Ik weet niet hoe vaak jij in een suite verblijft? Maar voor mij was het de eerste keer en ik ben vanaf nu verpest. Dat moge duidelijk zijn. Wat een prachtige kamer, wat een uitzicht, wat een rust. Fantastisch! Maar in welke kamer je in dit hotel ook verblijft, dat uitzicht is er.

suite Flora Batava

Hoteltip Vechtstreek

Al vanaf het moment dat je de afslag van de snelweg pakt rijd je de Vechtstreek in. Langs statige huizen, forten, kastelen en molens rijd je richting Breukelen, waar nét voor de ingang het prachtige hotel Flora Batava ligt. Overigens, als je met je bootje zou willen komen kan dat ook want aan de Vecht heeft Flora Batava een aanlegsteiger. Te leuk!

flora batava

In de tuin van het hotel ligt de Oranjerie, waar doordeweeks bedrijven vergaderen maar op andere momenten high tea geserveerd kan worden. Of ga lekker op het terras, dan wel in de serre zitten want bij hotel Flora Batava hoort restaurant Bloei, die ook voor de innerlijke mens kunnen zorgen.

ontbijt Flora Batava   Bloei restaurant

Het was mooi om te zien hoeveel verschillende type mensen er in het hotel verbleven. Buitenlandse toeristen, zakelijke gasten en mensen die er gewoon – net als ik – even een paar dagen tussenuit wilden. Maar ook gasten die kwamen aanwaaien om alleen wat te drinken, lunchen, borrelen of dineren, het is allemaal mogelijk.

Perfecte uitvalsbasis tussen Utrecht en Amsterdam

Hoef je niet zoals ik opgesloten te zitten om te schrijven, dan is Flora Batava een perfecte uitvalsbasis om de omgeving tussen Utrecht en Amsterdam te verkennen. Breukelen, dat echt leuker is dan ik had verwacht, ligt op loopafstand. Maar wil je naar Utrecht of naar Amsterdam, dan ben je ook daar in no time. Je zit eigenlijk in het hart van alles wat leuk is in de Randstad, met als je terugkomt de rust van de locatie van het hotel.

serre

Dat moet ik dan een volgende keer gaan ontdekken, want dit keer heb ik vooral mijn prachtige hotelkamer en het restaurant gezien. Dat die omgeving stimulerend genoeg is blijkt wel uit het feit dat voor ik uitcheckte mijn boek af was. Dankjewel daarvoor Flora Batava!

 

 

Gepubliceerd op 11 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
27 mei 2022
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
26 mei 2022
Susan Callantsoog
 
Verrassend Callantsoog

Wat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.
23 mei 2022
16y French Oak van The Balvenie
 
The Balvenie introduceert 16y French Oak

Whisky, je houdt er van of niet. The Balvenie introduceert deze maand haar 16 jaar oude whisky, gerijpt op French oak. En die ís toch goddelijk!