Flora BatavaHet prachtige hotel Flora Batava, dat midden in de Vechtstreek ligt, was de plek waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…

Maar laten we eerst even beginnen met het feit dat ik in twee dagen tijd meer geschreven kreeg dan in alle weken ervoor. Niks is lekkerder dan in alle rust je kunnen focussen op teksten. Zeker als er een deadline boven je hoofd hangt. Dat mocht ik ook nog eens in de mooiste kamer van het hotel.

Ik weet niet hoe vaak jij in een suite verblijft? Maar voor mij was het de eerste keer en ik ben vanaf nu verpest. Dat moge duidelijk zijn. Wat een prachtige kamer, wat een uitzicht, wat een rust. Fantastisch! Maar in welke kamer je in dit hotel ook verblijft, dat uitzicht is er.

suite Flora Batava

Hoteltip Vechtstreek

Al vanaf het moment dat je de afslag van de snelweg pakt rijd je de Vechtstreek in. Langs statige huizen, forten, kastelen en molens rijd je richting Breukelen, waar nét voor de ingang het prachtige hotel Flora Batava ligt. Overigens, als je met je bootje zou willen komen kan dat ook want aan de Vecht heeft Flora Batava een aanlegsteiger. Te leuk!

flora batava

In de tuin van het hotel ligt de Oranjerie, waar doordeweeks bedrijven vergaderen maar op andere momenten high tea geserveerd kan worden. Of ga lekker op het terras, dan wel in de serre zitten want bij hotel Flora Batava hoort restaurant Bloei, die ook voor de innerlijke mens kunnen zorgen.

ontbijt Flora Batava   Bloei restaurant

Het was mooi om te zien hoeveel verschillende type mensen er in het hotel verbleven. Buitenlandse toeristen, zakelijke gasten en mensen die er gewoon – net als ik – even een paar dagen tussenuit wilden. Maar ook gasten die kwamen aanwaaien om alleen wat te drinken, lunchen, borrelen of dineren, het is allemaal mogelijk.

Perfecte uitvalsbasis tussen Utrecht en Amsterdam

Hoef je niet zoals ik opgesloten te zitten om te schrijven, dan is Flora Batava een perfecte uitvalsbasis om de omgeving tussen Utrecht en Amsterdam te verkennen. Breukelen, dat echt leuker is dan ik had verwacht, ligt op loopafstand. Maar wil je naar Utrecht of naar Amsterdam, dan ben je ook daar in no time. Je zit eigenlijk in het hart van alles wat leuk is in de Randstad, met als je terugkomt de rust van de locatie van het hotel.

serre

Dat moet ik dan een volgende keer gaan ontdekken, want dit keer heb ik vooral mijn prachtige hotelkamer en het restaurant gezien. Dat die omgeving stimulerend genoeg is blijkt wel uit het feit dat voor ik uitcheckte mijn boek af was. Dankjewel daarvoor Flora Batava!

Gepubliceerd op 11 juni 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.