Flora BatavaHet prachtige hotel Flora Batava, dat midden in de Vechtstreek ligt, was de plek waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…

Maar laten we eerst even beginnen met het feit dat ik in twee dagen tijd meer geschreven kreeg dan in alle weken ervoor. Niks is lekkerder dan in alle rust je kunnen focussen op teksten. Zeker als er een deadline boven je hoofd hangt. Dat mocht ik ook nog eens in de mooiste kamer van het hotel.

Ik weet niet hoe vaak jij in een suite verblijft? Maar voor mij was het de eerste keer en ik ben vanaf nu verpest. Dat moge duidelijk zijn. Wat een prachtige kamer, wat een uitzicht, wat een rust. Fantastisch! Maar in welke kamer je in dit hotel ook verblijft, dat uitzicht is er.

suite Flora Batava

Hoteltip Vechtstreek

Al vanaf het moment dat je de afslag van de snelweg pakt rijd je de Vechtstreek in. Langs statige huizen, forten, kastelen en molens rijd je richting Breukelen, waar nét voor de ingang het prachtige hotel Flora Batava ligt. Overigens, als je met je bootje zou willen komen kan dat ook want aan de Vecht heeft Flora Batava een aanlegsteiger. Te leuk!

flora batava

In de tuin van het hotel ligt de Oranjerie, waar doordeweeks bedrijven vergaderen maar op andere momenten high tea geserveerd kan worden. Of ga lekker op het terras, dan wel in de serre zitten want bij hotel Flora Batava hoort restaurant Bloei, die ook voor de innerlijke mens kunnen zorgen.

ontbijt Flora Batava   Bloei restaurant

Het was mooi om te zien hoeveel verschillende type mensen er in het hotel verbleven. Buitenlandse toeristen, zakelijke gasten en mensen die er gewoon – net als ik – even een paar dagen tussenuit wilden. Maar ook gasten die kwamen aanwaaien om alleen wat te drinken, lunchen, borrelen of dineren, het is allemaal mogelijk.

Perfecte uitvalsbasis tussen Utrecht en Amsterdam

Hoef je niet zoals ik opgesloten te zitten om te schrijven, dan is Flora Batava een perfecte uitvalsbasis om de omgeving tussen Utrecht en Amsterdam te verkennen. Breukelen, dat echt leuker is dan ik had verwacht, ligt op loopafstand. Maar wil je naar Utrecht of naar Amsterdam, dan ben je ook daar in no time. Je zit eigenlijk in het hart van alles wat leuk is in de Randstad, met als je terugkomt de rust van de locatie van het hotel.

serre

Dat moet ik dan een volgende keer gaan ontdekken, want dit keer heb ik vooral mijn prachtige hotelkamer en het restaurant gezien. Dat die omgeving stimulerend genoeg is blijkt wel uit het feit dat voor ik uitcheckte mijn boek af was. Dankjewel daarvoor Flora Batava!

Gepubliceerd op 11 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.