Flatbread met kipshoarma en yoghurt/bietjessaus



Afgelopen kerstvakantie stond in Leiden een pop-up restaurant in de stad. Een tipi restaurant zelfs. In tipi tenten, met heaters en toffe aankleding kon je twee weken lang lunchen en dineren. Super leuk. Een van de recepten die op de kaart stond was een kipshoarma met flatbread, heerlijk was die.

Thuis ben ik meteen de keuken ingedoken om er mijn versie van te maken. Een kleurrijke kipshoarma, door onder andere chiogga bietjes te gebruiken. Goedgekeurd door de hele family.

kipshoarma flatbread Smulpaapje

Voor vier personen

4 kipfilets
2-4 tl shoarmakruiden (ik gebruikte Versteegen)
200g groene asperges
4 flatbreads (Midden-Oosten winkel)
1-2 chiogga bietjes (rauw, in dunne plakjes geschaafd)

Voor de bietjes/yoghurt saus

200ml yoghurt
1tl gedroogde dille
2tl gedroogde bieslook
3 chiogga bietjes (AH), gekookt
knoflookpoeder, naar smaak
zout & peper

Bietjes en yoghurt dipsaus voor bij de shoarma

Start met het koken van de bietjes voor je saus. Schil de bietjes, snijd in gelijke stukken en kook ze tot ze goed gaar zijn (reken hiervoor op 20 minuten). Duurt je dat te lang, koop dan voorgegaarde bietjes. Als de bietjes gaar, afgegoten en iets afgekoeld zijn doe je ze samen met de yoghurt en smaakmakers in een kom en pureer je ze, met een staafmixer, tot een gladde saus. Zet apart.

Gegrilde groene asperges

Doe in een grillpan nooit olie, maar doe die rechtstreeks op de producten die je wilt grillen. Vet de asperges heel licht met een beetje olie terwijl je je grillpan voorverhit. Grill in 10 minuten de groene asperges beetgaar. In de tussentijd kruid je de kipfilets met de kruiden. Als de asperges uit de pan zijn gril je hierin de kipfilet (5-6 minuten per kant) in. Niet te vaak omdraaien, zo behoud je de mooie grilstrepen.

Flatbread met kipshoarma

Op je flatbread smeer je wat saus. Daarop gaat de kipfilet, die je in reepjes hebt gesneden. Leg daarnaast een paar asperges en garneer met geschaafde chioggabietjes. Rol op en ze je tanden er maar meteen in. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.