Flatbread met kipshoarma en yoghurt/bietjessaus



Afgelopen kerstvakantie stond in Leiden een pop-up restaurant in de stad. Een tipi restaurant zelfs. In tipi tenten, met heaters en toffe aankleding kon je twee weken lang lunchen en dineren. Super leuk. Een van de recepten die op de kaart stond was een kipshoarma met flatbread, heerlijk was die.

Thuis ben ik meteen de keuken ingedoken om er mijn versie van te maken. Een kleurrijke kipshoarma, door onder andere chiogga bietjes te gebruiken. Goedgekeurd door de hele family.

kipshoarma flatbread Smulpaapje

Voor vier personen

4 kipfilets
2-4 tl shoarmakruiden (ik gebruikte Versteegen)
200g groene asperges
4 flatbreads (Midden-Oosten winkel)
1-2 chiogga bietjes (rauw, in dunne plakjes geschaafd)

Voor de bietjes/yoghurt saus

200ml yoghurt
1tl gedroogde dille
2tl gedroogde bieslook
3 chiogga bietjes (AH), gekookt
knoflookpoeder, naar smaak
zout & peper

Bietjes en yoghurt dipsaus voor bij de shoarma

Start met het koken van de bietjes voor je saus. Schil de bietjes, snijd in gelijke stukken en kook ze tot ze goed gaar zijn (reken hiervoor op 20 minuten). Duurt je dat te lang, koop dan voorgegaarde bietjes. Als de bietjes gaar, afgegoten en iets afgekoeld zijn doe je ze samen met de yoghurt en smaakmakers in een kom en pureer je ze, met een staafmixer, tot een gladde saus. Zet apart.

Gegrilde groene asperges

Doe in een grillpan nooit olie, maar doe die rechtstreeks op de producten die je wilt grillen. Vet de asperges heel licht met een beetje olie terwijl je je grillpan voorverhit. Grill in 10 minuten de groene asperges beetgaar. In de tussentijd kruid je de kipfilets met de kruiden. Als de asperges uit de pan zijn gril je hierin de kipfilet (5-6 minuten per kant) in. Niet te vaak omdraaien, zo behoud je de mooie grilstrepen.

Flatbread met kipshoarma

Op je flatbread smeer je wat saus. Daarop gaat de kipfilet, die je in reepjes hebt gesneden. Leg daarnaast een paar asperges en garneer met geschaafde chioggabietjes. Rol op en ze je tanden er maar meteen in. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!