Flatbread met kipshoarma en yoghurt/bietjessaus



Afgelopen kerstvakantie stond in Leiden een pop-up restaurant in de stad. Een tipi restaurant zelfs. In tipi tenten, met heaters en toffe aankleding kon je twee weken lang lunchen en dineren. Super leuk. Een van de recepten die op de kaart stond was een kipshoarma met flatbread, heerlijk was die.

Thuis ben ik meteen de keuken ingedoken om er mijn versie van te maken. Een kleurrijke kipshoarma, door onder andere chiogga bietjes te gebruiken. Goedgekeurd door de hele family.

kipshoarma flatbread Smulpaapje

Voor vier personen

4 kipfilets
2-4 tl shoarmakruiden (ik gebruikte Versteegen)
200g groene asperges
4 flatbreads (Midden-Oosten winkel)
1-2 chiogga bietjes (rauw, in dunne plakjes geschaafd)

Voor de bietjes/yoghurt saus

200ml yoghurt
1tl gedroogde dille
2tl gedroogde bieslook
3 chiogga bietjes (AH), gekookt
knoflookpoeder, naar smaak
zout & peper

Bietjes en yoghurt dipsaus voor bij de shoarma

Start met het koken van de bietjes voor je saus. Schil de bietjes, snijd in gelijke stukken en kook ze tot ze goed gaar zijn (reken hiervoor op 20 minuten). Duurt je dat te lang, koop dan voorgegaarde bietjes. Als de bietjes gaar, afgegoten en iets afgekoeld zijn doe je ze samen met de yoghurt en smaakmakers in een kom en pureer je ze, met een staafmixer, tot een gladde saus. Zet apart.

Gegrilde groene asperges

Doe in een grillpan nooit olie, maar doe die rechtstreeks op de producten die je wilt grillen. Vet de asperges heel licht met een beetje olie terwijl je je grillpan voorverhit. Grill in 10 minuten de groene asperges beetgaar. In de tussentijd kruid je de kipfilets met de kruiden. Als de asperges uit de pan zijn gril je hierin de kipfilet (5-6 minuten per kant) in. Niet te vaak omdraaien, zo behoud je de mooie grilstrepen.

Flatbread met kipshoarma

Op je flatbread smeer je wat saus. Daarop gaat de kipfilet, die je in reepjes hebt gesneden. Leg daarnaast een paar asperges en garneer met geschaafde chioggabietjes. Rol op en ze je tanden er maar meteen in. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!