Flatbread met kipshoarma en yoghurt/bietjessaus



Afgelopen kerstvakantie stond in Leiden een pop-up restaurant in de stad. Een tipi restaurant zelfs. In tipi tenten, met heaters en toffe aankleding kon je twee weken lang lunchen en dineren. Super leuk. Een van de recepten die op de kaart stond was een kipshoarma met flatbread, heerlijk was die.

Thuis ben ik meteen de keuken ingedoken om er mijn versie van te maken. Een kleurrijke kipshoarma, door onder andere chiogga bietjes te gebruiken. Goedgekeurd door de hele family.

kipshoarma flatbread Smulpaapje

Voor vier personen

4 kipfilets
2-4 tl shoarmakruiden (ik gebruikte Versteegen)
200g groene asperges
4 flatbreads (Midden-Oosten winkel)
1-2 chiogga bietjes (rauw, in dunne plakjes geschaafd)

Voor de bietjes/yoghurt saus

200ml yoghurt
1tl gedroogde dille
2tl gedroogde bieslook
3 chiogga bietjes (AH), gekookt
knoflookpoeder, naar smaak
zout & peper

Bietjes en yoghurt dipsaus voor bij de shoarma

Start met het koken van de bietjes voor je saus. Schil de bietjes, snijd in gelijke stukken en kook ze tot ze goed gaar zijn (reken hiervoor op 20 minuten). Duurt je dat te lang, koop dan voorgegaarde bietjes. Als de bietjes gaar, afgegoten en iets afgekoeld zijn doe je ze samen met de yoghurt en smaakmakers in een kom en pureer je ze, met een staafmixer, tot een gladde saus. Zet apart.

Gegrilde groene asperges

Doe in een grillpan nooit olie, maar doe die rechtstreeks op de producten die je wilt grillen. Vet de asperges heel licht met een beetje olie terwijl je je grillpan voorverhit. Grill in 10 minuten de groene asperges beetgaar. In de tussentijd kruid je de kipfilets met de kruiden. Als de asperges uit de pan zijn gril je hierin de kipfilet (5-6 minuten per kant) in. Niet te vaak omdraaien, zo behoud je de mooie grilstrepen.

Flatbread met kipshoarma

Op je flatbread smeer je wat saus. Daarop gaat de kipfilet, die je in reepjes hebt gesneden. Leg daarnaast een paar asperges en garneer met geschaafde chioggabietjes. Rol op en ze je tanden er maar meteen in. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…