Flatbread met kipshoarma en yoghurt/bietjessaus



Afgelopen kerstvakantie stond in Leiden een pop-up restaurant in de stad. Een tipi restaurant zelfs. In tipi tenten, met heaters en toffe aankleding kon je twee weken lang lunchen en dineren. Super leuk. Een van de recepten die op de kaart stond was een kipshoarma met flatbread, heerlijk was die.

Thuis ben ik meteen de keuken ingedoken om er mijn versie van te maken. Een kleurrijke kipshoarma, door onder andere chiogga bietjes te gebruiken. Goedgekeurd door de hele family.

kipshoarma flatbread Smulpaapje

Voor vier personen

4 kipfilets
2-4 tl shoarmakruiden (ik gebruikte Versteegen)
200g groene asperges
4 flatbreads (Midden-Oosten winkel)
1-2 chiogga bietjes (rauw, in dunne plakjes geschaafd)

Voor de bietjes/yoghurt saus

200ml yoghurt
1tl gedroogde dille
2tl gedroogde bieslook
3 chiogga bietjes (AH), gekookt
knoflookpoeder, naar smaak
zout & peper

Bietjes en yoghurt dipsaus voor bij de shoarma

Start met het koken van de bietjes voor je saus. Schil de bietjes, snijd in gelijke stukken en kook ze tot ze goed gaar zijn (reken hiervoor op 20 minuten). Duurt je dat te lang, koop dan voorgegaarde bietjes. Als de bietjes gaar, afgegoten en iets afgekoeld zijn doe je ze samen met de yoghurt en smaakmakers in een kom en pureer je ze, met een staafmixer, tot een gladde saus. Zet apart.

Gegrilde groene asperges

Doe in een grillpan nooit olie, maar doe die rechtstreeks op de producten die je wilt grillen. Vet de asperges heel licht met een beetje olie terwijl je je grillpan voorverhit. Grill in 10 minuten de groene asperges beetgaar. In de tussentijd kruid je de kipfilets met de kruiden. Als de asperges uit de pan zijn gril je hierin de kipfilet (5-6 minuten per kant) in. Niet te vaak omdraaien, zo behoud je de mooie grilstrepen.

Flatbread met kipshoarma

Op je flatbread smeer je wat saus. Daarop gaat de kipfilet, die je in reepjes hebt gesneden. Leg daarnaast een paar asperges en garneer met geschaafde chioggabietjes. Rol op en ze je tanden er maar meteen in. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.