Flatbread met hummus & gegrilde groente



Een van mijn favoriete kookboekauteurs om op Instagramstories te volgen is de Ierse Donal Skehan, die sinds een tijdje met zijn vrouw in Los Angeles woont. Iedere dag weer maakt hij de lekkerste gerechten als lunch/lichte maaltijd.

Dit gerecht is geïnspireerd op een van die gerechten, waarbij hij hummus met yoghurt mengt, voor een nog smeuïgere textuur. Heerlijk!

flatbread gegrildegroente

Voor 4 personen

1 bos bospeen, wortels schoon geschraapt
1 bundel groene asperges, onderkanten afgesneden
Za’atar, naar smaak (Midden-Oosten winkel)
1 groot Lavash brood (Midden-Oosten winkel)
4el hummus
4el halfvolle yoghurt
zon gedroogde tomaatjes, naar smaak
groene olijven, naar smaak
feta, naar smaak

Gegrilde groente en hummus

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril hier de wortel en asperges in, tot ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben. Neem er even de tijd voor, dat is het echt waard. Snijd in de tussentijd het brood in vier porties.

Lichte maaltijd met hummus

Besmeer de bovenkant van het brood (niet opensnijden dus) met een lepel hummus en daarop gaat de yoghurt. Meng dat kort door elkaar. Leg hier de gegrilde groente op en bestrooi met za’atar. Leg op het bord, naar smaak, zongedroogde tomaatjes, feta en olijven.

Gepubliceerd op 22 juni 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...