Flatbread met hummus & gegrilde groente

Een van mijn favoriete kookboekauteurs om op Instagramstories te volgen is de Ierse Donal Skehan, die sinds een tijdje met zijn vrouw in Los Angeles woont. Iedere dag weer maakt hij de lekkerste gerechten als lunch/lichte maaltijd.
Dit gerecht is geïnspireerd op een van die gerechten, waarbij hij hummus met yoghurt mengt, voor een nog smeuïgere textuur. Heerlijk!
Voor 4 personen
1 bos bospeen, wortels schoon geschraapt
1 bundel groene asperges, onderkanten afgesneden
Za’atar, naar smaak (Midden-Oosten winkel)
1 groot Lavash brood (Midden-Oosten winkel)
4el hummus
4el halfvolle yoghurt
zon gedroogde tomaatjes, naar smaak
groene olijven, naar smaak
feta, naar smaak
Gegrilde groente en hummus
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril hier de wortel en asperges in, tot ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben. Neem er even de tijd voor, dat is het echt waard. Snijd in de tussentijd het brood in vier porties.
Lichte maaltijd met hummus
Besmeer de bovenkant van het brood (niet opensnijden dus) met een lepel hummus en daarop gaat de yoghurt. Meng dat kort door elkaar. Leg hier de gegrilde groente op en bestrooi met za’atar. Leg op het bord, naar smaak, zongedroogde tomaatjes, feta en olijven.
Gepubliceerd op 22 juni 2017