Fish & Chips met een twist



Fish & chips. Wie houdt er niet van? Als je het wel eens in Engeland hebt gegeten weet je dat het een redelijk vettige toestand kan worden. Ook de Nederlandse kibbeling, die er op lijkt, druipt vaak van het vet. En fish & chips in combinatie met kaas? Dat is al helemaal raadselachtig.

Maar wedden dat deze variant een snelle favoriet gaat worden. Want de luchtig gepaneerde vis, mèt kaaskorstje, is bij jong en oud een regelrechte hit. Onze peuter graait zelfs, als we niet kijken, de vis van ons bord!

Wat heb je nodig

Stevige witvis, denk aan kabeljauw of schelvis. Uit de diepvries is ook pangasius een aanrader
Bloem
bergje Panko broodkruim (te koop o.a. bij de Toko)
2 handen geraspte kaas (heel erg lekker is het met Parmezaanse kaas. Maar varieer gerust met de kaas van jouw keuze)
2 eitjes, losgeklopt

Zo maak je het

Snijd de vis in gelijke stukken, hoe groot is een beetje afhankelijk van wat je lekker vindt. Dep de vis goed droog met wat keukenpapier. Breng om smaak met wat zout & peper. Zet drie borden klaar. In de eerste doe je een klein beetje bloem, waar je de stukjes vis losjes in wentelt. Het overtollige bloem schud je er af. In het tweede bord de geklutste eitjes, haal de vis daar goed doorheen. In het laatste, diepe, bord heb je de kaas met het Panko kruim gemengd. Leg de vis daarin en bedek ‘goed zodat ie helemaal omhuld is. Herhaal met de rest van de vis.

Met recht ‘fast food’

In een grote koekepan verhit je wat olie. Dat kan olijf- of zonnebloemolie zijn. Bak daar de vis in, tot ie aan beide kanten mooi goudbruin is. Liever kort en op hoog vuur, dan langzaam op laag vuur. Je wilt wel een knapperig korstje, maar de vis moet niet doorbakken zijn. Heb je heel veel eters en dus heel veel vis, zorg dan dat je een voorverwarmde oven hebt en houd de vis daarin in een ovenschaal warm, tot je helemaal klaar met bakken bent.

Serveren

Hier moet je natuurlijk frietjes bij serveren; zelfgebakken, van de snackbar of ovenfrietjes. Kan allemaal! Maar waarom serveer je deze fish & chips niet eens met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes?
 

Dit recept verscheen ook in de december nieuwsbrief van Red een Kaas. De kaas werd ter beschikking gesteld door delekkerstekaas.nl

Gepubliceerd op 8 december 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!