Fish & Chips met een twist



Fish & chips. Wie houdt er niet van? Als je het wel eens in Engeland hebt gegeten weet je dat het een redelijk vettige toestand kan worden. Ook de Nederlandse kibbeling, die er op lijkt, druipt vaak van het vet. En fish & chips in combinatie met kaas? Dat is al helemaal raadselachtig.

Maar wedden dat deze variant een snelle favoriet gaat worden. Want de luchtig gepaneerde vis, mèt kaaskorstje, is bij jong en oud een regelrechte hit. Onze peuter graait zelfs, als we niet kijken, de vis van ons bord!

Wat heb je nodig

Stevige witvis, denk aan kabeljauw of schelvis. Uit de diepvries is ook pangasius een aanrader
Bloem
bergje Panko broodkruim (te koop o.a. bij de Toko)
2 handen geraspte kaas (heel erg lekker is het met Parmezaanse kaas. Maar varieer gerust met de kaas van jouw keuze)
2 eitjes, losgeklopt

Zo maak je het

Snijd de vis in gelijke stukken, hoe groot is een beetje afhankelijk van wat je lekker vindt. Dep de vis goed droog met wat keukenpapier. Breng om smaak met wat zout & peper. Zet drie borden klaar. In de eerste doe je een klein beetje bloem, waar je de stukjes vis losjes in wentelt. Het overtollige bloem schud je er af. In het tweede bord de geklutste eitjes, haal de vis daar goed doorheen. In het laatste, diepe, bord heb je de kaas met het Panko kruim gemengd. Leg de vis daarin en bedek ‘goed zodat ie helemaal omhuld is. Herhaal met de rest van de vis.

Met recht ‘fast food’

In een grote koekepan verhit je wat olie. Dat kan olijf- of zonnebloemolie zijn. Bak daar de vis in, tot ie aan beide kanten mooi goudbruin is. Liever kort en op hoog vuur, dan langzaam op laag vuur. Je wilt wel een knapperig korstje, maar de vis moet niet doorbakken zijn. Heb je heel veel eters en dus heel veel vis, zorg dan dat je een voorverwarmde oven hebt en houd de vis daarin in een ovenschaal warm, tot je helemaal klaar met bakken bent.

Serveren

Hier moet je natuurlijk frietjes bij serveren; zelfgebakken, van de snackbar of ovenfrietjes. Kan allemaal! Maar waarom serveer je deze fish & chips niet eens met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes?
 

Dit recept verscheen ook in de december nieuwsbrief van Red een Kaas. De kaas werd ter beschikking gesteld door delekkerstekaas.nl

Gepubliceerd op 8 december 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.