Fish & Chips met een twist



Fish & chips. Wie houdt er niet van? Als je het wel eens in Engeland hebt gegeten weet je dat het een redelijk vettige toestand kan worden. Ook de Nederlandse kibbeling, die er op lijkt, druipt vaak van het vet. En fish & chips in combinatie met kaas? Dat is al helemaal raadselachtig.

Maar wedden dat deze variant een snelle favoriet gaat worden. Want de luchtig gepaneerde vis, mèt kaaskorstje, is bij jong en oud een regelrechte hit. Onze peuter graait zelfs, als we niet kijken, de vis van ons bord!

Wat heb je nodig

Stevige witvis, denk aan kabeljauw of schelvis. Uit de diepvries is ook pangasius een aanrader
Bloem
bergje Panko broodkruim (te koop o.a. bij de Toko)
2 handen geraspte kaas (heel erg lekker is het met Parmezaanse kaas. Maar varieer gerust met de kaas van jouw keuze)
2 eitjes, losgeklopt

Zo maak je het

Snijd de vis in gelijke stukken, hoe groot is een beetje afhankelijk van wat je lekker vindt. Dep de vis goed droog met wat keukenpapier. Breng om smaak met wat zout & peper. Zet drie borden klaar. In de eerste doe je een klein beetje bloem, waar je de stukjes vis losjes in wentelt. Het overtollige bloem schud je er af. In het tweede bord de geklutste eitjes, haal de vis daar goed doorheen. In het laatste, diepe, bord heb je de kaas met het Panko kruim gemengd. Leg de vis daarin en bedek ‘goed zodat ie helemaal omhuld is. Herhaal met de rest van de vis.

Met recht ‘fast food’

In een grote koekepan verhit je wat olie. Dat kan olijf- of zonnebloemolie zijn. Bak daar de vis in, tot ie aan beide kanten mooi goudbruin is. Liever kort en op hoog vuur, dan langzaam op laag vuur. Je wilt wel een knapperig korstje, maar de vis moet niet doorbakken zijn. Heb je heel veel eters en dus heel veel vis, zorg dan dat je een voorverwarmde oven hebt en houd de vis daarin in een ovenschaal warm, tot je helemaal klaar met bakken bent.

Serveren

Hier moet je natuurlijk frietjes bij serveren; zelfgebakken, van de snackbar of ovenfrietjes. Kan allemaal! Maar waarom serveer je deze fish & chips niet eens met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes?
 

Dit recept verscheen ook in de december nieuwsbrief van Red een Kaas. De kaas werd ter beschikking gesteld door delekkerstekaas.nl

Gepubliceerd op 8 december 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.