Financiers



Met restjes eiwitten kun je heel veel lekkere dingen maken. Meringues kent iedereen wel. Maar heb je er wel eens financiers mee gemaakt? Dit zachte Franse cakeje wordt normaliter met beurre noisette gemaakt. Mijn recept is nét iets makkelijker, maar minstens zo lekker.

Ik heb geen aparte bakvorm voor financiers, dus gebruikte de siliconen canalé vorm die ik heb liggen. Daar kon ik er precies 8 mee maken. Ik vermoed dat als je een klein muffinblik hebt, of bijvoorbeeld een madeleine blik je ook een heel eind komt. Heb je wel een blik voor financiers, dan gebruik je die natuurlijk!

Hoeveel weegt een eiwit

Hoeveel weegt zo’n eitwit nou? Reken op ongeveer 33 g per ei. De rest is eidooier. Ik gebruik in het recept 130 gram eiwitten. Eiwit van vier eidooiers dus. Handig om te onthouden!

Voor 8 grote financiers
4 eiwitten (130 gram)
120g gesmolten boter (afgekoeld!)
125g fijne suiker
100g bloem, gezeefd
rasp van 1 citroen
½ tl amandel extract

Oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Financiers van eiwit

Klop de eiwitten met de suiker, amandelextract en citroenrasp helemaal stijf en glanzend. Bij mij duurde dit – met gebruik van mijn Kitchenaid – zeker 10 minuten. Dus heb even geduld. Zeef de bloem en spatel je die door de eiwitten. Probeer zoveel mogelijk lucht te behouden, dus niet te lang roeren.

Tot slot doe je hetzelfde met de afgekoelde, gesmolten boter. Schep het beslag in je bakvorm en vak de financiers 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de vorm, even laten afkoelen en aanvallen maar!

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.