Filocupjes met brie & cranberry



Een krokant, zelfgebakken cupje van filodeeg met gesmolten brie, het frisse van cranberry en de crunch van pecannoten. Loopt het water je al in de mond. Nou, ik kan je vertellen dat doet het zéker als je ze gemaakt hebt.

Met maar vier ingrediënten maak een verrassend borrelhapje, waar iedereen van zal smullen. En het fijne is, ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Kom, ik laat je zien hoe je ze maakt.

Kerstborrelhapje_filocupjes_Smulpaapje

Filocupjes met brie & cranberry (15-20stuks)

1 pakje filodeeg, ontdooid uit de vriezer (Duca)
1 stukje brie (200g)
1 potje cranberry compôte naar keuze (of maak het zelf)
1 doosje pecannoten

verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Kookvideo borrelen met Susan Aretz i.s.m. NEFF

Samen met NEFF maakte ik voor jullie deze video, waarin je kunt zien hoe makkelijk het is om dit recept te maken. Onder de video lees je de bereidingswijze.

Filocupjes met brie & cranberry

Laat het filodeeg op tijd ontdooien en snijd per velletje vierkantjes van het deeg. Stapel er twee op elkaar, als een ster, en vouw die in het muffinblik (waarvan je de holtes hebt ingevet met een beetje zonnebloemolie).

Bak deze, zonder vulling, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Hoe lang daarvoor nodig is verschilt per oven, dus blijf in de buurt.

Krokante filocupjes

Haal het blik nu uit de oven en laat de cupjes even afkoelen voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Vul de cupjes met een theelepel cranberrycompote, leg daarop een blokje brie en daar boven op een halve pecannoot. Je kunt nu twee dingen doen: serveer ze meteen of zet nog heel even terug in de oven, zodat de brie een beetje kan smelten. Beide varianten zijn overigens heerlijk, dus aan jou de keuze!

Kerstborrelhapje_filocup brie_Smulpaapje

Cranberry compote

Ik maakte al eerder voor een kerstmenu zelf cranberry compote (het recept vind je hier) die kun je ook voor dit hapje gebruiken. Ik nam echter een sinaasappel/cranberry compote mee uit Engeland, die net zo lekker bleek. Dus kies zelf of je gaat voor zelfgemaakt of zelfgekocht 😉

Meer borrelhapjes vind je hier 

 

 

Gepubliceerd op 16 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.