Filocupjes met brie & cranberry



Een krokant, zelfgebakken cupje van filodeeg met gesmolten brie, het frisse van cranberry en de crunch van pecannoten. Loopt het water je al in de mond. Nou, ik kan je vertellen dat doet het zéker als je ze gemaakt hebt.

Met maar vier ingrediënten maak een verrassend borrelhapje, waar iedereen van zal smullen. En het fijne is, ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Kom, ik laat je zien hoe je ze maakt.

Kerstborrelhapje_filocupjes_Smulpaapje

Filocupjes met brie & cranberry (15-20stuks)

1 pakje filodeeg, ontdooid uit de vriezer (Duca)
1 stukje brie (200g)
1 potje cranberry compôte naar keuze (of maak het zelf)
1 doosje pecannoten

verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Kookvideo borrelen met Susan Aretz i.s.m. NEFF

Samen met NEFF maakte ik voor jullie deze video, waarin je kunt zien hoe makkelijk het is om dit recept te maken. Onder de video lees je de bereidingswijze.

Filocupjes met brie & cranberry

Laat het filodeeg op tijd ontdooien en snijd per velletje vierkantjes van het deeg. Stapel er twee op elkaar, als een ster, en vouw die in het muffinblik (waarvan je de holtes hebt ingevet met een beetje zonnebloemolie).

Bak deze, zonder vulling, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Hoe lang daarvoor nodig is verschilt per oven, dus blijf in de buurt.

Krokante filocupjes

Haal het blik nu uit de oven en laat de cupjes even afkoelen voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Vul de cupjes met een theelepel cranberrycompote, leg daarop een blokje brie en daar boven op een halve pecannoot. Je kunt nu twee dingen doen: serveer ze meteen of zet nog heel even terug in de oven, zodat de brie een beetje kan smelten. Beide varianten zijn overigens heerlijk, dus aan jou de keuze!

Kerstborrelhapje_filocup brie_Smulpaapje

Cranberry compote

Ik maakte al eerder voor een kerstmenu zelf cranberry compote (het recept vind je hier) die kun je ook voor dit hapje gebruiken. Ik nam echter een sinaasappel/cranberry compote mee uit Engeland, die net zo lekker bleek. Dus kies zelf of je gaat voor zelfgemaakt of zelfgekocht 😉

Meer borrelhapjes vind je hier 

 

 

Gepubliceerd op 16 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!