Fattoush salade met Baharat croutons



Fattoush salade met croutons

Een fattoush salade is een Midden Oosten salade, waarbij knapperige en kruidige croutons de show stelen. Ik at een versie van deze salade bij vrienden en werd accuut verliefd op de heerlijke Baharat kruidenmix van Jonnie Boer die zij gebruikten. De kruiden dus aangeschaft en direct de keuken in gedoken voor mijn versie van deze heerlijke maaltijdsalade.

Voor vier personen

Voor de Baharat croutons
4 grote shoarmabroodjes, opengesneden
3-4el olijfolie gemengd met 1el Baharat kruiden (AH)
of de helft als je minder uitgesproken smaak wilt

Voor de salade
1 komkommer
3 puntpaprika’s
250g kleine tomaatjes
1el verse munt, fijngesneden
1el platte peterselie, fijngesneden
75g feta, (Dodoni) verkruimeld
35g kappertjes

voor de dressing
1el lekkere azijn (ik gebruikte tomatenazijn van Foodelicious)
2el extra vierge olijfolie
sap van ½ citroen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C – bakplaat met bakpapier

Kruidige Baharat croutons

Bestrijk de opengesneden broodjes met de kruidenolie en bak ze in 7-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Snijd dan in croutons en bak eventueel nog paar minuutjes extra, zodat ze op en top knapperig zijn.

Fattoush salade

Snijd de groente reepjes, halveer de tomaatjes en meng met de kruiden en kappertjes in een grote schaal. Bestrooi met de feta en breng op smaak met een dressing van de azijn, olie en citroensap. Waar nodig nog lekker wat peper en zout toevoegen. Vlak voor je opdient meng je de croutons door de salade.

Lekker met bijvoorbeeld een  stuk gebakken verse worst of een stukje gebakken witvis. Maar ook heerlijk als lunchsalade in het weekend.

Gepubliceerd op 2 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.