Fattoush salade met Baharat croutons



Fattoush salade met croutons

Een fattoush salade is een Midden Oosten salade, waarbij knapperige en kruidige croutons de show stelen. Ik at een versie van deze salade bij vrienden en werd accuut verliefd op de heerlijke Baharat kruidenmix van Jonnie Boer die zij gebruikten. De kruiden dus aangeschaft en direct de keuken in gedoken voor mijn versie van deze heerlijke maaltijdsalade.

Voor vier personen

Voor de Baharat croutons
4 grote shoarmabroodjes, opengesneden
3-4el olijfolie gemengd met 1el Baharat kruiden (AH)
of de helft als je minder uitgesproken smaak wilt

Voor de salade
1 komkommer
3 puntpaprika’s
250g kleine tomaatjes
1el verse munt, fijngesneden
1el platte peterselie, fijngesneden
75g feta, (Dodoni) verkruimeld
35g kappertjes

voor de dressing
1el lekkere azijn (ik gebruikte tomatenazijn van Foodelicious)
2el extra vierge olijfolie
sap van ½ citroen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C – bakplaat met bakpapier

Kruidige Baharat croutons

Bestrijk de opengesneden broodjes met de kruidenolie en bak ze in 7-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Snijd dan in croutons en bak eventueel nog paar minuutjes extra, zodat ze op en top knapperig zijn.

Fattoush salade

Snijd de groente reepjes, halveer de tomaatjes en meng met de kruiden en kappertjes in een grote schaal. Bestrooi met de feta en breng op smaak met een dressing van de azijn, olie en citroensap. Waar nodig nog lekker wat peper en zout toevoegen. Vlak voor je opdient meng je de croutons door de salade.

Lekker met bijvoorbeeld een  stuk gebakken verse worst of een stukje gebakken witvis. Maar ook heerlijk als lunchsalade in het weekend.

Gepubliceerd op 2 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.