Family Sunday brunch bij Persijn Amsterdam



Als je met je familie uit eten wilt is brunch zo’n heerlijk moment in het weekend om dat te doen. Iedereen uitgeslapen. Geen haast om op tijd thuis te hoeven zijn. En een menukaart vol lekkers om uit te kiezen. Welkom bij het brunchconcept van Persijn in Amsterdam!

Of je nu kiest voor de boozy, mocktail of de kids brunch, iedereen komt aan z’n trekken. Lees maar gauw verder!

Persijn_brunch

Zondagse brunch bij Persijn Amsterdam

Oké, officieel mag je het volgens mij geen brunch noemen als je om 12u start maar dit ben je gauw vergeten als je de lunch, ehrm brunchkaart van Persijn bekijkt 😉  Als je reserveert kun je er voor kiezen of je een boozy brunch (met keuze uit 3 cocktails) of een alcoholvrije brunch wilt.

Voor de eerste betaal je € 49,- en je mag dan ongelimiteerd espresso martini, bloody mary of punch bestellen, naast de gerechten van de kaart. De alcoholvrije variant kost € 29 en daar zorgen ze heel tof voor 2 mocktails of je kiest lekkere Schulp sappen, koffie of thee bij je gerechten. Kinderen hebben een eigen menukaart, maar mogen ook van de gewone kaart mee eten, daar betaal je € 10 per kind voor.

Kids worden top verzorgd

Naast dat het eten voor de kleinsten goed geregeld is, is er ook een nanny service. Je kinderen kunnen knutselen, filmpjes kijken, tekenen terwijl er supervisie is. Jij kunt dus lekker nog een extra drankje bestellen terwijl je kind zich vermaakt. Super! Hou er wel rekening mee dat de kinderen met een trap naar boven moeten, dus de kleinste zul je waarschijnlijk even zelf willen brengen.

Persijn kids

Brunchkaart

De zondag dat wij gingen eten bij Persijn was net de dag ervoor de recensie van Hiske Versprille over Persijn in de Volkskrant verschenen. Die was niet bijster positief. Je snapt dat ik dus extra benieuwd was naar de gerechten. En eerlijk is eerlijk, die waren gewoon echt prima.

We bestelden eerst de oesters met appel vinaigrette. Verrukkelijk. Stevige oesters, top vinaigrette. Echt een fijn begin, zeker samen met mijn bloody mary die ook goed op smaak gebracht was! (ik had een spicy versie, wil je milder dan kan dat ook)

Persijn_oesters Persijn_espresso martini

Daarna at onze dochter roerei met zalm en ze koos ook nog de flensjes met fruit. Wij genoten naast de oesters ook van de burger met kaas & zuur. Heerlijk! En ook de kip van de Josper met sabayon was top. De espresso martini de lekkerste die we in tijden dronken. Kortom, echt niks mis mee!

Persijn_burger.jpg

Geniet van je zondag in Persijn

Niks te klagen? Details die een ander wellicht niet eens opvallen. De DJ – die top muziek draaide! – mocht misschien nét een tikkeltje zachter. De bloody mary mag voor mij misschien nét met een drupje meer Ketel One. De uitleg op de brunchkaart had nét ietsie uitgebreider gekund. Maar nogmaals, het zijn écht details. Overall hadden we namelijk gewoon een heerlijke middag, met goed eten, top drankjes en (ook niet onbelangrijk) klopt de prijs/pretverhouding!

Wanneer is er weer brunch bij Persijn?

Ook zin in een relaxte zondagmiddag, met heerlijke brunch/lunchgerechten, goeie drankjes en waarbij je kids ook nog eens happy zijn dan moet je gewoon een tafeltje reserveren voor de volgende Sunday brunch (4 november) bij Persijn.

Disclaimer: wij waren voor de brunch uitgenodigd. Voor het schrijven van deze review ben ik niet betaald en die is, als altijd, een reflectie van mijn persoonlijke ervaring.

Gepubliceerd op 8 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.