Eitje uit de oven met gerookte zalm



Een verwenontbijtje voor in het weekend, deze eitjes uit de oven met zalm en creme fraiche. Voor iedereen die van een hartig ontbijtje houdt.

Deze eitjes uit de oven staan op de kaart bij een van mijn favoriete koffiezaakjes in Leiden, Borgman & Borgman. Ik moést het natuurlijk namaken, want de combi ei met zalm en het romige van de crème fraîche is onweerstaanbaar.

Dit is echt een verwenontbijtje om eens lekker in het weekend te maken. Genieten maar!

Voor 1 persoon

  • 1el crème fraîche
  • ½ tl grove mosterd
  • 25-50g zalmsnippers
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper
  • gedroogde dille

Verder nodig: ovenvast schaaltje, grotere ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C
Verdubbel de hoeveelheden al na gelang er meer mensen voor dit ontbijtje kiezen.

eitje uit de oven met zalm

Eitje uit de oven met zalm

Voor je eitje uit de oven meng  jede crème fraîche met de mosterd en schep daar de zalmsnippers door. De hoeveelheid is afhankelijk van je smaak. De zalm is best zout, dus wil je een mildere versie ga dan uit van 25g. Meer mag natuurlijk altijd. Schep het mengsel in het ovenschaaltje en breek hier het ei op los. Bestrooi met peper. Zet de schaaltjes voorzichtig in de grotere ovenschaal. Giet daar kokend water in, tot ongeveer halverwege het kleine schaaltje.

Oeufs en cocotte

De Fransen noemen dit eitje uit de oven ook wel oeufs en cocotte. Wij zetten alles nu 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot je eiwit gaar is. Houd je van een zacht eitje, check dan na 10 minuten. Wil je het eigeel iets harder, laat het dan langer staan. Het resultaat is afhankelijk ook van jouw oven, dus blijf in de buurt. Haal het schaaltje uit de oven, bestrooi met nog een beetje dille en serveer met een dikke snee geroosterd desembrood.

Gepubliceerd op 10 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.