Eitje uit de oven met gerookte zalm



Een verwenontbijtje voor in het weekend, deze eitjes uit de oven met zalm en creme fraiche. Voor iedereen die van een hartig ontbijtje houdt.

Deze eitjes uit de oven staan op de kaart bij een van mijn favoriete koffiezaakjes in Leiden, Borgman & Borgman. Ik moést het natuurlijk namaken, want de combi ei met zalm en het romige van de crème fraîche is onweerstaanbaar.

Dit is echt een verwenontbijtje om eens lekker in het weekend te maken. Genieten maar!

Voor 1 persoon

  • 1el crème fraîche
  • ½ tl grove mosterd
  • 25-50g zalmsnippers
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper
  • gedroogde dille

Verder nodig: ovenvast schaaltje, grotere ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C
Verdubbel de hoeveelheden al na gelang er meer mensen voor dit ontbijtje kiezen.

eitje uit de oven met zalm

Eitje uit de oven met zalm

Voor je eitje uit de oven meng  jede crème fraîche met de mosterd en schep daar de zalmsnippers door. De hoeveelheid is afhankelijk van je smaak. De zalm is best zout, dus wil je een mildere versie ga dan uit van 25g. Meer mag natuurlijk altijd. Schep het mengsel in het ovenschaaltje en breek hier het ei op los. Bestrooi met peper. Zet de schaaltjes voorzichtig in de grotere ovenschaal. Giet daar kokend water in, tot ongeveer halverwege het kleine schaaltje.

Oeufs en cocotte

De Fransen noemen dit eitje uit de oven ook wel oeufs en cocotte. Wij zetten alles nu 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot je eiwit gaar is. Houd je van een zacht eitje, check dan na 10 minuten. Wil je het eigeel iets harder, laat het dan langer staan. Het resultaat is afhankelijk ook van jouw oven, dus blijf in de buurt. Haal het schaaltje uit de oven, bestrooi met nog een beetje dille en serveer met een dikke snee geroosterd desembrood.

Gepubliceerd op 10 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!