Eitje uit de oven met gerookte zalm



Een verwenontbijtje voor in het weekend, deze eitjes uit de oven met zalm en creme fraiche. Voor iedereen die van een hartig ontbijtje houdt.

Deze eitjes uit de oven staan op de kaart bij een van mijn favoriete koffiezaakjes in Leiden, Borgman & Borgman. Ik moést het natuurlijk namaken, want de combi ei met zalm en het romige van de crème fraîche is onweerstaanbaar.

Dit is echt een verwenontbijtje om eens lekker in het weekend te maken. Genieten maar!

Voor 1 persoon

  • 1el crème fraîche
  • ½ tl grove mosterd
  • 25-50g zalmsnippers
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper
  • gedroogde dille

Verder nodig: ovenvast schaaltje, grotere ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C
Verdubbel de hoeveelheden al na gelang er meer mensen voor dit ontbijtje kiezen.

eitje uit de oven met zalm

Eitje uit de oven met zalm

Voor je eitje uit de oven meng  jede crème fraîche met de mosterd en schep daar de zalmsnippers door. De hoeveelheid is afhankelijk van je smaak. De zalm is best zout, dus wil je een mildere versie ga dan uit van 25g. Meer mag natuurlijk altijd. Schep het mengsel in het ovenschaaltje en breek hier het ei op los. Bestrooi met peper. Zet de schaaltjes voorzichtig in de grotere ovenschaal. Giet daar kokend water in, tot ongeveer halverwege het kleine schaaltje.

Oeufs en cocotte

De Fransen noemen dit eitje uit de oven ook wel oeufs en cocotte. Wij zetten alles nu 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot je eiwit gaar is. Houd je van een zacht eitje, check dan na 10 minuten. Wil je het eigeel iets harder, laat het dan langer staan. Het resultaat is afhankelijk ook van jouw oven, dus blijf in de buurt. Haal het schaaltje uit de oven, bestrooi met nog een beetje dille en serveer met een dikke snee geroosterd desembrood.

Gepubliceerd op 10 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.