Eitje uit de oven met gerookte zalm



Een verwenontbijtje voor in het weekend, deze eitjes uit de oven met zalm en creme fraiche. Voor iedereen die van een hartig ontbijtje houdt.

Deze eitjes uit de oven staan op de kaart bij een van mijn favoriete koffiezaakjes in Leiden, Borgman & Borgman. Ik moést het natuurlijk namaken, want de combi ei met zalm en het romige van de crème fraîche is onweerstaanbaar.

Dit is echt een verwenontbijtje om eens lekker in het weekend te maken. Genieten maar!

Voor 1 persoon

  • 1el crème fraîche
  • ½ tl grove mosterd
  • 25-50g zalmsnippers
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper
  • gedroogde dille

Verder nodig: ovenvast schaaltje, grotere ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C
Verdubbel de hoeveelheden al na gelang er meer mensen voor dit ontbijtje kiezen.

eitje uit de oven met zalm

Eitje uit de oven met zalm

Voor je eitje uit de oven meng  jede crème fraîche met de mosterd en schep daar de zalmsnippers door. De hoeveelheid is afhankelijk van je smaak. De zalm is best zout, dus wil je een mildere versie ga dan uit van 25g. Meer mag natuurlijk altijd. Schep het mengsel in het ovenschaaltje en breek hier het ei op los. Bestrooi met peper. Zet de schaaltjes voorzichtig in de grotere ovenschaal. Giet daar kokend water in, tot ongeveer halverwege het kleine schaaltje.

Oeufs en cocotte

De Fransen noemen dit eitje uit de oven ook wel oeufs en cocotte. Wij zetten alles nu 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot je eiwit gaar is. Houd je van een zacht eitje, check dan na 10 minuten. Wil je het eigeel iets harder, laat het dan langer staan. Het resultaat is afhankelijk ook van jouw oven, dus blijf in de buurt. Haal het schaaltje uit de oven, bestrooi met nog een beetje dille en serveer met een dikke snee geroosterd desembrood.

Gepubliceerd op 10 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!