Eend met mosterd & sinaasappel



Een eendenborst of eendenbout is niet alleen naturel heerlijk, het wordt nóg lekkerder met een paar ingrediënten die super goed bij elkaar passen. En ja, natuurlijk kun je dit ook prima maken met kip/kippenbouten, je mist dan alleen wel die karakteristieke smaak die eend heeft.

De restjes eend bleken overigens ook geweldig te smaken in een wrap, in de lunchtrommel van onze 6jarige. Dus geen ramp als je iets over houdt!

Sinaasappel eend Smulpaapje

Voor 4 personen

4 eendenbouten (of filets)
1tl grove Zaanse mosterd
1el sinaasappeljam
rasp van 1 sinaasappel
2el milde olijfolie
zout en peper

Om te serveren: rode kool en ovenaardappeltjes
verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Zo maak je eend uit de oven

Verwarm de oven voor. Snijd het overtollige vet aan de randen weg en doe dat met een drupje olie in de ovenschaal. Zet die in de oven. Het vet zal door de warmte smelten. Dit is precies wat je wilt. In de tussentijd meng je de mosterd, jam, sinaasappelrasp en olie in een kommetje. Snijd het vel op de filets van de eend kruislings in, bestrooi de eend met zout en peper. Wrijf de eend daarna – op de niet vel kant – in met het mosterd/jammengsel

Mosterdsinaasappel eendenbout uit de oven

Haal nu – voorzichtig, want heet! – de ovenschaal uit de oven en leg de eendenbouten op de velkant in de schaal. Zet terug in de oven en laat zo een half uur staan. Draai de eend daarna om en laat nog 20 minuten staan.

Ovenaardappeltjes

Is je oven groot genoeg dan is de bereidingstijd van de eend precies lang genoeg om tegelijkertijd ook je ovenaardappeltjes te maken. Zet die dan in de oven op het moment dat je de eend erin zet en schep na een half uur even goed om. In de tussentijd heb je dan je handen vrij om ook nog de lekkerste rode kool zelf te maken.

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…