Eend met mosterd & sinaasappel



Een eendenborst of eendenbout is niet alleen naturel heerlijk, het wordt nóg lekkerder met een paar ingrediënten die super goed bij elkaar passen. En ja, natuurlijk kun je dit ook prima maken met kip/kippenbouten, je mist dan alleen wel die karakteristieke smaak die eend heeft.

De restjes eend bleken overigens ook geweldig te smaken in een wrap, in de lunchtrommel van onze 6jarige. Dus geen ramp als je iets over houdt!

Sinaasappel eend Smulpaapje

Voor 4 personen

4 eendenbouten (of filets)
1tl grove Zaanse mosterd
1el sinaasappeljam
rasp van 1 sinaasappel
2el milde olijfolie
zout en peper

Om te serveren: rode kool en ovenaardappeltjes
verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Zo maak je eend uit de oven

Verwarm de oven voor. Snijd het overtollige vet aan de randen weg en doe dat met een drupje olie in de ovenschaal. Zet die in de oven. Het vet zal door de warmte smelten. Dit is precies wat je wilt. In de tussentijd meng je de mosterd, jam, sinaasappelrasp en olie in een kommetje. Snijd het vel op de filets van de eend kruislings in, bestrooi de eend met zout en peper. Wrijf de eend daarna – op de niet vel kant – in met het mosterd/jammengsel

Mosterdsinaasappel eendenbout uit de oven

Haal nu – voorzichtig, want heet! – de ovenschaal uit de oven en leg de eendenbouten op de velkant in de schaal. Zet terug in de oven en laat zo een half uur staan. Draai de eend daarna om en laat nog 20 minuten staan.

Ovenaardappeltjes

Is je oven groot genoeg dan is de bereidingstijd van de eend precies lang genoeg om tegelijkertijd ook je ovenaardappeltjes te maken. Zet die dan in de oven op het moment dat je de eend erin zet en schep na een half uur even goed om. In de tussentijd heb je dan je handen vrij om ook nog de lekkerste rode kool zelf te maken.

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...