Een kijkje in de keuken – deel VI



Boodschappen doen

En dat begint natuurlijk met boodschappen doen. Héél veel boodschappen. Anders dan ik normaal doe, op de markt, bij de slager, koop ik nu alles op een héle vroege zaterdagochtend in één keer in bij de groothandel. Mijn 2 boodschappenkratjes en wat plastic zakken blijkt een prachtig voorbeeld van onderschatting. Want met zes bananendozen vol loop ik, na 2 uur boodschappen doen, naar buiten.

Koken maar!

Op dinsdag beginnen we. Eerst met nóg een keer naar de winkel, omdat je toch nog van alles kunt vergeten, en daarna met koken. Héél veel koken. Want ik wil natuurlijk dolgraag dat jij straks heel veel zin krijgt om de keuken in te gaan, dus moeten zo veel mogelijk gerechten op de foto. En dat is aanpakken! Gelukkig zijn bijna al mijn gerechten snel te maken, en ook daar ben ik deze weken heel blij om (en jullie straks ook hoop ik!)

Het team Wat eten we vandaag?

Ik maak dit boek niet alleen. Naast hulp bij het koken van een aantal geweldige (online) vrienden zorgt foodstyliste Alexandra, geholpen door Jessica, dat ieder bordje en kommetje er prachtig uit ziet. Fotografe Simone legt alles werkelijk prachtig vast. Je wilt er zó een hap van nemen. En dat doen we gelukkig ook. Want zo min mogelijk eten en ingrediënten worden verspild. De gerechten van de ochtend eten we als lunch en iedereen die helpt gaat letterlijk met een foodiebag naar huis. Woensdag hebben we zó veel gekookt en gefotografeerd dat op weg naar huis ik de vaste daklozen bij het station ieder een aantal gerechten, die koud gegeten kunnen worden, meegeef. Ik hou niet van verspillen, dus ook nu niet.

Nog lang niet klaar!

En zo gaan we nog vier dagen verder fotograferen. Morgen samen met mijn lieve meissie. Volgende week mag ik ook zelf nog een keer in de rol van fotomodel kruipen (alles voor het boek zullen we maar zeggen) Ik vind het zo’n feest en voorrecht om dit te mogen en kunnen doen. Ik hoop dat jullie meegenieten. Volg me vooral ook op mijn Instagram voor nog meer ‘ behind the scenes’ foto’s die ik gedurende de dagen daar plaats.

Lees ook Kijkje in de keuken deel V

Gepubliceerd op 3 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.