Een kijkje in de keuken – deel VI



Boodschappen doen

En dat begint natuurlijk met boodschappen doen. Héél veel boodschappen. Anders dan ik normaal doe, op de markt, bij de slager, koop ik nu alles op een héle vroege zaterdagochtend in één keer in bij de groothandel. Mijn 2 boodschappenkratjes en wat plastic zakken blijkt een prachtig voorbeeld van onderschatting. Want met zes bananendozen vol loop ik, na 2 uur boodschappen doen, naar buiten.

Koken maar!

Op dinsdag beginnen we. Eerst met nóg een keer naar de winkel, omdat je toch nog van alles kunt vergeten, en daarna met koken. Héél veel koken. Want ik wil natuurlijk dolgraag dat jij straks heel veel zin krijgt om de keuken in te gaan, dus moeten zo veel mogelijk gerechten op de foto. En dat is aanpakken! Gelukkig zijn bijna al mijn gerechten snel te maken, en ook daar ben ik deze weken heel blij om (en jullie straks ook hoop ik!)

Het team Wat eten we vandaag?

Ik maak dit boek niet alleen. Naast hulp bij het koken van een aantal geweldige (online) vrienden zorgt foodstyliste Alexandra, geholpen door Jessica, dat ieder bordje en kommetje er prachtig uit ziet. Fotografe Simone legt alles werkelijk prachtig vast. Je wilt er zó een hap van nemen. En dat doen we gelukkig ook. Want zo min mogelijk eten en ingrediënten worden verspild. De gerechten van de ochtend eten we als lunch en iedereen die helpt gaat letterlijk met een foodiebag naar huis. Woensdag hebben we zó veel gekookt en gefotografeerd dat op weg naar huis ik de vaste daklozen bij het station ieder een aantal gerechten, die koud gegeten kunnen worden, meegeef. Ik hou niet van verspillen, dus ook nu niet.

Nog lang niet klaar!

En zo gaan we nog vier dagen verder fotograferen. Morgen samen met mijn lieve meissie. Volgende week mag ik ook zelf nog een keer in de rol van fotomodel kruipen (alles voor het boek zullen we maar zeggen) Ik vind het zo’n feest en voorrecht om dit te mogen en kunnen doen. Ik hoop dat jullie meegenieten. Volg me vooral ook op mijn Instagram voor nog meer ‘ behind the scenes’ foto’s die ik gedurende de dagen daar plaats.

Lees ook Kijkje in de keuken deel V

Gepubliceerd op 3 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd