Een kijkje in de keuken – deel VI



Boodschappen doen

En dat begint natuurlijk met boodschappen doen. Héél veel boodschappen. Anders dan ik normaal doe, op de markt, bij de slager, koop ik nu alles op een héle vroege zaterdagochtend in één keer in bij de groothandel. Mijn 2 boodschappenkratjes en wat plastic zakken blijkt een prachtig voorbeeld van onderschatting. Want met zes bananendozen vol loop ik, na 2 uur boodschappen doen, naar buiten.

Koken maar!

Op dinsdag beginnen we. Eerst met nóg een keer naar de winkel, omdat je toch nog van alles kunt vergeten, en daarna met koken. Héél veel koken. Want ik wil natuurlijk dolgraag dat jij straks heel veel zin krijgt om de keuken in te gaan, dus moeten zo veel mogelijk gerechten op de foto. En dat is aanpakken! Gelukkig zijn bijna al mijn gerechten snel te maken, en ook daar ben ik deze weken heel blij om (en jullie straks ook hoop ik!)

Het team Wat eten we vandaag?

Ik maak dit boek niet alleen. Naast hulp bij het koken van een aantal geweldige (online) vrienden zorgt foodstyliste Alexandra, geholpen door Jessica, dat ieder bordje en kommetje er prachtig uit ziet. Fotografe Simone legt alles werkelijk prachtig vast. Je wilt er zó een hap van nemen. En dat doen we gelukkig ook. Want zo min mogelijk eten en ingrediënten worden verspild. De gerechten van de ochtend eten we als lunch en iedereen die helpt gaat letterlijk met een foodiebag naar huis. Woensdag hebben we zó veel gekookt en gefotografeerd dat op weg naar huis ik de vaste daklozen bij het station ieder een aantal gerechten, die koud gegeten kunnen worden, meegeef. Ik hou niet van verspillen, dus ook nu niet.

Nog lang niet klaar!

En zo gaan we nog vier dagen verder fotograferen. Morgen samen met mijn lieve meissie. Volgende week mag ik ook zelf nog een keer in de rol van fotomodel kruipen (alles voor het boek zullen we maar zeggen) Ik vind het zo’n feest en voorrecht om dit te mogen en kunnen doen. Ik hoop dat jullie meegenieten. Volg me vooral ook op mijn Instagram voor nog meer ‘ behind the scenes’ foto’s die ik gedurende de dagen daar plaats.

Lees ook Kijkje in de keuken deel V

Gepubliceerd op 3 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.