Een kijkje in de keuken – deel VI



Boodschappen doen

En dat begint natuurlijk met boodschappen doen. Héél veel boodschappen. Anders dan ik normaal doe, op de markt, bij de slager, koop ik nu alles op een héle vroege zaterdagochtend in één keer in bij de groothandel. Mijn 2 boodschappenkratjes en wat plastic zakken blijkt een prachtig voorbeeld van onderschatting. Want met zes bananendozen vol loop ik, na 2 uur boodschappen doen, naar buiten.

Koken maar!

Op dinsdag beginnen we. Eerst met nóg een keer naar de winkel, omdat je toch nog van alles kunt vergeten, en daarna met koken. Héél veel koken. Want ik wil natuurlijk dolgraag dat jij straks heel veel zin krijgt om de keuken in te gaan, dus moeten zo veel mogelijk gerechten op de foto. En dat is aanpakken! Gelukkig zijn bijna al mijn gerechten snel te maken, en ook daar ben ik deze weken heel blij om (en jullie straks ook hoop ik!)

Het team Wat eten we vandaag?

Ik maak dit boek niet alleen. Naast hulp bij het koken van een aantal geweldige (online) vrienden zorgt foodstyliste Alexandra, geholpen door Jessica, dat ieder bordje en kommetje er prachtig uit ziet. Fotografe Simone legt alles werkelijk prachtig vast. Je wilt er zó een hap van nemen. En dat doen we gelukkig ook. Want zo min mogelijk eten en ingrediënten worden verspild. De gerechten van de ochtend eten we als lunch en iedereen die helpt gaat letterlijk met een foodiebag naar huis. Woensdag hebben we zó veel gekookt en gefotografeerd dat op weg naar huis ik de vaste daklozen bij het station ieder een aantal gerechten, die koud gegeten kunnen worden, meegeef. Ik hou niet van verspillen, dus ook nu niet.

Nog lang niet klaar!

En zo gaan we nog vier dagen verder fotograferen. Morgen samen met mijn lieve meissie. Volgende week mag ik ook zelf nog een keer in de rol van fotomodel kruipen (alles voor het boek zullen we maar zeggen) Ik vind het zo’n feest en voorrecht om dit te mogen en kunnen doen. Ik hoop dat jullie meegenieten. Volg me vooral ook op mijn Instagram voor nog meer ‘ behind the scenes’ foto’s die ik gedurende de dagen daar plaats.

Lees ook Kijkje in de keuken deel V

Gepubliceerd op 3 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!