Een kijkje in de keuken – deel III



Weekmenu’s

Want net als nu al op de site draait ‘Wat eten we vandaag’ om weekmenu’s. Als je niet wilt nadenken over wat je gaat eten biedt het boek je iedere week vijf opties. Vijf volledige maaltijden, waar je maar één keer boodschappen voor hoeft te doen. Maar je wil natuurlijk wel afwisseling in zo’n week en niet drie keer achter elkaar aardappelpuree eten.

Puzzelen

Dus puzzel ik wat in welke week past. Wat is in het seizoen? Zodat je niet in december wordt geconfronteerd met een ingrediënt dat niet te krijgen is. Want Smulpaapje kookt het liefst met de seizoenen mee. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook nog eens veel budgetvriendelijker. En iedere dag vlees? Niet nodig. Afwisseling dus ook in vegetarische en visgerechten. Je vindt het straks allemaal terug in de menu’s.

Schrijven maar!

Natuurlijk wil ik graag dat iedereen, met de juiste aanwijzingen, de recepten makkelijk kan maken. Dus alle stappen worden goed uitgeschreven. Niet te belerend, vooral inspirerend. Maar ook duidelijk en met een beetje humor. Het is mijn favoriete deel van dit boek samenstellen.

Maar de tijd dringt. Volgend voorjaar ligt het boek in de winkel. Dus tempo maken is van belang. Alle spaarzame vrije tijd zit ik achter m’n laptop. En regelmatig gaan de mails heen en weer tussen mij en steun en toeverlaat, culinair redacteur, Marjan die er scherp op toeziet dat alles helemaal klopt en volledig is.

Koken maar!

Maar ook vandaag kun je gelukkig volop de keuken in. Inmiddels staan er meer dan 40 weekmenu’s op de site, maar een enorme variatie gerechten erin. Dus laat je ook nu al inspireren en duik koken maar!

Lees ook deel 2 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 24 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.