Een kijkje in de keuken – deel III
Weekmenu’s
Want net als nu al op de site draait ‘Wat eten we vandaag’ om weekmenu’s. Als je niet wilt nadenken over wat je gaat eten biedt het boek je iedere week vijf opties. Vijf volledige maaltijden, waar je maar één keer boodschappen voor hoeft te doen. Maar je wil natuurlijk wel afwisseling in zo’n week en niet drie keer achter elkaar aardappelpuree eten.
Puzzelen
Dus puzzel ik wat in welke week past. Wat is in het seizoen? Zodat je niet in december wordt geconfronteerd met een ingrediënt dat niet te krijgen is. Want Smulpaapje kookt het liefst met de seizoenen mee. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook nog eens veel budgetvriendelijker. En iedere dag vlees? Niet nodig. Afwisseling dus ook in vegetarische en visgerechten. Je vindt het straks allemaal terug in de menu’s.
Schrijven maar!
Natuurlijk wil ik graag dat iedereen, met de juiste aanwijzingen, de recepten makkelijk kan maken. Dus alle stappen worden goed uitgeschreven. Niet te belerend, vooral inspirerend. Maar ook duidelijk en met een beetje humor. Het is mijn favoriete deel van dit boek samenstellen.
Maar de tijd dringt. Volgend voorjaar ligt het boek in de winkel. Dus tempo maken is van belang. Alle spaarzame vrije tijd zit ik achter m’n laptop. En regelmatig gaan de mails heen en weer tussen mij en steun en toeverlaat, culinair redacteur, Marjan die er scherp op toeziet dat alles helemaal klopt en volledig is.
Koken maar!
Maar ook vandaag kun je gelukkig volop de keuken in. Inmiddels staan er meer dan 40 weekmenu’s op de site, maar een enorme variatie gerechten erin. Dus laat je ook nu al inspireren en duik koken maar!
Lees ook deel 2 van deze reeks -> klik hier
Gepubliceerd op 24 oktober 2014