Een kijkje in de keuken – deel III



Weekmenu’s

Want net als nu al op de site draait ‘Wat eten we vandaag’ om weekmenu’s. Als je niet wilt nadenken over wat je gaat eten biedt het boek je iedere week vijf opties. Vijf volledige maaltijden, waar je maar één keer boodschappen voor hoeft te doen. Maar je wil natuurlijk wel afwisseling in zo’n week en niet drie keer achter elkaar aardappelpuree eten.

Puzzelen

Dus puzzel ik wat in welke week past. Wat is in het seizoen? Zodat je niet in december wordt geconfronteerd met een ingrediënt dat niet te krijgen is. Want Smulpaapje kookt het liefst met de seizoenen mee. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook nog eens veel budgetvriendelijker. En iedere dag vlees? Niet nodig. Afwisseling dus ook in vegetarische en visgerechten. Je vindt het straks allemaal terug in de menu’s.

Schrijven maar!

Natuurlijk wil ik graag dat iedereen, met de juiste aanwijzingen, de recepten makkelijk kan maken. Dus alle stappen worden goed uitgeschreven. Niet te belerend, vooral inspirerend. Maar ook duidelijk en met een beetje humor. Het is mijn favoriete deel van dit boek samenstellen.

Maar de tijd dringt. Volgend voorjaar ligt het boek in de winkel. Dus tempo maken is van belang. Alle spaarzame vrije tijd zit ik achter m’n laptop. En regelmatig gaan de mails heen en weer tussen mij en steun en toeverlaat, culinair redacteur, Marjan die er scherp op toeziet dat alles helemaal klopt en volledig is.

Koken maar!

Maar ook vandaag kun je gelukkig volop de keuken in. Inmiddels staan er meer dan 40 weekmenu’s op de site, maar een enorme variatie gerechten erin. Dus laat je ook nu al inspireren en duik koken maar!

Lees ook deel 2 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 24 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!