Een kijkje in de keuken – deel III



Weekmenu’s

Want net als nu al op de site draait ‘Wat eten we vandaag’ om weekmenu’s. Als je niet wilt nadenken over wat je gaat eten biedt het boek je iedere week vijf opties. Vijf volledige maaltijden, waar je maar één keer boodschappen voor hoeft te doen. Maar je wil natuurlijk wel afwisseling in zo’n week en niet drie keer achter elkaar aardappelpuree eten.

Puzzelen

Dus puzzel ik wat in welke week past. Wat is in het seizoen? Zodat je niet in december wordt geconfronteerd met een ingrediënt dat niet te krijgen is. Want Smulpaapje kookt het liefst met de seizoenen mee. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook nog eens veel budgetvriendelijker. En iedere dag vlees? Niet nodig. Afwisseling dus ook in vegetarische en visgerechten. Je vindt het straks allemaal terug in de menu’s.

Schrijven maar!

Natuurlijk wil ik graag dat iedereen, met de juiste aanwijzingen, de recepten makkelijk kan maken. Dus alle stappen worden goed uitgeschreven. Niet te belerend, vooral inspirerend. Maar ook duidelijk en met een beetje humor. Het is mijn favoriete deel van dit boek samenstellen.

Maar de tijd dringt. Volgend voorjaar ligt het boek in de winkel. Dus tempo maken is van belang. Alle spaarzame vrije tijd zit ik achter m’n laptop. En regelmatig gaan de mails heen en weer tussen mij en steun en toeverlaat, culinair redacteur, Marjan die er scherp op toeziet dat alles helemaal klopt en volledig is.

Koken maar!

Maar ook vandaag kun je gelukkig volop de keuken in. Inmiddels staan er meer dan 40 weekmenu’s op de site, maar een enorme variatie gerechten erin. Dus laat je ook nu al inspireren en duik koken maar!

Lees ook deel 2 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 24 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.