Een kijkje in de keuken – deel III



Weekmenu’s

Want net als nu al op de site draait ‘Wat eten we vandaag’ om weekmenu’s. Als je niet wilt nadenken over wat je gaat eten biedt het boek je iedere week vijf opties. Vijf volledige maaltijden, waar je maar één keer boodschappen voor hoeft te doen. Maar je wil natuurlijk wel afwisseling in zo’n week en niet drie keer achter elkaar aardappelpuree eten.

Puzzelen

Dus puzzel ik wat in welke week past. Wat is in het seizoen? Zodat je niet in december wordt geconfronteerd met een ingrediënt dat niet te krijgen is. Want Smulpaapje kookt het liefst met de seizoenen mee. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook nog eens veel budgetvriendelijker. En iedere dag vlees? Niet nodig. Afwisseling dus ook in vegetarische en visgerechten. Je vindt het straks allemaal terug in de menu’s.

Schrijven maar!

Natuurlijk wil ik graag dat iedereen, met de juiste aanwijzingen, de recepten makkelijk kan maken. Dus alle stappen worden goed uitgeschreven. Niet te belerend, vooral inspirerend. Maar ook duidelijk en met een beetje humor. Het is mijn favoriete deel van dit boek samenstellen.

Maar de tijd dringt. Volgend voorjaar ligt het boek in de winkel. Dus tempo maken is van belang. Alle spaarzame vrije tijd zit ik achter m’n laptop. En regelmatig gaan de mails heen en weer tussen mij en steun en toeverlaat, culinair redacteur, Marjan die er scherp op toeziet dat alles helemaal klopt en volledig is.

Koken maar!

Maar ook vandaag kun je gelukkig volop de keuken in. Inmiddels staan er meer dan 40 weekmenu’s op de site, maar een enorme variatie gerechten erin. Dus laat je ook nu al inspireren en duik koken maar!

Lees ook deel 2 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 24 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.