Een kijkje in de keuken – deel II



Cover

In de aanbiedingsfolder die door de Uitgever dit najaar naar alle boekhandels wordt verstuurd komt ook mijn boek te staan. Die moet wel ingekocht worden namelijk, anders kunnen jullie ‘m volgend voorjaar nergens kopen. En dat willen we natuurlijk niet!

En als je wilt dat een boek wordt ingekocht dan moet de boekhandel in één oogopslag zien dat dit hét kookboek voor gezinnen wordt. Dus werd de cover van het boek afgelopen week gefotografeerd

Geen fotomodel

Kijkjeindekeuken_makeup_web.jpgIk ben geen fotomodel, laat dat duidelijk zijn. Dus vond ik het méga spannend om op de foto te gaan. En nog voor er één foto gemaakt is ben je al even zoet, want je moet opgemaakt worden. Gelukkig wilde visagiste Michelle dat doen. Want een fotomake-up is echt andere koek dan dat je dat thuis zelf even snel snel doet. Het resultaat was prachtig!

Net als Nigella

Mijn kleding had ik al afgestemd met Yolande, de styliste. Ook voor mijn dochter, die mee op de cover komt!, had zij passende kleding gevonden. Een happy kleuter als gevolg. Alles klaar nu, tijd voor de foto. Dat is zó bijzonder, niet uit te leggen. Ik voelde me enórm Nigella. Wetende dat mijn gezicht straks op al die boeken in de winkel ligt. Maf, bizar, geweldig en super spannend tegelijk.

Dream team

Ik werk met een echt dream team. De styling van de keuken en het eten wordt voor het hele boek verzorgd door Alexandra, van Alex Styling. De foto’s in het boek, als ook de cover, worden geschoten door Simone, van Fresh Food Photos. Ik ben onwijs trots en blij dat zij hieraan meewerken. En achter de schermen zijn er nóg meer mensen bij betrokken. Die komen in de volgende ‘kijkje in de keuken’ delen ongetwijfeld allemaal nog voorbij!

Vlekken en bijschriften

En met z’n allen hebben we maar één doel voor ogen; een prachtig, toegankelijk kookboek maken dat jullie hopelijk in grote getalen gaan kopen. Maar belangrijker nog, gaan gebruíken. Want dit wordt geen kookboek om alleen maar mooi in de kast te zetten. Dit boek wil je gaan gebruiken. Zo veel mogelijk. Vlekken wil ik er in zien, notities bij de recepten. Ik hoop dat jullie, op enig moment, álle recepten eruit hebben gemaakt.

Aan de slag!

Maar tot het zover is, tot dat het boek volgend voorjaar in de winkel ligt moet er nog een hoop gebeuren. En dat gaan we de komende maanden doen. Aan de slag dus!

Lees ook deel 1 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 30 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.