Een kijkje in de keuken – deel II



Cover

In de aanbiedingsfolder die door de Uitgever dit najaar naar alle boekhandels wordt verstuurd komt ook mijn boek te staan. Die moet wel ingekocht worden namelijk, anders kunnen jullie ‘m volgend voorjaar nergens kopen. En dat willen we natuurlijk niet!

En als je wilt dat een boek wordt ingekocht dan moet de boekhandel in één oogopslag zien dat dit hét kookboek voor gezinnen wordt. Dus werd de cover van het boek afgelopen week gefotografeerd

Geen fotomodel

Kijkjeindekeuken_makeup_web.jpgIk ben geen fotomodel, laat dat duidelijk zijn. Dus vond ik het méga spannend om op de foto te gaan. En nog voor er één foto gemaakt is ben je al even zoet, want je moet opgemaakt worden. Gelukkig wilde visagiste Michelle dat doen. Want een fotomake-up is echt andere koek dan dat je dat thuis zelf even snel snel doet. Het resultaat was prachtig!

Net als Nigella

Mijn kleding had ik al afgestemd met Yolande, de styliste. Ook voor mijn dochter, die mee op de cover komt!, had zij passende kleding gevonden. Een happy kleuter als gevolg. Alles klaar nu, tijd voor de foto. Dat is zó bijzonder, niet uit te leggen. Ik voelde me enórm Nigella. Wetende dat mijn gezicht straks op al die boeken in de winkel ligt. Maf, bizar, geweldig en super spannend tegelijk.

Dream team

Ik werk met een echt dream team. De styling van de keuken en het eten wordt voor het hele boek verzorgd door Alexandra, van Alex Styling. De foto’s in het boek, als ook de cover, worden geschoten door Simone, van Fresh Food Photos. Ik ben onwijs trots en blij dat zij hieraan meewerken. En achter de schermen zijn er nóg meer mensen bij betrokken. Die komen in de volgende ‘kijkje in de keuken’ delen ongetwijfeld allemaal nog voorbij!

Vlekken en bijschriften

En met z’n allen hebben we maar één doel voor ogen; een prachtig, toegankelijk kookboek maken dat jullie hopelijk in grote getalen gaan kopen. Maar belangrijker nog, gaan gebruíken. Want dit wordt geen kookboek om alleen maar mooi in de kast te zetten. Dit boek wil je gaan gebruiken. Zo veel mogelijk. Vlekken wil ik er in zien, notities bij de recepten. Ik hoop dat jullie, op enig moment, álle recepten eruit hebben gemaakt.

Aan de slag!

Maar tot het zover is, tot dat het boek volgend voorjaar in de winkel ligt moet er nog een hoop gebeuren. En dat gaan we de komende maanden doen. Aan de slag dus!

Lees ook deel 1 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 30 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!