Een kijkje in de keuken – deel II



Cover

In de aanbiedingsfolder die door de Uitgever dit najaar naar alle boekhandels wordt verstuurd komt ook mijn boek te staan. Die moet wel ingekocht worden namelijk, anders kunnen jullie ‘m volgend voorjaar nergens kopen. En dat willen we natuurlijk niet!

En als je wilt dat een boek wordt ingekocht dan moet de boekhandel in één oogopslag zien dat dit hét kookboek voor gezinnen wordt. Dus werd de cover van het boek afgelopen week gefotografeerd

Geen fotomodel

Kijkjeindekeuken_makeup_web.jpgIk ben geen fotomodel, laat dat duidelijk zijn. Dus vond ik het méga spannend om op de foto te gaan. En nog voor er één foto gemaakt is ben je al even zoet, want je moet opgemaakt worden. Gelukkig wilde visagiste Michelle dat doen. Want een fotomake-up is echt andere koek dan dat je dat thuis zelf even snel snel doet. Het resultaat was prachtig!

Net als Nigella

Mijn kleding had ik al afgestemd met Yolande, de styliste. Ook voor mijn dochter, die mee op de cover komt!, had zij passende kleding gevonden. Een happy kleuter als gevolg. Alles klaar nu, tijd voor de foto. Dat is zó bijzonder, niet uit te leggen. Ik voelde me enórm Nigella. Wetende dat mijn gezicht straks op al die boeken in de winkel ligt. Maf, bizar, geweldig en super spannend tegelijk.

Dream team

Ik werk met een echt dream team. De styling van de keuken en het eten wordt voor het hele boek verzorgd door Alexandra, van Alex Styling. De foto’s in het boek, als ook de cover, worden geschoten door Simone, van Fresh Food Photos. Ik ben onwijs trots en blij dat zij hieraan meewerken. En achter de schermen zijn er nóg meer mensen bij betrokken. Die komen in de volgende ‘kijkje in de keuken’ delen ongetwijfeld allemaal nog voorbij!

Vlekken en bijschriften

En met z’n allen hebben we maar één doel voor ogen; een prachtig, toegankelijk kookboek maken dat jullie hopelijk in grote getalen gaan kopen. Maar belangrijker nog, gaan gebruíken. Want dit wordt geen kookboek om alleen maar mooi in de kast te zetten. Dit boek wil je gaan gebruiken. Zo veel mogelijk. Vlekken wil ik er in zien, notities bij de recepten. Ik hoop dat jullie, op enig moment, álle recepten eruit hebben gemaakt.

Aan de slag!

Maar tot het zover is, tot dat het boek volgend voorjaar in de winkel ligt moet er nog een hoop gebeuren. En dat gaan we de komende maanden doen. Aan de slag dus!

Lees ook deel 1 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 30 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.