Een kijkje in de keuken – deel II



Cover

In de aanbiedingsfolder die door de Uitgever dit najaar naar alle boekhandels wordt verstuurd komt ook mijn boek te staan. Die moet wel ingekocht worden namelijk, anders kunnen jullie ‘m volgend voorjaar nergens kopen. En dat willen we natuurlijk niet!

En als je wilt dat een boek wordt ingekocht dan moet de boekhandel in één oogopslag zien dat dit hét kookboek voor gezinnen wordt. Dus werd de cover van het boek afgelopen week gefotografeerd

Geen fotomodel

Kijkjeindekeuken_makeup_web.jpgIk ben geen fotomodel, laat dat duidelijk zijn. Dus vond ik het méga spannend om op de foto te gaan. En nog voor er één foto gemaakt is ben je al even zoet, want je moet opgemaakt worden. Gelukkig wilde visagiste Michelle dat doen. Want een fotomake-up is echt andere koek dan dat je dat thuis zelf even snel snel doet. Het resultaat was prachtig!

Net als Nigella

Mijn kleding had ik al afgestemd met Yolande, de styliste. Ook voor mijn dochter, die mee op de cover komt!, had zij passende kleding gevonden. Een happy kleuter als gevolg. Alles klaar nu, tijd voor de foto. Dat is zó bijzonder, niet uit te leggen. Ik voelde me enórm Nigella. Wetende dat mijn gezicht straks op al die boeken in de winkel ligt. Maf, bizar, geweldig en super spannend tegelijk.

Dream team

Ik werk met een echt dream team. De styling van de keuken en het eten wordt voor het hele boek verzorgd door Alexandra, van Alex Styling. De foto’s in het boek, als ook de cover, worden geschoten door Simone, van Fresh Food Photos. Ik ben onwijs trots en blij dat zij hieraan meewerken. En achter de schermen zijn er nóg meer mensen bij betrokken. Die komen in de volgende ‘kijkje in de keuken’ delen ongetwijfeld allemaal nog voorbij!

Vlekken en bijschriften

En met z’n allen hebben we maar één doel voor ogen; een prachtig, toegankelijk kookboek maken dat jullie hopelijk in grote getalen gaan kopen. Maar belangrijker nog, gaan gebruíken. Want dit wordt geen kookboek om alleen maar mooi in de kast te zetten. Dit boek wil je gaan gebruiken. Zo veel mogelijk. Vlekken wil ik er in zien, notities bij de recepten. Ik hoop dat jullie, op enig moment, álle recepten eruit hebben gemaakt.

Aan de slag!

Maar tot het zover is, tot dat het boek volgend voorjaar in de winkel ligt moet er nog een hoop gebeuren. En dat gaan we de komende maanden doen. Aan de slag dus!

Lees ook deel 1 van deze reeks -> klik hier

Gepubliceerd op 30 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!