Een kijkje in de keuken – deel I



Teamwerk

Een kookboek maken doe je niet alleen. Verre van zelf. Nog voor er maar één letter op papier staat is er al een heel team in touw. Vormgeving, styling, fotografie. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die op een andere manier hun bijdrage leveren. Gewéldig!

Fotoshoot

Omdat het boek straks natuurlijk ook verkocht moet worden (zo veel mogelijk graag! ;-)) neemt de Uitgever het boek op in haar aanbiedingsfolder voor volgend voorjaar Dat betekent wel dat er in die folder iets moet staan dat zodanig aanspreekt dat boekwinkels het gaan inkopen. Dus wordt deze week al de cover gefotografeerd en ook een aantal recepten die straks in het boek komen.

Cover kookboek

Bij de art-director aan tafel blijkt dat het plan is dat ‘yours truly’ op die cover komt. “Jij bént het gezicht van Smulpaapje en dus van het boek”. Slik. Dat klopt. Maar geen enkel moment heb ik hier rekening mee genomen. Tegelijkertijd ben ik zwaar vereerd maar ook instant mega zenuwachtig. Dit is nogal wat mensen.

En om het nóg spannender te maken blijkt ook mijn dochter – de hele reden dat ik ooit met Smulpaapje ben begonnen –een plek te krijgen op die cover. Hoe het er precies uit komt te zien en hoeveel er van ons zichtbaar is, ik heb (nu) nog geen idee. Maar dat gaan jullie te zijner tijd zien natuurlijk zelf zien!

Styling

Wat heb je aan? Hoe gaat zo’n cover eruit zien? Welke stijl? Welke kleuren? Wat maakt dat je op basis van een cover een kookboek doorbladert en – ultiem – ook koopt? Er is allemaal over nagedacht. En het speelt allemaal een rol in hoe het boek er straks uit gaat zien.

Dus maak ik last minute een afspraak bij de schoonheidsspecialiste (zo ijdel ben ik dan ook wel weer!) en spreek ik met een kledingstyliste de kleding door die mijn dochter en ik gaan dragen. Ook wordt de foodstyliste gebriefd en koop ik de meest fotogenieke ingrediënten in die er zijn, zodat de fotograaf er straks iets moois van kan maken.

Hoe verder?

Nadat deze week de foto’s zijn gemaakt gaat het avontuur verder. We gaan de gerechten uitzoeken die in het boek komen. Er moet geschreven worden. De planning is strak. Alle vrije tijd die ik heb gaat de komende maanden in dit boek zitten. Het wordt met recht een avontuur.

Blijf op de hoogte

Wil je dat ook meebeleven? Like – voor zover je dat nog niet hebt gedaan – de Facebookpagina van Smulpaapje. Meld je aan voor de nieuwsbrief. Volg Smulpaapje op Twitter en kijk natuurlijk regelmatig op de site.

Want in de tussentijd blijf ik je hier ook gewoon inspireren met lekker, makkelijk en betaalbare gerechten voor het hele gezin!

Gepubliceerd op 22 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.