Een kijkje in de keuken – deel I



Teamwerk

Een kookboek maken doe je niet alleen. Verre van zelf. Nog voor er maar één letter op papier staat is er al een heel team in touw. Vormgeving, styling, fotografie. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die op een andere manier hun bijdrage leveren. Gewéldig!

Fotoshoot

Omdat het boek straks natuurlijk ook verkocht moet worden (zo veel mogelijk graag! ;-)) neemt de Uitgever het boek op in haar aanbiedingsfolder voor volgend voorjaar Dat betekent wel dat er in die folder iets moet staan dat zodanig aanspreekt dat boekwinkels het gaan inkopen. Dus wordt deze week al de cover gefotografeerd en ook een aantal recepten die straks in het boek komen.

Cover kookboek

Bij de art-director aan tafel blijkt dat het plan is dat ‘yours truly’ op die cover komt. “Jij bént het gezicht van Smulpaapje en dus van het boek”. Slik. Dat klopt. Maar geen enkel moment heb ik hier rekening mee genomen. Tegelijkertijd ben ik zwaar vereerd maar ook instant mega zenuwachtig. Dit is nogal wat mensen.

En om het nóg spannender te maken blijkt ook mijn dochter – de hele reden dat ik ooit met Smulpaapje ben begonnen –een plek te krijgen op die cover. Hoe het er precies uit komt te zien en hoeveel er van ons zichtbaar is, ik heb (nu) nog geen idee. Maar dat gaan jullie te zijner tijd zien natuurlijk zelf zien!

Styling

Wat heb je aan? Hoe gaat zo’n cover eruit zien? Welke stijl? Welke kleuren? Wat maakt dat je op basis van een cover een kookboek doorbladert en – ultiem – ook koopt? Er is allemaal over nagedacht. En het speelt allemaal een rol in hoe het boek er straks uit gaat zien.

Dus maak ik last minute een afspraak bij de schoonheidsspecialiste (zo ijdel ben ik dan ook wel weer!) en spreek ik met een kledingstyliste de kleding door die mijn dochter en ik gaan dragen. Ook wordt de foodstyliste gebriefd en koop ik de meest fotogenieke ingrediënten in die er zijn, zodat de fotograaf er straks iets moois van kan maken.

Hoe verder?

Nadat deze week de foto’s zijn gemaakt gaat het avontuur verder. We gaan de gerechten uitzoeken die in het boek komen. Er moet geschreven worden. De planning is strak. Alle vrije tijd die ik heb gaat de komende maanden in dit boek zitten. Het wordt met recht een avontuur.

Blijf op de hoogte

Wil je dat ook meebeleven? Like – voor zover je dat nog niet hebt gedaan – de Facebookpagina van Smulpaapje. Meld je aan voor de nieuwsbrief. Volg Smulpaapje op Twitter en kijk natuurlijk regelmatig op de site.

Want in de tussentijd blijf ik je hier ook gewoon inspireren met lekker, makkelijk en betaalbare gerechten voor het hele gezin!

Gepubliceerd op 22 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!