Een kijkje in de keuken – deel I



Teamwerk

Een kookboek maken doe je niet alleen. Verre van zelf. Nog voor er maar één letter op papier staat is er al een heel team in touw. Vormgeving, styling, fotografie. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die op een andere manier hun bijdrage leveren. Gewéldig!

Fotoshoot

Omdat het boek straks natuurlijk ook verkocht moet worden (zo veel mogelijk graag! ;-)) neemt de Uitgever het boek op in haar aanbiedingsfolder voor volgend voorjaar Dat betekent wel dat er in die folder iets moet staan dat zodanig aanspreekt dat boekwinkels het gaan inkopen. Dus wordt deze week al de cover gefotografeerd en ook een aantal recepten die straks in het boek komen.

Cover kookboek

Bij de art-director aan tafel blijkt dat het plan is dat ‘yours truly’ op die cover komt. “Jij bént het gezicht van Smulpaapje en dus van het boek”. Slik. Dat klopt. Maar geen enkel moment heb ik hier rekening mee genomen. Tegelijkertijd ben ik zwaar vereerd maar ook instant mega zenuwachtig. Dit is nogal wat mensen.

En om het nóg spannender te maken blijkt ook mijn dochter – de hele reden dat ik ooit met Smulpaapje ben begonnen –een plek te krijgen op die cover. Hoe het er precies uit komt te zien en hoeveel er van ons zichtbaar is, ik heb (nu) nog geen idee. Maar dat gaan jullie te zijner tijd zien natuurlijk zelf zien!

Styling

Wat heb je aan? Hoe gaat zo’n cover eruit zien? Welke stijl? Welke kleuren? Wat maakt dat je op basis van een cover een kookboek doorbladert en – ultiem – ook koopt? Er is allemaal over nagedacht. En het speelt allemaal een rol in hoe het boek er straks uit gaat zien.

Dus maak ik last minute een afspraak bij de schoonheidsspecialiste (zo ijdel ben ik dan ook wel weer!) en spreek ik met een kledingstyliste de kleding door die mijn dochter en ik gaan dragen. Ook wordt de foodstyliste gebriefd en koop ik de meest fotogenieke ingrediënten in die er zijn, zodat de fotograaf er straks iets moois van kan maken.

Hoe verder?

Nadat deze week de foto’s zijn gemaakt gaat het avontuur verder. We gaan de gerechten uitzoeken die in het boek komen. Er moet geschreven worden. De planning is strak. Alle vrije tijd die ik heb gaat de komende maanden in dit boek zitten. Het wordt met recht een avontuur.

Blijf op de hoogte

Wil je dat ook meebeleven? Like – voor zover je dat nog niet hebt gedaan – de Facebookpagina van Smulpaapje. Meld je aan voor de nieuwsbrief. Volg Smulpaapje op Twitter en kijk natuurlijk regelmatig op de site.

Want in de tussentijd blijf ik je hier ook gewoon inspireren met lekker, makkelijk en betaalbare gerechten voor het hele gezin!

Gepubliceerd op 22 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!