Dry rub volgens Smokey Goodness voor kip van de barbecue



Dat wij van barbecueën houden is geen geheim meer. Al meer dan 50 barbecuerecepten vind je op de site. Ook voor zelfgemaakte kruidenmixen, zoals bijvoorbeeld voor pulled pork.

Bladerend door het barbecuekookboek van Jord Althuizen viel de kruidenmix voor kip ook meteen op. En die maakte ik, voor de heerlijke chicken on a can, uit datzelfde boek. Het, iets aangepaste, recept deel ik graag met je.

BBQ kruidenmix voor één kip

10g gemalen lemonpeper (via Foodelicious)
6,6g paprikapoeder (mild)
3,3g gerookt paprikapoeder (via Foodelicious)
3,3g zout
8,3g suiker
3,3g donkere basterdsuiker
6g knoflookgranulaat (gedroogde knoflook in poedervorm)
3,3g uiengranulaat (gedroogde uien in poedervorm)
2tl gedroogde oregano
2tl gedroogde tijm

Maak je eigen kruidenmix

De hoeveelheid kruiden is op de komma gerekend omdat ik het originele recept uit het boek door 6 heb gedeeld om de hoeveelheid voor één kip te maken. Maar de rub is afgesloten prima houdbaar in de kruidenkast, dus vermenigvuldig vooral als je meer wilt maken (of gewoon geen zin hebt om het nauwkeurig af te wegen.. 😉 )

Chicken on a can

Je mengt alle kruiden goed door elkaar en wrijft er dan de hele kip mee in. Volg daarna dit recept en je hebt werkelijk goddelijke kip van de barbecue. In plaats van cola kun je overigens ook een blikje cider of lekker bier gebruiken. Het vocht is vooral bedoeld om stoom in de kip te creëren en daarmee smaak af te geven aan de kip.

Kip van de barbecue

De kip is gaar als de kerntemperatuur van de borst nét 70C is en die van de dijen 75C. Reken op ongeveer 50-60 minuten op een indirecte barbecue die 170C heet is.

Gepubliceerd op 23 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.