Donuts (uit Patisserie van Hidde de Brabander)



Ik schreef het al in mijn review van het boek van Hidde de Brabander, Patisserie; ik ben een luie bakker. Ik houd enórm van bakken, maar het moet niet allemaal te ingewikkeld. Hoe prachtig het eindresultaat er op de foto ook vaak uit ziet.

Hoe fijn dan ook dat het dus best simpel is om thuis zelf donuts te maken. Dit keer de gefrituurde soort. Nodig wel genoeg mensen uit op de koffie, je hebt er straks genoeg 😉

voor ongeveer 20-25 stuks

375g bloem, twee keer gezeefd
25g kristalsuiker
10g zout
20g gedroogde gist
110g zachte boter
150g ei (ongeveer 2 eieren + 1 dooier en wat eiwit, maar weeg het af, zoals Hidde voorschrijft)
75g volle melk (ook afgewogen dus!)

optioneel: 200g rietsuiker + 2 tl kaneel om de donuts na het bakken in te wentelen, voor wat extra smaak

Zelf donuts maken

Kneed alle ingrediënten samen tot een deeg (met een stand- of handmixer) en laat het dan 30 minuten rusten. In de tijd kun je de frituurpan verhitten. Of zet, zoal ik, een pan met een dikke bodem op het vuur met een liter zonnebloemolie. Verhit de olie tot 180C

Home made donuts

Rol het deeg uit tot een centimeter dikte en steek er donuts uit. Heb je geen donutsteker, dan kan het ook heel goed met een glas en met de opening van een flesje voor het binnenste deel. Leg alle donuts klaar voor je gaat bakken.

Donuts frituren

Doe er niet meer dan 3 tegelijk in de hete olie en frituur ze om en om goudbruin. Haal uit de olie en wentel in de kaneelsuiker. Het allerlekkerst zijn ze vers, deze wil je niet te lang bewaren. Geniet er van!

Gepubliceerd op 13 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.