Donuts (uit Patisserie van Hidde de Brabander)



Ik schreef het al in mijn review van het boek van Hidde de Brabander, Patisserie; ik ben een luie bakker. Ik houd enórm van bakken, maar het moet niet allemaal te ingewikkeld. Hoe prachtig het eindresultaat er op de foto ook vaak uit ziet.

Hoe fijn dan ook dat het dus best simpel is om thuis zelf donuts te maken. Dit keer de gefrituurde soort. Nodig wel genoeg mensen uit op de koffie, je hebt er straks genoeg 😉

voor ongeveer 20-25 stuks

375g bloem, twee keer gezeefd
25g kristalsuiker
10g zout
20g gedroogde gist
110g zachte boter
150g ei (ongeveer 2 eieren + 1 dooier en wat eiwit, maar weeg het af, zoals Hidde voorschrijft)
75g volle melk (ook afgewogen dus!)

optioneel: 200g rietsuiker + 2 tl kaneel om de donuts na het bakken in te wentelen, voor wat extra smaak

Zelf donuts maken

Kneed alle ingrediënten samen tot een deeg (met een stand- of handmixer) en laat het dan 30 minuten rusten. In de tijd kun je de frituurpan verhitten. Of zet, zoal ik, een pan met een dikke bodem op het vuur met een liter zonnebloemolie. Verhit de olie tot 180C

Home made donuts

Rol het deeg uit tot een centimeter dikte en steek er donuts uit. Heb je geen donutsteker, dan kan het ook heel goed met een glas en met de opening van een flesje voor het binnenste deel. Leg alle donuts klaar voor je gaat bakken.

Donuts frituren

Doe er niet meer dan 3 tegelijk in de hete olie en frituur ze om en om goudbruin. Haal uit de olie en wentel in de kaneelsuiker. Het allerlekkerst zijn ze vers, deze wil je niet te lang bewaren. Geniet er van!

Gepubliceerd op 13 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.