Oven donuts met banaan & pindakaas



Een van de dingen die ik mis aan níet wonen in Amsterdam is het feit dat ik – misschien maar beter ook – niet naar ambachtelijke donutmakers kan, zoals Harewood en PeeJays. Mijn taille is me daar overigens dankbaar voor, want ik heb echt een zwak voor deze handgemaakte donuts.

Dus bedacht ik een manier om tóch donuts te eten, maar dan taille-vriendelijk. Gebakken in de oven dus, in plaats van in een frituur. Oké, niet te vergelijken qua smaak maar gelukkig zijn deze ook super lekker. Plus, je hoeft er niet voor naar Amsterdam!

Voor 6 oven donuts

2 rijpe bananen (ongeveer 180g)
50g bruine basterdsuiker
1 ei
1tl vanille extract
60g pindakaas, ik gebruikte extra smooth van Pip & Nut
125g bloem
1tl bakpoeder
½ tl kaneel
mespunt zout

Voor het glazuur

20g poedersuiker, gezeefd
40g pindakaas, ik gebruikte extra smooth van Pip & Nut
½ el melk
hagelslag, gekleurde sprinkles, wat je maar wil!

Verder nodig: (staaf)mixer – spuitzak – ovenbakblik voor 6 donuts (ingevet) – oven voorverwarmen op 175C

Ovendonuts met banaan en pindakaas

Prak de bananen fijn, meng met de suiker, ei, vanille en pindakaas en mix zo glad mogelijk met een (staaf) mixer. Zeef in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout en meng dit bij de natte ingrediënten.

ovendonuts voor

Donuts uit de oven

Schep het beslag in een spuitzak en spuit de holtes van je donut bakblik tot ongeveer 2/3 vol. Zet het blik even met een ferme tik neer, zodat alle lucht eruit is en je beslag gelijkmatig is verdeeld. Bak ze dan 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal daarna uit de oven en laat goed afkoelen.

Donuts met glazuur

Voor het glazuur meng je de poedersuiker, pindakaas en melk tot een egaal geheel. Als de donuts zo goed als afgekoeld zijn haal je ze uit het blik en smeer je dun het glazuur erop. Sprinkles naar keuze erover heen en klaar is je verse, gezonde(re) donut. Genieten maar!

Gepubliceerd op 24 januari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.