Dit moet je in juni kijken op NetflixShtisel op Netflix

Ja hoor, ik heb weer een Netflix tip voor je. Zeker voor de liefhebbers van de serie Unorthodox is dit een absolute aanrader. Een totaal andere serie overigens. Daar waar Unorthodox een bewerking is van een persoonlijk verhaal is Shtisel een verzonnen gezin met als enige overeenkomst dat een Joods Orthodox gezin is en de hoofdrolspeelster uit Unorthodox ook in deze serie een belangrijke rol speelt.

Twee seizoenen Shtisel staan er op Netflix. Seizoen drie is wegens Corona vertraagd. Maar het is genoeg om je nu mee te vermaken. Het is slow tv in optima forma. Het lijkt soms alsof er niks gebeurt. Maar er gebeurt zoveel onderhuids. De gewoontes, het plastic op tafel, het schakelen tussen Ivriet en Jiddisch. Het intrigeert. Het is zo’n ver van je bed show en tegelijkertijd zijn de familieverhalen en perikelen religie overschrijdend.

Want hoe vind je de liefde van je leven? Hoe ga je als puber om met ontluikende liefdesgevoelens? Hoe deal je met een lakse echtgenoot? Geldzorgen. Familiezorgen. Het komt allemaal terug in deze serie. De karakters groeien mee met de serie en na een paar afleveringen laten ze je niet meer los.

Nee, geen sensatie tv dus, geen gepimpte achtergronden, kleding of make-up en toch, toch is het een absolute aanrader! Oh en Google vooral ook even, ná dat je de serie hebt gekeken, een van de hoofdrolspelers; Akiva. Je weet niet wat je ziet 😉

 

 

Gepubliceerd op 31 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.