Dit moet je in juni kijken op NetflixShtisel op Netflix

Ja hoor, ik heb weer een Netflix tip voor je. Zeker voor de liefhebbers van de serie Unorthodox is dit een absolute aanrader. Een totaal andere serie overigens. Daar waar Unorthodox een bewerking is van een persoonlijk verhaal is Shtisel een verzonnen gezin met als enige overeenkomst dat een Joods Orthodox gezin is en de hoofdrolspeelster uit Unorthodox ook in deze serie een belangrijke rol speelt.

Twee seizoenen Shtisel staan er op Netflix. Seizoen drie is wegens Corona vertraagd. Maar het is genoeg om je nu mee te vermaken. Het is slow tv in optima forma. Het lijkt soms alsof er niks gebeurt. Maar er gebeurt zoveel onderhuids. De gewoontes, het plastic op tafel, het schakelen tussen Ivriet en Jiddisch. Het intrigeert. Het is zo’n ver van je bed show en tegelijkertijd zijn de familieverhalen en perikelen religie overschrijdend.

Want hoe vind je de liefde van je leven? Hoe ga je als puber om met ontluikende liefdesgevoelens? Hoe deal je met een lakse echtgenoot? Geldzorgen. Familiezorgen. Het komt allemaal terug in deze serie. De karakters groeien mee met de serie en na een paar afleveringen laten ze je niet meer los.

Nee, geen sensatie tv dus, geen gepimpte achtergronden, kleding of make-up en toch, toch is het een absolute aanrader! Oh en Google vooral ook even, ná dat je de serie hebt gekeken, een van de hoofdrolspelers; Akiva. Je weet niet wat je ziet 😉

 

 

Gepubliceerd op 31 mei 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 oktober 2020
Nederlandse wijn wint goud
 
St. Martinus maakte beste Nederlandse wijn

Wijndomein St. Martinus mag zich de maker van de beste Nederlandse wijn noemen. De wijnen van St. Martinus vielen meerdere keren in de prijzen.
23 oktober 2020
Maastricht_SusanAretz
 
Vakantie in eigen land – Zuid Limburg

Waarom je op vakantie wil naar Zuid Limburg? Ik geef je heel veel van mijn persoonlijke tips voor wat je kunt doen, waar je kunt eten en nog véél meer!
15 oktober 2020
grote handcrème test Susan Aretz
 
Droge handen? Dit zijn de lekkerste handcrèmes

Als je last hebt van droge handen en een goede handcrème zoekt dan is er volop keuze. Ik testte bijna 15 handcrèmes. Dit zijn mijn bevindingen!
13 oktober 2020
Support your locals
 
Support your locals – Leiden

We zitten (nog steeds) vól in de Coronacrisis, maar gelukkig komen er meer en meer initiatieven om lokale ondernemers te steunen. Mijn lijstje met Leidse afhaal-/bezorgopties.
13 oktober 2020
tasting games
 
The Tasting Games – quizzen én proeven

Deze maand is de primeur van de Tasting Games. Een interactieve quiz in combinatie met een proeverij. En daarom heb ik iets bijzonders voor je.
10 oktober 2020
David Attenborough portret
 
Dit moet je in oktober kijken op Netflix

Er is eigenlijk maar één absolute 'must watch' voor Netflix deze maand. Je moét A life on our Planet, van Sir David Attenborough gezien hebben.