Dit moet je in juni kijken op NetflixShtisel op Netflix

Ja hoor, ik heb weer een Netflix tip voor je. Zeker voor de liefhebbers van de serie Unorthodox is dit een absolute aanrader. Een totaal andere serie overigens. Daar waar Unorthodox een bewerking is van een persoonlijk verhaal is Shtisel een verzonnen gezin met als enige overeenkomst dat een Joods Orthodox gezin is en de hoofdrolspeelster uit Unorthodox ook in deze serie een belangrijke rol speelt.

Twee seizoenen Shtisel staan er op Netflix. Seizoen drie is wegens Corona vertraagd. Maar het is genoeg om je nu mee te vermaken. Het is slow tv in optima forma. Het lijkt soms alsof er niks gebeurt. Maar er gebeurt zoveel onderhuids. De gewoontes, het plastic op tafel, het schakelen tussen Ivriet en Jiddisch. Het intrigeert. Het is zo’n ver van je bed show en tegelijkertijd zijn de familieverhalen en perikelen religie overschrijdend.

Want hoe vind je de liefde van je leven? Hoe ga je als puber om met ontluikende liefdesgevoelens? Hoe deal je met een lakse echtgenoot? Geldzorgen. Familiezorgen. Het komt allemaal terug in deze serie. De karakters groeien mee met de serie en na een paar afleveringen laten ze je niet meer los.

Nee, geen sensatie tv dus, geen gepimpte achtergronden, kleding of make-up en toch, toch is het een absolute aanrader! Oh en Google vooral ook even, ná dat je de serie hebt gekeken, een van de hoofdrolspelers; Akiva. Je weet niet wat je ziet 😉

 

 

Gepubliceerd op 31 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.