Dit moet je in juni kijken op NetflixShtisel op Netflix

Ja hoor, ik heb weer een Netflix tip voor je. Zeker voor de liefhebbers van de serie Unorthodox is dit een absolute aanrader. Een totaal andere serie overigens. Daar waar Unorthodox een bewerking is van een persoonlijk verhaal is Shtisel een verzonnen gezin met als enige overeenkomst dat een Joods Orthodox gezin is en de hoofdrolspeelster uit Unorthodox ook in deze serie een belangrijke rol speelt.

Twee seizoenen Shtisel staan er op Netflix. Seizoen drie is wegens Corona vertraagd. Maar het is genoeg om je nu mee te vermaken. Het is slow tv in optima forma. Het lijkt soms alsof er niks gebeurt. Maar er gebeurt zoveel onderhuids. De gewoontes, het plastic op tafel, het schakelen tussen Ivriet en Jiddisch. Het intrigeert. Het is zo’n ver van je bed show en tegelijkertijd zijn de familieverhalen en perikelen religie overschrijdend.

Want hoe vind je de liefde van je leven? Hoe ga je als puber om met ontluikende liefdesgevoelens? Hoe deal je met een lakse echtgenoot? Geldzorgen. Familiezorgen. Het komt allemaal terug in deze serie. De karakters groeien mee met de serie en na een paar afleveringen laten ze je niet meer los.

Nee, geen sensatie tv dus, geen gepimpte achtergronden, kleding of make-up en toch, toch is het een absolute aanrader! Oh en Google vooral ook even, ná dat je de serie hebt gekeken, een van de hoofdrolspelers; Akiva. Je weet niet wat je ziet 😉

 

 

Gepubliceerd op 31 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2022
16y French Oak van The Balvenie
 
The Balvenie introduceert 16y French Oak

Whisky, je houdt er van of niet. The Balvenie introduceert deze maand haar 16 jaar oude whisky, gerijpt op French oak. En die ís toch goddelijk!
8 mei 2022
Lissabon tips
 
Lissabon tips voor restaurants en uitstapjes

Zoek je tips voor een stedentrip naar Lissabon, dan heb ik er héél veel voor je. Voor restaurants én uitstapjes. Dit zijn de beste Lissabontips.
31 maart 2022
Gulpener brouwhuis
 
Historie en toekomst in het Brouwhuis van Gulpener

Een kijkje in het duurzame brouwhuis van Gulpener betekent achterom kijken. Maar vooral vooruit, naar een groene toekomst.
20 januari 2022
 
Tips voor vakantie op Curaçao

Curaçao is een totaal ander eiland dan ik had verwacht. Mijn tips voor de meest gevarieerde vakantie op Curaçao staan voor je op een rijtje.
20 januari 2022
tips voor handbagage
 
Wat neem je mee in je handbagage

Op een lange vlucht wil je een aantal essentiële zaken in je handbagage hebben. Dit is wat ik absoluut in mijn handbagage meeneem!
29 december 2021
 
Terugblik – the food

Wat is het toch een voorrecht om zoveel uit eten te mogen als wij deden afgelopen jaar. Alle restaurants mogen meteen op je ‘daar wil ik eten lijstje’.