De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek – review



De bijbelserie van Carrera wordt met het jaar uitgebreider, eerder al las je hier over de Pastabijbel maar er zijn er al meer dan 11 verschenen, de koekjesbijbel is nummer 12.

Maak maar alvast ruimte vrij op je kookboekenplank als je houdt van koekjes bakken, want een completer koekjesbakboek dan deze is er waarschijnlijk niet.

Koekjesbijbel Smulpaapje

Koekjesbijbel van Rutger Bakt

Elf hoofdstukken vol met koekjesrecepten staan er in de koekjesbijbel, verdeeld over 475 bladzijde kookboek. Tel maar eens hoeveel koekjes dat zijn (meer dan 170 dus….) Maar er staat ook basisinformatie in. Achtergrondinformatie. Receptuur voor bij de koekjes. Eigenlijk staat alles wat je wilt weten als je koekjes gaat bakken erin. Completer dan dit wordt het denk ik niet.

Rutger van den Broek

Meer dan een jaar werkte Rutger van den Broek aan het boek. Dat Rutger de allereerste Heel Holland Bakt won lijkt alweer een eeuwigheid geleden. De afgelopen jaren heeft hij zijn plek in de culinaire wereld meer dan verdiend. Naast kundig is het ook nog eens een enorm aardige en sympathieke vent. Deze bijbel hoort dan ook bij hem, zonder twijfel.

Compleet boekwerk

Kiezen wat je wilt bakken uit dit boekwerk is nog niet zo eenvoudig. Wil je brosse koekjes? Rijke, kruidige, luchtige, chewy, delicate, amandel, gevulde, ijzer-, stuks of hartige koekjes? Waar je ook zin in hebt, er staat wel een recept voor in. De fotografie en styling is ook in dit boek weer meer dan in orde. Het enige dat wat mij betreft ontbreekt op de overzichtsfoto’s is welke koekjes het zijn, die naast het recept dat is duidelijk, maar hierop is het soms even zoeken. Maar het is echt spijkers op laag water zoeken.

Koekjesbijbel overzicht.png

Voor alle bakliefhebbers

Dit is een boek dat eigenlijk gewoon bij alle bakliefhebbers op de plank moet staan. Dat er van Rutger’s bakbijbel 50.000 stuks verkocht werden gaat ongetwijfeld met deze koekjesbijbel ook gebeuren. Ik bakte er de Snickerdoodles uit. Een Amerikaanse koekje dat ik al eerder wilde maken. Ik paste het recept iets aan. Een deel deed ik volgens recept van Rutger, het andere deel daar voegde ik nog een extra smaakmaker aan toe. Het resultaat van beide was verrukkelijk. Ik deel het recept dan ook graag met je!

De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...