De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek – review



De bijbelserie van Carrera wordt met het jaar uitgebreider, eerder al las je hier over de Pastabijbel maar er zijn er al meer dan 11 verschenen, de koekjesbijbel is nummer 12.

Maak maar alvast ruimte vrij op je kookboekenplank als je houdt van koekjes bakken, want een completer koekjesbakboek dan deze is er waarschijnlijk niet.

Koekjesbijbel Smulpaapje

Koekjesbijbel van Rutger Bakt

Elf hoofdstukken vol met koekjesrecepten staan er in de koekjesbijbel, verdeeld over 475 bladzijde kookboek. Tel maar eens hoeveel koekjes dat zijn (meer dan 170 dus….) Maar er staat ook basisinformatie in. Achtergrondinformatie. Receptuur voor bij de koekjes. Eigenlijk staat alles wat je wilt weten als je koekjes gaat bakken erin. Completer dan dit wordt het denk ik niet.

Rutger van den Broek

Meer dan een jaar werkte Rutger van den Broek aan het boek. Dat Rutger de allereerste Heel Holland Bakt won lijkt alweer een eeuwigheid geleden. De afgelopen jaren heeft hij zijn plek in de culinaire wereld meer dan verdiend. Naast kundig is het ook nog eens een enorm aardige en sympathieke vent. Deze bijbel hoort dan ook bij hem, zonder twijfel.

Compleet boekwerk

Kiezen wat je wilt bakken uit dit boekwerk is nog niet zo eenvoudig. Wil je brosse koekjes? Rijke, kruidige, luchtige, chewy, delicate, amandel, gevulde, ijzer-, stuks of hartige koekjes? Waar je ook zin in hebt, er staat wel een recept voor in. De fotografie en styling is ook in dit boek weer meer dan in orde. Het enige dat wat mij betreft ontbreekt op de overzichtsfoto’s is welke koekjes het zijn, die naast het recept dat is duidelijk, maar hierop is het soms even zoeken. Maar het is echt spijkers op laag water zoeken.

Koekjesbijbel overzicht.png

Voor alle bakliefhebbers

Dit is een boek dat eigenlijk gewoon bij alle bakliefhebbers op de plank moet staan. Dat er van Rutger’s bakbijbel 50.000 stuks verkocht werden gaat ongetwijfeld met deze koekjesbijbel ook gebeuren. Ik bakte er de Snickerdoodles uit. Een Amerikaanse koekje dat ik al eerder wilde maken. Ik paste het recept iets aan. Een deel deed ik volgens recept van Rutger, het andere deel daar voegde ik nog een extra smaakmaker aan toe. Het resultaat van beide was verrukkelijk. Ik deel het recept dan ook graag met je!

De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…