De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek – review



De bijbelserie van Carrera wordt met het jaar uitgebreider, eerder al las je hier over de Pastabijbel maar er zijn er al meer dan 11 verschenen, de koekjesbijbel is nummer 12.

Maak maar alvast ruimte vrij op je kookboekenplank als je houdt van koekjes bakken, want een completer koekjesbakboek dan deze is er waarschijnlijk niet.

Koekjesbijbel Smulpaapje

Koekjesbijbel van Rutger Bakt

Elf hoofdstukken vol met koekjesrecepten staan er in de koekjesbijbel, verdeeld over 475 bladzijde kookboek. Tel maar eens hoeveel koekjes dat zijn (meer dan 170 dus….) Maar er staat ook basisinformatie in. Achtergrondinformatie. Receptuur voor bij de koekjes. Eigenlijk staat alles wat je wilt weten als je koekjes gaat bakken erin. Completer dan dit wordt het denk ik niet.

Rutger van den Broek

Meer dan een jaar werkte Rutger van den Broek aan het boek. Dat Rutger de allereerste Heel Holland Bakt won lijkt alweer een eeuwigheid geleden. De afgelopen jaren heeft hij zijn plek in de culinaire wereld meer dan verdiend. Naast kundig is het ook nog eens een enorm aardige en sympathieke vent. Deze bijbel hoort dan ook bij hem, zonder twijfel.

Compleet boekwerk

Kiezen wat je wilt bakken uit dit boekwerk is nog niet zo eenvoudig. Wil je brosse koekjes? Rijke, kruidige, luchtige, chewy, delicate, amandel, gevulde, ijzer-, stuks of hartige koekjes? Waar je ook zin in hebt, er staat wel een recept voor in. De fotografie en styling is ook in dit boek weer meer dan in orde. Het enige dat wat mij betreft ontbreekt op de overzichtsfoto’s is welke koekjes het zijn, die naast het recept dat is duidelijk, maar hierop is het soms even zoeken. Maar het is echt spijkers op laag water zoeken.

Koekjesbijbel overzicht.png

Voor alle bakliefhebbers

Dit is een boek dat eigenlijk gewoon bij alle bakliefhebbers op de plank moet staan. Dat er van Rutger’s bakbijbel 50.000 stuks verkocht werden gaat ongetwijfeld met deze koekjesbijbel ook gebeuren. Ik bakte er de Snickerdoodles uit. Een Amerikaanse koekje dat ik al eerder wilde maken. Ik paste het recept iets aan. Een deel deed ik volgens recept van Rutger, het andere deel daar voegde ik nog een extra smaakmaker aan toe. Het resultaat van beide was verrukkelijk. Ik deel het recept dan ook graag met je!

De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.