De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek – review



De bijbelserie van Carrera wordt met het jaar uitgebreider, eerder al las je hier over de Pastabijbel maar er zijn er al meer dan 11 verschenen, de koekjesbijbel is nummer 12.

Maak maar alvast ruimte vrij op je kookboekenplank als je houdt van koekjes bakken, want een completer koekjesbakboek dan deze is er waarschijnlijk niet.

Koekjesbijbel Smulpaapje

Koekjesbijbel van Rutger Bakt

Elf hoofdstukken vol met koekjesrecepten staan er in de koekjesbijbel, verdeeld over 475 bladzijde kookboek. Tel maar eens hoeveel koekjes dat zijn (meer dan 170 dus….) Maar er staat ook basisinformatie in. Achtergrondinformatie. Receptuur voor bij de koekjes. Eigenlijk staat alles wat je wilt weten als je koekjes gaat bakken erin. Completer dan dit wordt het denk ik niet.

Rutger van den Broek

Meer dan een jaar werkte Rutger van den Broek aan het boek. Dat Rutger de allereerste Heel Holland Bakt won lijkt alweer een eeuwigheid geleden. De afgelopen jaren heeft hij zijn plek in de culinaire wereld meer dan verdiend. Naast kundig is het ook nog eens een enorm aardige en sympathieke vent. Deze bijbel hoort dan ook bij hem, zonder twijfel.

Compleet boekwerk

Kiezen wat je wilt bakken uit dit boekwerk is nog niet zo eenvoudig. Wil je brosse koekjes? Rijke, kruidige, luchtige, chewy, delicate, amandel, gevulde, ijzer-, stuks of hartige koekjes? Waar je ook zin in hebt, er staat wel een recept voor in. De fotografie en styling is ook in dit boek weer meer dan in orde. Het enige dat wat mij betreft ontbreekt op de overzichtsfoto’s is welke koekjes het zijn, die naast het recept dat is duidelijk, maar hierop is het soms even zoeken. Maar het is echt spijkers op laag water zoeken.

Koekjesbijbel overzicht.png

Voor alle bakliefhebbers

Dit is een boek dat eigenlijk gewoon bij alle bakliefhebbers op de plank moet staan. Dat er van Rutger’s bakbijbel 50.000 stuks verkocht werden gaat ongetwijfeld met deze koekjesbijbel ook gebeuren. Ik bakte er de Snickerdoodles uit. Een Amerikaanse koekje dat ik al eerder wilde maken. Ik paste het recept iets aan. Een deel deed ik volgens recept van Rutger, het andere deel daar voegde ik nog een extra smaakmaker aan toe. Het resultaat van beide was verrukkelijk. Ik deel het recept dan ook graag met je!

De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!