De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek – review



De bijbelserie van Carrera wordt met het jaar uitgebreider, eerder al las je hier over de Pastabijbel maar er zijn er al meer dan 11 verschenen, de koekjesbijbel is nummer 12.

Maak maar alvast ruimte vrij op je kookboekenplank als je houdt van koekjes bakken, want een completer koekjesbakboek dan deze is er waarschijnlijk niet.

Koekjesbijbel Smulpaapje

Koekjesbijbel van Rutger Bakt

Elf hoofdstukken vol met koekjesrecepten staan er in de koekjesbijbel, verdeeld over 475 bladzijde kookboek. Tel maar eens hoeveel koekjes dat zijn (meer dan 170 dus….) Maar er staat ook basisinformatie in. Achtergrondinformatie. Receptuur voor bij de koekjes. Eigenlijk staat alles wat je wilt weten als je koekjes gaat bakken erin. Completer dan dit wordt het denk ik niet.

Rutger van den Broek

Meer dan een jaar werkte Rutger van den Broek aan het boek. Dat Rutger de allereerste Heel Holland Bakt won lijkt alweer een eeuwigheid geleden. De afgelopen jaren heeft hij zijn plek in de culinaire wereld meer dan verdiend. Naast kundig is het ook nog eens een enorm aardige en sympathieke vent. Deze bijbel hoort dan ook bij hem, zonder twijfel.

Compleet boekwerk

Kiezen wat je wilt bakken uit dit boekwerk is nog niet zo eenvoudig. Wil je brosse koekjes? Rijke, kruidige, luchtige, chewy, delicate, amandel, gevulde, ijzer-, stuks of hartige koekjes? Waar je ook zin in hebt, er staat wel een recept voor in. De fotografie en styling is ook in dit boek weer meer dan in orde. Het enige dat wat mij betreft ontbreekt op de overzichtsfoto’s is welke koekjes het zijn, die naast het recept dat is duidelijk, maar hierop is het soms even zoeken. Maar het is echt spijkers op laag water zoeken.

Koekjesbijbel overzicht.png

Voor alle bakliefhebbers

Dit is een boek dat eigenlijk gewoon bij alle bakliefhebbers op de plank moet staan. Dat er van Rutger’s bakbijbel 50.000 stuks verkocht werden gaat ongetwijfeld met deze koekjesbijbel ook gebeuren. Ik bakte er de Snickerdoodles uit. Een Amerikaanse koekje dat ik al eerder wilde maken. Ik paste het recept iets aan. Een deel deed ik volgens recept van Rutger, het andere deel daar voegde ik nog een extra smaakmaker aan toe. Het resultaat van beide was verrukkelijk. Ik deel het recept dan ook graag met je!

De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek is uitgegeven door Carrera Culinair, kost € € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.