De 5 leukste spelletjes voor op vakantieDe leukste spelletjes op mee te nemen op vakantie

Natuurlijk zorg je, als je op vakantie gaat, dat er genoeg lekkers is voor onderweg en straks ook weer voor thuis. Maar het is ook de tijd dat we zelf heel veel spelletjes spelen. En omdat wij vast niet de enige zijn dacht ik, laat ik eens onze favoriete spelletjes voor op vakantie op een rijtje zetten.

En dan niet spelletjes waar je auto meteen al vol van zit (zoals Risk, hoe gaaf we dat ook vinden) Maar kleine, handzame spelletjes om mee te nemen op vakantie en die ook nog prima in je koffer passen als je met het vliegtuig gaat. Dit zijn onze favorieten!

De 5 leukste spelletjes voor op vakantie

1. Qwixx

Ooit gekregen voor de verjaardag van onze dochter en al jaren een van onze favoriete spelletjes. Niet alleen op vakantie trouwens, maar zeker ook thuis. Je kunt het met 2 tot 5 personen spelen en het leuke is dat het ook geen eeuwigheid duurt. Oh en ik win met regelmaat, ook niet onbelangrijk 🙂

Qwixx kost iets meer dan een tientje en je kunt ook blokjes (voor de score) los erbij kopen. Te koop o.a. bij Bol.com

yahtzee.jpg

2. Yahtzee

Ook een dobbelsteenspel, maar dan met een andere manier van scores bijhouden. Dus als je al Qwixx meeneemt, hoef je hiervoor alleen een ander scoreblokje mee te nemen. Wie heeft als eerste Yahtzee? Haal jij de bonus in de top van het scoreblad? Ik speelde het vroeger al met mijn ouders op vakantie en die traditie hebben we inmiddels overdragen aan onze dochter.

Yahtzee is net als Qwixx goedkoop in de aanschaf en kost bij Bol slechts 6 euro!

Uno.jpg

3. Uno

De allereerste set Uno die we ooit hadden was een Frozen versie. Jaren hebben we die gespeeld. Maar ja, als je negen bent is dat natuurlijk niet cool meer, dus nu spelen we de gewone versie. Maar we spelen het nog steeds, want wat is het toch een leuk spel om te spelen. Eén pak kaarten, dat is alles wat je op vakantie mee hoeft te nemen. Voor uren speelplezier!

Uno is al te koop vanaf € 8,99

Kakkerlakken.jpg

4. La Cucaracha

Dit is een spelletje dat op een bord gespeeld wordt, maar op een klein, handzaam bord. Dus ideaal om mee te nemen. Daarnaast kan het al vanaf jonge leeftijd gespeeld worden, met de familie samen. Elkaar plagen en dwarszitten, maar ook zorgen dat jij als eerste de opdrachten op jouw kaart hebt volbracht. Wie wordt de winnaar?

La Cucaracha is er in verschillende formaten, de kleine versie om mee te nemen kost ongeveer € 12,,- en is ook online te koop.

Regenwormen.jpg

5. Regenwormen

Ook een dobbelstenenspel, maar dan met eigen dobbelstenen waarbij je met 8 dobbelstenen gooit. Zo hoog mogelijk. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken. Maar het kan ook zijn dat je een steen moet inleveren, omdat je teveel risico hebt genomen. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

Regenwormen is de duurste van de 5 spelletjes, maar kost nog steeds “slechts” € 14,95.

Aanvullingen?

Welke spelletjes zijn bij jullie tijdens de vakantie een hit? Laat je ze hieronder weten?! Overigens zijn deze spelletjes ook super leuk als verjaardagskadootje!

Ter info

De links die in dit artikel staan zijn affiliatelinks en verwijzen allemaal naar Bol.com. Als jij besluit om via de site van Bol jouw spelletje te kopen, dan herkent Bol dit door die link en krijg ik een klein percentage. Jou kost dit niks extra, maar voor mij is het een manier om een klein bedrag te verdienen. Je kunt er uiteraard voor kiezen om jouw spelletjes elders of in de winkel in de stad te kopen.

Gepubliceerd op 14 juli 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?