De 5 leukste spelletjes voor op vakantieDe leukste spelletjes op mee te nemen op vakantie

Natuurlijk zorg je, als je op vakantie gaat, dat er genoeg lekkers is voor onderweg en straks ook weer voor thuis. Maar het is ook de tijd dat we zelf heel veel spelletjes spelen. En omdat wij vast niet de enige zijn dacht ik, laat ik eens onze favoriete spelletjes voor op vakantie op een rijtje zetten.

En dan niet spelletjes waar je auto meteen al vol van zit (zoals Risk, hoe gaaf we dat ook vinden) Maar kleine, handzame spelletjes om mee te nemen op vakantie en die ook nog prima in je koffer passen als je met het vliegtuig gaat. Dit zijn onze favorieten!

De 5 leukste spelletjes voor op vakantie

1. Qwixx

Ooit gekregen voor de verjaardag van onze dochter en al jaren een van onze favoriete spelletjes. Niet alleen op vakantie trouwens, maar zeker ook thuis. Je kunt het met 2 tot 5 personen spelen en het leuke is dat het ook geen eeuwigheid duurt. Oh en ik win met regelmaat, ook niet onbelangrijk 🙂

Qwixx kost iets meer dan een tientje en je kunt ook blokjes (voor de score) los erbij kopen. Te koop o.a. bij Bol.com

yahtzee.jpg

2. Yahtzee

Ook een dobbelsteenspel, maar dan met een andere manier van scores bijhouden. Dus als je al Qwixx meeneemt, hoef je hiervoor alleen een ander scoreblokje mee te nemen. Wie heeft als eerste Yahtzee? Haal jij de bonus in de top van het scoreblad? Ik speelde het vroeger al met mijn ouders op vakantie en die traditie hebben we inmiddels overdragen aan onze dochter.

Yahtzee is net als Qwixx goedkoop in de aanschaf en kost bij Bol slechts 6 euro!

Uno.jpg

3. Uno

De allereerste set Uno die we ooit hadden was een Frozen versie. Jaren hebben we die gespeeld. Maar ja, als je negen bent is dat natuurlijk niet cool meer, dus nu spelen we de gewone versie. Maar we spelen het nog steeds, want wat is het toch een leuk spel om te spelen. Eén pak kaarten, dat is alles wat je op vakantie mee hoeft te nemen. Voor uren speelplezier!

Uno is al te koop vanaf € 8,99

Kakkerlakken.jpg

4. La Cucaracha

Dit is een spelletje dat op een bord gespeeld wordt, maar op een klein, handzaam bord. Dus ideaal om mee te nemen. Daarnaast kan het al vanaf jonge leeftijd gespeeld worden, met de familie samen. Elkaar plagen en dwarszitten, maar ook zorgen dat jij als eerste de opdrachten op jouw kaart hebt volbracht. Wie wordt de winnaar?

La Cucaracha is er in verschillende formaten, de kleine versie om mee te nemen kost ongeveer € 12,,- en is ook online te koop.

Regenwormen.jpg

5. Regenwormen

Ook een dobbelstenenspel, maar dan met eigen dobbelstenen waarbij je met 8 dobbelstenen gooit. Zo hoog mogelijk. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken. Maar het kan ook zijn dat je een steen moet inleveren, omdat je teveel risico hebt genomen. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

Regenwormen is de duurste van de 5 spelletjes, maar kost nog steeds “slechts” € 14,95.

Aanvullingen?

Welke spelletjes zijn bij jullie tijdens de vakantie een hit? Laat je ze hieronder weten?! Overigens zijn deze spelletjes ook super leuk als verjaardagskadootje!

Ter info

De links die in dit artikel staan zijn affiliatelinks en verwijzen allemaal naar Bol.com. Als jij besluit om via de site van Bol jouw spelletje te kopen, dan herkent Bol dit door die link en krijg ik een klein percentage. Jou kost dit niks extra, maar voor mij is het een manier om een klein bedrag te verdienen. Je kunt er uiteraard voor kiezen om jouw spelletjes elders of in de winkel in de stad te kopen.

Gepubliceerd op 14 juli 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.