Dagtrip naar Klein CuraçaoBen je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.

Het leek mij in eerste instantie wat overdreven. Curaçao is al een tropisch eiland, waarom zou je dan naar een kleiner eiland willen? Maar geloof me, Klein Curaçao is echt een ander stukje paradijs en de dagtrip meer dan waard.

Wij boekten onze dag bij Miss Ann Boattrips. Dat houdt in dat je je om 7u in de haven meldt en aan boord gaat. Om 7.30u vertrek je dan richting Klein Curaçao. Die boottrip is niet voor iedereen smooth sailing. Heb je last van zeeziekte, zorg dan dat je de horizon in de gaten houdt en niet teveel hebt gegeten. Er is trouwens in het water om je heen genoeg te zien want ik heb nog nooit zoveel vliegende vissen als die boottocht gezien. Super cool.

Eten hoef je voor je aan boord gaat sowieso eigenlijk niet. Want nadat je met een rubber bootje aan land bent gebracht regelt de crew ter plaatste het ontbijt. Daarom duurt het ook even voor je van boord gaat. Eerst wordt het eten en drinken aan land gebracht, daarna de passagiers. Prima prio’s wat mij betreft.

Klein Curacao

Even van de wereld op Klein Curaçao

Op Klein Curaçao is geen wifi. Dat is echt héérlijk. Een dag van de buitenwereld afgesloten zijn is echt top. Je kunt om het eiland lopen (zo klein is het dus!). Langs de vuurtoren of het scheepswrak dat er ligt. Maar je kunt ook gewoon meteen een bedje uitzoeken en lekker van de zon genieten. Smeer je wel echt goed in, want de zon is fel zo aan het water!

Ook je lunch wordt verzorgd. Er wordt op de barbecue vlees bereid, die je samen met wat salade en andere bijgerechten geserveerd krijgt. Frisdrank, water en sap zit bij de prijs inbegrepen. Alcoholische versnaperingen kun je apart afrekenen of kies voor het premium pakket waar ze bij inbegrepen zitten.

vuurtoren Klein Curacao

Snorkelen op Klein Curaçao

Er zijn snorkelsets voor wie wil snorkelen. Heb je een duikbrevet, dan kun je op Klein Curaçao ook een duik plannen. Ik koos voor een massage en ik kan je vertellen, in de openlucht gemasseerd worden is echt zó fijn. Als je nog niet ontspannen was, ben je dat nu wel.

Na de lunch was er nog een snorkelsafari. De hoop is dat je schildpadden ziet, dus de instructeur heeft brood bij zich om onder meer vissen te lokken. Dat voelde niet oké, hoe tof het ook is om zoveel vissen tegelijk te zien. Had ik dat geweten was ik waarschijnlijk niet meegegaan. Maar dat was ook het enige aan de dag waar ik mijn twijfels over had. Voor de rest is het gewoon paradijselijk genieten.

dagtrip klein curacao

Om een uur of 15.30u gaat langzaam aan iedereen weer terug aan boord van de boot, want het is ook op de terugweg (dit keer met de golven mee, dus stukken rustiger) nog een uur varen. Maar met een naderende zonsondergang, vliegende vissen en voorbij komende flamingo’s langs de boot is dat echt geen straf. Wij werden zelfs getrakteerd op een school dolfijnen. Echt de perfecte afsluiter van onze dagtrip Klein Curaçao!

Gepubliceerd op 1 februari 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
31 januari 2023
caribbean chef susan aretz
 
Kookworkshop op Curaçao

Een van de tofste dingen om te doen als je op reis bent is een kookworkshop. Op Curaçao volgde ik die bij Caribbean chef Helmi Smeulders.