Dagtrip naar Klein CuraçaoBen je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.

Het leek mij in eerste instantie wat overdreven. Curaçao is al een tropisch eiland, waarom zou je dan naar een kleiner eiland willen? Maar geloof me, Klein Curaçao is echt een ander stukje paradijs en de dagtrip meer dan waard.

Wij boekten onze dag bij Miss Ann Boattrips. Dat houdt in dat je je om 7u in de haven meldt en aan boord gaat. Om 7.30u vertrek je dan richting Klein Curaçao. Die boottrip is niet voor iedereen smooth sailing. Heb je last van zeeziekte, zorg dan dat je de horizon in de gaten houdt en niet teveel hebt gegeten. Er is trouwens in het water om je heen genoeg te zien want ik heb nog nooit zoveel vliegende vissen als die boottocht gezien. Super cool.

Eten hoef je voor je aan boord gaat sowieso eigenlijk niet. Want nadat je met een rubber bootje aan land bent gebracht regelt de crew ter plaatste het ontbijt. Daarom duurt het ook even voor je van boord gaat. Eerst wordt het eten en drinken aan land gebracht, daarna de passagiers. Prima prio’s wat mij betreft.

Klein Curacao

Even van de wereld op Klein Curaçao

Op Klein Curaçao is geen wifi. Dat is echt héérlijk. Een dag van de buitenwereld afgesloten zijn is echt top. Je kunt om het eiland lopen (zo klein is het dus!). Langs de vuurtoren of het scheepswrak dat er ligt. Maar je kunt ook gewoon meteen een bedje uitzoeken en lekker van de zon genieten. Smeer je wel echt goed in, want de zon is fel zo aan het water!

Ook je lunch wordt verzorgd. Er wordt op de barbecue vlees bereid, die je samen met wat salade en andere bijgerechten geserveerd krijgt. Frisdrank, water en sap zit bij de prijs inbegrepen. Alcoholische versnaperingen kun je apart afrekenen of kies voor het premium pakket waar ze bij inbegrepen zitten.

vuurtoren Klein Curacao

Snorkelen op Klein Curaçao

Er zijn snorkelsets voor wie wil snorkelen. Heb je een duikbrevet, dan kun je op Klein Curaçao ook een duik plannen. Ik koos voor een massage en ik kan je vertellen, in de openlucht gemasseerd worden is echt zó fijn. Als je nog niet ontspannen was, ben je dat nu wel.

Na de lunch was er nog een snorkelsafari. De hoop is dat je schildpadden ziet, dus de instructeur heeft brood bij zich om onder meer vissen te lokken. Dat voelde niet oké, hoe tof het ook is om zoveel vissen tegelijk te zien. Had ik dat geweten was ik waarschijnlijk niet meegegaan. Maar dat was ook het enige aan de dag waar ik mijn twijfels over had. Voor de rest is het gewoon paradijselijk genieten.

dagtrip klein curacao

Om een uur of 15.30u gaat langzaam aan iedereen weer terug aan boord van de boot, want het is ook op de terugweg (dit keer met de golven mee, dus stukken rustiger) nog een uur varen. Maar met een naderende zonsondergang, vliegende vissen en voorbij komende flamingo’s langs de boot is dat echt geen straf. Wij werden zelfs getrakteerd op een school dolfijnen. Echt de perfecte afsluiter van onze dagtrip Klein Curaçao!

Gepubliceerd op 1 februari 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.