Cupcakes van carrotcake én cheesecake
Als dit niet het lekkerste van twee werelden bij elkaar is weet ik het ook niet. Een bodem van carrotcake en een smeuïge cheesecake daar boven op.
Loopt jou het water ook al in de mond? Laat ik je nou ook nog eens kunnen vertellen dat ze super simpel te maken zijn. Kom, wat let je. De keuken in!
Voor 12 cupcakes
carrotcakebeslag
60ml zonnebloemolie
60ml halfvolle yoghurt
1 ei
½ tl vanille extract
50g suiker
45g donkere basterdsuiker
100g bloem
1tl kaneel
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
mespunt zout
75g geraspte wortel
30 walnoten, in kleine stukjes
cheesecakebeslag (alles op kamertemperatuur!)
200g roomkaas (naturel)
3 el ricotta (of vervang door zure room)
50g suiker
1tl vanille extract
1 ei
rasp van 1 limoen
Verder nodig
Muffinblik (12 holtes) – oven voorverwarmen op 175C
Gebruik je een metalen muffinblik, vet dat dan in. Een siliconenbakblik hoef je niet in te vetten.
Carrotcake als basis
Giet de olie, yoghurt, vanille bij elkaar in een maatbeker. Mix daar het ei bij en zet apart. In een kom meng je de overige ingrediënten. Daar gaat het yoghurtmengsel bij, dat mix je goed door elkaar tot een beslag. Schep ongeveer een eetlepel beslag in de holte van je muffinblik. Met de bolle kant van de lepel goed gelijkmatig verspreiden.
Cheesecake
Mix met een handmixer (of in de Kitchenaid) alle ingrediënten tot één (klontjesvrij!) mengsel. Giet dat over het carrotcake deel in het muffinblik. Het makkelijkst gaat dit met een maatbeker, dus giet het daar in vanuit je beslagkom. Giet niet té vol, de cakejes rijzen nog in de oven.
Cupcakes bakken
Zet het blik voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak 18-20 minuten. De cheesecake moet niet meer wiebelig zijn. Haal het muffinblik uit de oven en laat de cakejes in het blik iets afkoelen voor je ze er voorzichtig uit haalt. Zet de cakejes dan voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen. Daarna nog een uurtje in de koelkast, zodat ze goed kunnen opstijven. Serveer met een beetje poedersuiker en garneer met een halve walnoot.
Gepubliceerd op 9 april 2016